Bröllops smideri

Idag är det första offentliga dagen då jag började planera vårt stundande bröllop. Det kliar och stick i mina fingrar. Jag vill göra allt nu!!!!!! Provsmaka mat, prova bröllopsklänning, pynta, leta upp en bra fotograf, äta godis (ingår kanske inte i bröllopsvärlden, men jag är lite sugen på det) leta upp en kostym till Elliott och en klänning till Bella, göra kort, skriva listor, planera, köpa saker osv.
Jag blev medlem på bröllopstorget. Verkar vara en himla bra sida med mycket tips, råd och länkar. Jag vet på ett ungefär vad jag vill ha till mat, klänning och hur pynteriet ska se ut på mottagningen (vad heter det på svenska, där man håller bröllopsfesten?) säger man mottagning?
Hur som haver.
I London finns en butik där dem säljer en viss specifik designers klänningar. Så när jag är tillbaka i London ska jag bege mig dit och prova! :) Den kommer vara glammig, inte en vit tradtionell brudklänning, men mycket, mycket snygg.
Spännande va?!
 
Elliott somnade på ett ögonblick. När hände det sist? Så nu har jag hela kvällen på mig att bröllopssurfa. Och det gick förresten bra hos doktorn/BVC. Min lilleman väger 7800 gram och är 68 cm lång. Ingen jätte ökning, men han följer sin kurva fint. Dock ska vi få en remiss för hans utslag/eksem eftersom det inte blir bättre. Det blir inte sämre som tur är. Men det hålls i schack med kortison, och det är inte så bra i det långa loppet. Dem ska även göra allergitest, eftersom han reagerade så tydligt på en gröt i England. Så med det hoppas jag att vi får reda på vad som är fel.
 
Elliott blir ilsken när jag försökte hjälpa han att öppna julklapparna :)
 
 
 

På svensk mark

Om det är skönt att vara hemma i Sverige igen. Eller hemma, hemma. Ni vet. Det är så lungt och tyst. Och inte speciellt stressigt. Jävla storstad som förstör mitt naturliga lugn. Jag blir hetsig och stressad så fort jag är ute. Det tråkiga är att Robert måste tillbaka och jobba i London igen. Han sitter just i detta nu på flyget.
 
Jag och Elliott är ute i Saxtorp och botaniserar oss. Mamma o Bengt ska passa smelly inatt. Jag sover också över här, men jag ska sova på nedanvåningen och ska för första gången på sådär 7 månader sova hela natten (hoppas jag). Om jag känner mig själv rätt kommer jag säkert vakna till ändå. Men jag kommer iallafall ha möjligheten att få sova ostört. Vilken lycka. Eftersom snubbo trots sin älder på 6 ½ månad, sa vaknar han allt som oftast varje natt. Ibland bara och vill ha nappen och ibland lite mer som ni fått läsa om tidigare.  
 
Nog om det. Helgen gick åt till kalasfirande. Robert fyllde år i lördes och då ställde vi till med middag. Han fick en canvas tavla upptryckt med han och Elliott i Hyde Park (hans facebook omslagsbild) och en Calvin Klein skjorta. Det har blivit lite av en tradition att ge honom en canvas tavla på hans födelsedag. Detta är 3:e tavla jag gett honom. Han har en på sig själv och Bella, den andra på sig själv, Bella och mig och denna sista med sig själv och Elliott. Men jag tycker det är så fint att trycka upp tavlor av fina foton.
 
Söndagen så var det mormors 75 årsdag som friades med hela tjocka släkten på Speakers. Jag tror sammanlagt vi var 24 stycken. Och då fattades vi 5 stycken, tror jag. Mormor blev glatt överraskad då hon hade väntat sig att bara mamma, Bodil och Ronny med respektive skulle vara där. Men vi hade trevligt och åt en god bit lax.
Bella var med oss hela helgen, vilket var kul. Inte så ofta vi kan ha henne så länge, i och med Roberts jobb i London. Hon vill att vi ska flytta till Hofterup så vi har närmare till henne.
 
Imorgon ska vi på 6 månaders koll på BVC. Han ska träffa doktorn. Hoppas att det går bra, ska bli spännande att se hur mycket han växer och hur mycket han gått upp i vikt. På onsdag ska vi på babycafé med Sandra och Josefine och deras småttingar. Lilleman älskar andra bebisar eller barn. Han sitter alldeles stilla och bara stirrar dem första minuterna, sen blir han sådär vild och jätteglad.
 
Nu får jag sätta fräs och sortera mer bland alla babykläder. Eller rättare sagt organisera och fota dem. Jag har äntligen fått tid att rensa och greja med alla pojk och flickkläderna. En hel del som ska ut på tradera. Och såklart har jag sparat en del. Har fått upp en del annonser redan, men jag kommer nog ha närmare 50-60 när allt är ute.

