Nytt i lagenheten

Det var en lang dag igar. Jag storstadade har hemma och lilleman var en mycket duktigt bebis och roade sig sjalv i gymmet. Vi akte som bekant till IKEA och handlade en hel del. Fyllde bilen med grejer. Ett soffbord, nytt porslin, massa ljus, nya gardiner, sangklader, kuddar och tacken till vara framtida gaster. Vi fick aven med oss en klocka, spegel och lite ramar. Och annat smaplock. Nu borjar har bli riktigt fint. Tar lite bilder ikvall. Igar nar vi korde till IKEA som ligger i Thurrock, precis utanfor London sa passerade vi nagra mindre trevliga omraden. FY FAN! Som folk kan bo. Vart soprum ser trevligare. Jag blev strikt forbjuden att rora mig i dessa omradena. Och jag tror inte att jag missar nagot heller. Tydligen har polisen gjort en fort knox av sin polisstation dar. 
 
Idag ska vi ut pa landet. Till Gloucster (?) Ligger ca 2 timmar ifran London. Vi ska kolla pa att byta in var bil. Sa vi far val se hur det gar. Kan bli kul att se annat an London. Jag sov ju som bekant nar vi lamnat Dover tills vi kom till London. Inte for att jag kanske hade sett sa mycket, for det var morkt. Men anda :) 
 
Lilla lammet sov inte speciellt gott inatt heller, han vaknade tvarilsken kl. 03.30 och skulle ha BYTT blojan NU. Vi tror det ar darfor han blir sa ilsken. Han vill inte ligga i en blot bloja. Men sadar kul att vakna till ilskna toner fran ett litet lamm. Nu far vi satta fras bade jag och lammet ska vara klara om en timme prick! 
 
Tjing tjong 
 
 
Middag igen pa TGI Friday :) 
 
 
 

Rulla runt

Lilleman tranar tappert pa at lara sig rulla runt. Han har inte som lillkusinen lart sig att ligga pa mage och rulla. Jag har hjalpt honom lite pa traven nar han legat pa mage, men han bara tittar pa mig "mamma sluta fuska". Han ligger istallet pa rygg och tranar och tranar. Han har tva kaniner som jag lagger pa "rulla runt avstand" och sa ska han forsoka na dem genom att rulla. Han blit tosig pa sin axel som ar ivagen.. Nedrans axel verkar han tanka dar han ligger och forsoker sa svetten nastan lackar :) Fast sa lange far han inte halla pa sa att han blir ilsken, det ska ju vara kul att leka. 
 
 
 
Elliott bland alla sina djur 

Grillat lamm

 
Lilleman har lagt till massa fasoner att natterna inte ar till for att sovas. Jobbigt sager hans foraldrar. Kul sager lilleman, tidig tonarsrevolt mantro? Varmen har i lagenheten ar lite konstig. Antingen ar har jattevarmt eller svalt. Inget av dessa alternativ ar speciellt kul under hosten. Vi vill ha lagom varmt. Jag har pillat, undersokt och haft mig for att hitta ett bra alternativ. Vi har lyckats nagerlunda nu. Men i sovrummet blir det anda ganska varmt under natten. Vi maste ha dorrarna stangda ut till tvrummet/koket eftersom annars kan vi inte sova pga. trafiken utanfor. Engelska fonster ar skit rent ut sagt. Lika tjocka som tejp :p
I vilket fall som helst sa holl lillepalsen pa och gnabba och rulla runt och ville inte sova. Robert som ska upp hyfsat tidigt forsoker fa fisen att somna om. Bar omkring honom, vaggar honom och nynnar etc. Han svamlar mest for han ocksa ar trott, sakert trottare an vad jag ar.Han tycker det ar jattevarm i rummet och tror att lilleman maste kanna sig som ett grillat lamm=roasted lamb. Jag fattar noll eftersom jag haller pa att somna om. Han mumlar vidare att vi kan lagga morotter och potatis runt lilleman och slanga in honom i ugnen. Hahaha inte forra da fattar jag att han faktiskt pratar om lilleman och stekar. Jag dor av skratt i min trotthet. Sa sedan inatt har jag kallat lilleman for grillat lamm. For att addera lite mer olycka till oss osovande foraldrar sa drog robert sonder persiennen nar han skulle oppna fonstret. Vem kan sova utan en sadan nere? Vi ar en extra i linne som ar mer dekoration. Men den slapper anda in ljus.
 