Snart kor vi

Invantar bara Robert som ar och byter bil pa jobb. Sen sa kor vi. Inget jag ser fram emot direkt, da jag ar ganska seg och halvkass. Trotta ar vi ocksa, allihopa. All packningen star i hallen. Sa nar han kommer sa slanger vi in det i bilen och marsch ivag. Vi aker baten denna gangen mellan Dover-Calais. Kl. 2 har vi "bokat" tid. Sa hoppas att vi hinner med den.
Lilleman sitter i sin bilstol och fajtas med min stickade troja. Han sov en timme mellan19-20, men sen vaknade han. Och jag lat han vara vaken for jag har haft fullt upp med packning och laga mat osv. Kanske han sover battre inatt?
 
Vi har kopt Salt and Vinegar chips till dig mammolini.
 
Hoppas att vi inte ar hemma allt for sent imorgon kvall. Men tippar tyvarr pa att vi kommer vara det.
God natt pa er. Nu borjar vi langa och tradiga resa. Har laddat upp med film och serier pa datorn. Och trevlig fardkost ocksa :) 
 

Dagen innan hemfard

 All tvatt ar tvattad, fardkost och vatten till resan ar handlad. Tank att jag ar ute i god tid och har forberett allt. Jag hade inte garna velat greja med det nu. Imorgon ska jag "bara" packa och hamta ut passkrallet pa ambassaden. Jag satt i 10 min ko (med min engelska telefon) for att dubbelkolla till 100 % att det ar oppet imorgon eftermiddag. Och det var det, sa jag kan sova lugnt och fa mitt nya pass imorgon. Slipper jag dras med mitt fula elande. Jag ser ut som en punkare med smor i haret. Eller snarare som jag gatt in i duschen med 40 lager mascara och borjat tvatta av sminket for att sen gar ur duschen halvsminkad/halften under ogonen. Och latit det var kvar. Det ar maaaanga ganger jag fatt hora om det verkligen ar jag eller om jag gillade punkmusik nar det begav sig (Anvande mitt pass som ID innan jag fick korkort).
 
Idag da, mar jag lite battre. Eller innan min forbannad shoppingtur sa madde jag helt ok. Men nu ar jag trott som en gammal rokare som sprungit 10 trappor upp. Men jag var tvungen att handla Roberts ena present innan hemresan. Snobbolino flortade till sig tva nya mossor och en troja. Unge!
 
Nu tror jag minsann att jag och snubban ska kolla pa Sex and the city (kanske inte sa barnvanligt haha, men han leker mest med sin napphallare). Till middag blir det thaikylling av nagot slag. Far se om jag tar tag i den saken, eller om jag later herrskapet greja med det nar han kommer hem.
 
Rastafari maaaan!
Sahr glad ar jag over min nya mossa :)
Och min andra fina mossa :)
Bjorntrojan. Kravs en valdigt cool frilla till den trojan, sager Elliott! Dar hor ni
 
 
 

Gnalliga och forkylda

Jag har blivit valdigt, valdigt forkyld och det ar sa in i helvete trakigt. Jag ska val vara glad att det inte verkar bli varre an sa. Men jag ar helt off. Igar hade jag ont i hela kroppen och snorvlade varre an en bebis. Idag snorvlar jag lika mycket som en bebis och har ont i bihalorna. Tur att jag hade med mig Strepsil och nasspray hemifran (ifall att jag skulle bli forkyld) vet inte hur utbudet ar har i England.
Snobbo ar inte heller helt kry. Han hade lite feber igar och ar gnallig saaaaaa in i helvete. Han har ont, kanske i halsen? Men han ar sa hoggljud att jag fick ta sma bomullsrondeller och satta i mina oron. Han ar ju farligt nara mina oron nar jag bar runt pa honom. Han skrek sa mycket att jag fick ont i mina oron. Stackars mina lilla Elliott och stackars mina oron. Han har ingen feber idag iallafall. Han har i princip blivit av med sin forkylning som han hade med sig nar vi kom hit. Valdigt lyckat att jag ska dra pa mig en ny nu..
 
Just nu ligger han och tar igen sig i sangen. Och jag funderar pa om jag skulle duscha. Maste hamta ut mitt nya pass pa ambassaden. Dem har oppet mellan 14-15, men jag har inte fatt tag i Robert. For han maste kora oss. Har tas inga bussar, inte en dag som denna.
 
Och jag maste kopa Roberts present innan vi aker hem. Jag vet vad jag ska kopa, men jag maste pallra mig ivag och handla det ocksa... Det ar inte kul att behova traska ivag pa sant nar man inte mar bra. Helst av allt hade jag velat lagga mig och sova nagra timmar. Jag sov 10-15 min i formiddes nar Elliott sov formiddag. Men det racker inte sa langt.
 
Byran i sovrummet just nu
Har var det glada miner... :)
Lite gladare :)
Passa dig mamma, jag har massa bus pa gang!!!
 