Stackars oss. Nu nannar lammet gott (kul for honom lixom). Han trottnade val pa att hora nar jag sjong disney songer for honom :) Senare idag ska vi nog till IKEA. tjoohooo. Kanns som vi behover uppdatera koksatteraljerna. Vi har lixom 2 tallrikar, 5 muggar, 0 dricksglas, 2 smatallrikar, 4 djupa tallrika, 0 kastrullock och otaligt med daliga sloa knivar. 
 
 Ps. Vi har jattefint vader idag ocksa :)
 
 
En olydig snubbis som ar lika glad for det 
 
 
 
 
 

Fint vader

Idag ar det underbart utan-jacka-vader. Solen skiner och det ar klart i luften. Forsta gangen det ar sahar fint sedan jag kom hit. Jag bestamde att det var lage att ta en promenad. Lilleman misstyckte inte. Vi knallade over Battersea Bridge och gick lange themsen och sen tillbaka over Albert Brigde in till Battersea Park. Massa hundmanniskor ute i parken. Det blev en promenad pa 40 min, jag har konstant gatt overalt sedan jag kom hit. Har det inte varit i parker eller i omradet sa har det varit vid Buckingham Palace. Sa jag har faktiskt lite ont i fotterna. Glomde ju ta med mina traningsskor.
 
Nu blev lilleman akut ledsen :( Sa nu far jag ta hand om honom.

Richmond park

 
Idag har vi varit och promenerat I Richmond park, som ar en extremt stor park. Tror till och med att det var en nationalpark. Helt underbart att promenera i. Massa hjortar och radjur som bara vandrar omkring, helt oradda for manniskor. Vi tog bilder bara 5 meter ifran dem. hur coolt ar inte det? Efter en tur I friska luften kopte vi med oss kyckling, ben&jerry glass och annat gott med hem. Robert gjorde en klassisk Sunday roast. Grillad kyckling med gronsaker :)

Nu myser vi med glass.  Natti natti
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London i bilder

 
Idag har vi varit ute pa stan hela dagen. Gud vad trotta vi ar i benen nu. Vi borjade dagen med lite frukost hemma, inget  fettigt trams med bacon and beans inte. Musli och kokt agg :) Nar vi var kladda och fardiga korde vi till Buckingham Palace. Parkerade gjorde vi pa pappas jobb, 10 Downing street. Som bara ligger ett stenkast fran Buckingham Palace. Westminister Abbey, Big Ben, Houses of Parliment, London eye, Buckingham Palace ligger alla i samma omrade. Vilket ar skont sa slipper man ha det alltfor utspritt. Jag tycker inte London ar sa svart att hitta i. Tyvarr var Westminister Abbey inte oppen idag, men det ar en imponerande kyrka. Vart att besoka helt klart. Buckinghamn Palace var fullt av massa galna turister, rumanier och kineser. Som ar i vagen overallt... 
Big Ben var vackert utsmyckad i guld. Kring London Eye var det sjuuukt mycket folk. Vi far gora London Eye en vardag nar det ar lite mindre folk. Om det gor nagon skillnad da ens. 
 
Vi at lunch pa Garfunkels. Himla smarrigt. Vi delade en nacho tallrik till forratt och sen at jag Chili con carne. Inte sugen pa massa friterat eller korv. Verkar vara nagon lag att man maste ha det pa sin meny ;) 
Efter lite mat och vila sa forsatte vi till Piccadilly Circus, Bond street, Regent street och Oxford street. Jag hade aldrig sett sa mycket butiker eller manniskor. Vem ar ute och handlar en lordag eftermidda? Och maste folk vara sa stressade? Allt ska ga sa snabbt. Jag kanner mig som kusinen fran landet haha. Jag vill ta tid pa mig, titta i lugn och ro, handla i min egen takt. Men det verkar inte ga hem har. Var inne pa nya och hajpade Victoria's Secret. Galet vad mycket folk. Alla killar/man hangde i dorroppningen eller langs vaggarna. haha. Dem verkade ha hur kul som helst... Vi tog oss en titt inne pa Fortum and Mason ocksa. Man vill bara kopa allt dar :)
 
Vi hade en toppedag och jag fick se hur mycket som helst. Perfekt att robert kan sa mycket om stan och vart allt ligger :) Imorgon far vi se vad vi httar pa, om vi orkar med en tur pa stan eller bara haller oss har hemma i Chelsea. Verkar vara fotboll pa gang har ocksa. Folk ar som galna... Fast ar dem inte alltid det i London. Vi hade himla kul at alla skinnylatte-handbag-bitches pa Bond street = alla som gar med handen som den ar forvriden, med en obligatorisk take away kaffe och forsoker se sa rik ut som mojligt, haha.
 
 

 
 
 
 
 
 

Nagra fler bilder

 
 
 Himla cool med mammas brillor
 
 Puss-paus nagonstans i Holland
 
Mammas fina lilla Snubbis!

Blandade bilder

Bakgarden
 
Sovrummet
 
All packningen ar overallt...
 
Ett collage av London bilder
 
Lilleman tar igen sig efter en lang promenad

Sitter antligen vid min laptop

Internetet ar himla slott. Men jag kan skriva normalt igen. En surfplatta ar till for just det, surfa. Den ar vardelos att skriva pa, hittar pa egna ord eller lagger till nagot sjalv.
 
Jag o Smelly gick pa en lang promenad idag. Andra halva av Battersea Park ar nu avklarad. Gud vad stor den parken ar. Hittade (enligt mitt tycke) varldens storsta lekplats. Snacka om att vi kommer hanga dar nasta sommar. Eller nar nu lilleman kan tycka det ar intressant att leka pa lekplatser. Sedan korsade vid Albert Bridge och gick langs med themsen till Battersea Bridge. Inte ens efter lunch ar trafiken lugn. Det kommer bilar, bussar och lastbilar heeeela tiden. Men min duktiga lillefis sov igenom det ocksa :)
Robert skulle komma hem kring 17-17.30 tiden idag (vilket ar tidigt) far se om vi gar pa en promenad da. Jag vagar inge bege mig for langt och villa runt mig hur som helst har i London. Helt plotsligt sa hamnar vi i nagot mindre trevligt omrade. Och med en barnvagn ar man extra utsatt. Sa jag gar hellre nu i borjan dem omradena jag kanner till :) Langtar tills helgen da vi ska turista oss riktigt "inne i stan".
 
Lilleman vaxer och frodas. Tycker han att upp lite grann sedan vi kom hit. Men det ar bara bra :) Han har inte reagerat nagot namnvart sedan vi kom hit. Men kanske ar han for liten for det. Just nu ligger han i babygymmet och brakar med en handduk. Kul nastan jamnt :)

Nu hade jag tankt duscha, jag tranade lite innan. Hoppade hopprep i 10 min och lite diverse krak-jobbiga ovningar.
Tydligen gick det inte att ladda upp nagra bilder, har tagit nagra bilder pa lagenhet och smelleman :)
 
 
 
 
 

God morgon

Jag och lilleman tog,sovmorgon anda tills nu. Eller ja vi vaknade val for 30 min sedan. Det behovde vi tycker jag. Nu ar det frukost och sen ut pa en promenad i parken.
 
Lilleman i detta nu. Ligger och har morgongympa
 
 

Fordel

Fordel med att bo i London ar att man kan valja o vraka bland restauranger. Vi bestallde nyss hemkorning av kinamat. Harlig onsdagskvall :) ha en trevlig kvall allesammans

En tur i parken

Nu sitter jag och lilleman i sangen. Har funkar vart internet fran pizzerian bast ;) Min laptop vill inte riktigt fungera med internetet. Hemskt frustrerande da jag tycker det ar drygt att skriva pa surfplattan. Men jag borjar lara mig. 
 
Idag var vi ute i Battersea Park och promenerade. Det verkar vara en ekorre park. Jag sag nog 10 st. Dem har borjat fa vinterpals.Annars sa var Battersea Park underbar att ga i. Tog mig ca en timme att ga igenom halva, om jag sagt ratt pa kartan. Den ar mycket stor iallafall. Finns flera ankdammar, Event garden (dar dem har konserter mm) cafeer, fontaner, zoo for barnen med getter och annat, utomhusgym for den som ar intresserad och fina stallen att sitta och vila sig pa. 
 
Igar akte vi runt i halva London. King's Road som inte ligger mer an 10-15 min promenad harifran kommer jag ga omkring mycket. Dels fina buiker att titta i (obs kommer inte ha rad med mycket dar haha) och sen bor manga kandisar i omradet. Vi bor lagom centralt, nara till mataffarer, pubar, resturanger och annat viktigt :) 
Till helgen kommer vi aka in till centrum och ga omkring och besoka alla stallena vi korde forbi igar. Igar parkerade vi vid Roberts jobb pa 10Downings Street, dar ocksa premiarministern har sitt kontor. I princip vagg i vagg med Buckingham Palace :) Blev en snabb promenad kring Piccadilly Circus. Kanske finns dar mer att se, men jag tycker inte det var nagot speciellt. Lunch pa TGI Friday. Lilleman ar sa duktigt och tycker allt ar himla spannande. Sa att ha honom med sig overallt ar inga problem. Enda problemet ar att amma, tydligen ar det inte sa poppis att gora det har. Jag far val smyga in pa toaletten. Han ater snabbt som attan. Lite irriterande kan jag tycka, for folk ska val skita i vad jag gor. Men trots allt, detta ar inte hemma. Och hur kul ar det att stalla till med en scen om nu nagon skulle borja gnabba... 
 
Ikvall sa ska vi ta oss en London by night och se hur allt ser ut med alla lampor tanda. Harrod's brukar vara fint upplyst, vad jag sett pa bilder. 
 
Och imorgon ska jag nog ta mig en tur till King's Road igen. Dem hade en Lush butik dar. Ska kopa lite badkulor och annat som luktar smarrigt. 
Nu sa jag nog ta mig en dusch, ata lite lunch och stada undan har i lagenheten. Mycket battre ordning an for nagra dagar sedan. Men saker har en tendens att hamna lite varstans anda. haha. 
 
 
   
 
 

Gardagen

Igar korde vi runt i London. Finns hur mycket somhelst att se. Vi kollade pa Buckingham palace, towerbridge, pickadilly circus, towern of london, westminister abbey, london eye, st pauls katedralen och massa annat.
Bilder kommer uppnar jag sitter vid laoptopen. Vi bor kanon bra, korsar vi battesea bridge kommer vi till kingsroad = kandistatt och svindyra affarer. Tar ca. 10min att ga dit. Ytterligare 10 min sa star man och dreglar vid chanel, Michael kors och annat svindyrt. Skule tippa att det tar narmare eb timme att ga till,Harrods.
Idag ska jag och lilleman ta oss en tur i battersea park.
N far sta ut med stavfeloch liknande da jag skriver pa ipaden. Den driver mig till vansinne....

Nu ska jag ata frukost och ta hand om lilleman. Skriver mer ieftermid Idag.

London

Nu ar vi har. Eller ja vi kom igar kvall. Lang resa genom Danmark, Tyskland, Holland dar vi stannade over pa hotell och Belgien, Frankrike och slutligen England.
Jag har packat upp nastan allt nu, vi hade SJUKT mycket med oss. Lagenhet ar fin med tragolv. Inga javla helttackningsmattor har inte haha. Vi bor i ett omrade som heter battersea precis vid themsen. Chelsea ligger precis pa andra sidan themsen. Verkar bra an sa lange. Inga tunnelbane stationer i narheten. Lite drygt kanske. Bara massa dubbeldackare. Fast hur coolt ar inte det att se utanfor fonstret? Nu ska jag forsoka fa tag pa Robert. Jag vill ut och se London. Hors ikvall :)
 
 

Grillat i solen

Nu är vi ute i Saxtorp och kalasar på grillat i solen. Kanonväder! 18+ och strålande sol. Efter detta spektakel så rör vi oss mot England. Vi har ändrat oss och kör istället för att flyga. Så bilen är fullastad med allt möjligt. På så vis får vi med oss en massa vi behöver och vi får se mycket av Europa :) Eller iallafall några delar. Kommer ju stanna till en hel del då lilleman är så liten. Kommer bli spännande det här

Ajöss

Att lukta som en jordgubbe

Jag kopte dessa jordgubbs/godisluktande produkterna pa Kicks harom vecka. Och jag luktar sa gott att jag vill ata mig sjalv. Efter att ha varit Victoria's Secret trogen i flera ar sa ar det kul med lite variation :)

Gudars skymning

Det ar inte klokt hur mycket vi ska ha med oss. Just nu ar kontoret fullproppat med Elliotts saker. Vi har inte ens kommit till allt mitt som ska med. Tre veckors vistelse i London kraver sitt.

Fran en sak till en annan.
Denna barnviseboken kopte mormor + (min mormor) till lilleman. Fantastisk bok. En liten mackapar som spelar musiken sa man kan sjunga med. Hur bra som helst for en tondov mamma :) Och aven bra om lilleman vill roa sig sjalv, utan att han ska behova plagas med min stamma.

Kopt pa Bokia

Håller vad jag lovar

Jag tycker det är roligt att jag lyckades pricka in bebisprat, katter och choklad i ett och samma inlägg.  Precis enligt presentationen jag skrivit. Ska det vara, så ska det vara ordentligt!

En blogg utan bilder är ju tråkig

Min vackra lille smellepäls ligger och gör sig till på mattan. Idag har vi gjort av med återbäringen från H&M med mormor :) Och förberett med lite mat och annat skräp inför den stundande resan till London.
Lilleman roar sig i skrivande stund med morfar, dem tittar på Americas Funniest Homevideo. Hur kul lixom.
Ikväll blir det tråkigheter som att packa, fortsätta på städningen.
Sen får jag avnjuta lite choklad till Revenge innan vi kryper ner i loppelådan. Fram tills vi åker blir det full rulle. Vi ska packa, hämta pappa på flygplatsen imorgon, fotografera oss på lördag, grilla med familjen och sen ge oss av. Katterna är förpassade till Saxtorp, dem ansåg att dem hade rätt till lite semester.

På återseende!
 

Jag och lilleman

Har sitter jag och multitaskar. Ammar, facebookar och torkar lite bebiskrak fran diverse vrar. Och da slar det mig att jag vill skaffa mig en blogg. Kan vara kul att sysselsatta mig med nar vi ar i London. Och ja, aven annars ocksa. Spannande att folja lillemans utveckling, det kanns som om det blir mycket skriverier om min lille smellemelle :)
 
Till saken!
 
Jag hade redan en blogg. Via min nastan uraldriga mejladress sa hade jag tydligen en blogg jag gjort for cirkus 3 ar sedan. Se dar. Passande namn ocksa :)
 
Nu lade lilleman av en mindre bomb i brallan. Back to work!
 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0