 

Forkylda

 

Forlovning

Som ni sakert vet sa har jag och Robert forlovat oss. hihi. Detta spektakel skedde igar kvall. Vi hade varit och handlat och kom hem trotta i palsen. Robert hade varit ivag hela dagen och jobbat, nagonstans utanfor Birmingham. Och dar hade han kommit pa villovagar (las varit hos guldsmeden, forresten sager man fortfarande guldsmeden? haha) och kopt en liten natt diamantring. Han hade planerat varsta finliret att vi skulle aka till Paris en helg i Mars. Men han kunde inte halla sig. Vem kunde tro det :) Det blev hemma i koket over massa kassar av mat istallet. Haha, nej skamt a sido. Men det blev hemma. Och det tycker jag ar minst lika fint, fast vi kan ju aka till Paris anda :) Och ja, han gick minsann ner pa kna. Annars gills det inte tycker jag. Vi skalade i lite vin och sen fick jag ont i magen. Javla mage som ska sabotera sadar.. Vi far se till att fira i helgen, nar vi ar lediga :)
 
Snubbo inspekterade denna handelse och nickade gillande/gjorde konstiga ljud och bet sin giraff i huvudet. Snart nog sa behover han inte vara en liten oakting langre :)
Jag sitter just nu i sangen med en olydig snubbolini som inte vill sova. Och inspekterar min fina ring. Tror dock att vi maste justera storleken lite. Den ar lite, lite stor. Vill ju inte att den trillar av, om man sager sa.
 
Behover jag saga att jag ar himla glad. Min fina man. Och som gradde pa moset sa sov lilleman gott inatt ocksa, och han sov anda tills kl. 9. Tack min lille plutt. Kunde denna dagen borja battre? :) Svar nej.
 

Spannande lunch

Idag blev det havregrot till lunch. Spannande eller hur? Men sa gar det nar vi inte har handlat pa ett tag. Jag kande inte for att ata lax, det ar typ det anda som finns i var minimala frys.
Ikvall nar Robert kommer hem ska vi storhandla. Jag har ingen lust att gora det idag, men Robert har en hektisk vecka och jag vagar inte kora bil an. Sa antingen far det bli grot resten av veckan eller sa far vi handla idag :)
Kanske borde prova pa att kora bil snart. Om vi ar ute pa landet eller ett lugnt stalle. Absolut inte inne i London. Folk, speciellt taxibilarna kor som GALNINGAR!

Om 9 dagar ar vi hemma. Jippie! Jag langtar hem. Har bara varit hemma tva veckor pa nastan 4 manader. Bokade precis Roberts flyg tillbaka till London. 362 kr, det gillar vi. Norweigan hade januari rea och det inte allt for manga som reser denna manaden. Tur for oss.
 
Badrummet blev stadat, sa nu skiner det och luktar gott. Blir alltid sa sugen pa att bada pa Karlslund nar jag stadar med klorin. Och just nu ar jag valdigt sugen pa att ga och simma och bada med Smelleman. Jag har inte badat pa lange. Senast var nog nar vi var i Devon i hostas. Men det blev inget simmande da. Snubbo blev alldeles prickig och rod pa kroppen sa vi fick snabbt upp pa rummet och duscha av honom.

Antligen!

Inatt sov Elliott hela natten. Han somnade visserligen inte forran efter kl. 21. Han brukar laggas vid 19.30. Men han sov heeeela natten. Kanske om jag fortsatter klaga sa sover snubbo sa i fortsattningen ocksa. Egentligen hade lilleman inget val, for Robert skulle upp kl. 5 och vi bestamde att om snubbo vaknar sa far han sova pa soffan. Robert alltsa :) For han behovde verkligen sova. Men var duktiga kille skoter sig sa bra.

Idag har jag nog ork att stada badrummet. Det ser for javligt ut. Och ga pa en promenad om det inte regnar.

China town och British Museum

Promenad genom China Town
Ching chong bygge
Snubbos nya kompis, som han inte verkar gilla...
Alskade unge <3

Latmaskar

Helgen gick i lugnets tecken. Vi var pa British Museum i lordes. Man far ju passa pa nar vadret ar lite trist och det ar ju faktiskt gratis. Sen far vi ju se fina, gamla, roliga och intressanta saker. Sedan korde vi en tur till Guildford (narmsta stad till London). Vi vill ju som sagt ha nagot storre och billigare. Och det kan bli lite svart med tanke pa att det ar svindyrt i London. Men loppet ar inte kort an. Det finns nagot som kallas shared ownership, man delar agandet med banken. Just for att "normala" manniskor ska ha rad att kopa hus eller lagenheter. Och man ager en viss procent normalt mellan 30-50 %, men man kan sakert aga mer ocksa. Och pa sa satt ar det iallafall lite billigare att kopa. Och husen/lagenheterna vi sett pa natet ar bra mycket finare och i battre omraden, an dem vi sett pa "vanliga" annonser.
Till saken.
Vi ville bara spana in hur det staden sag ut, Robert har varit dar innan. Paminnde lite om Lund, gamla byggnader smala gator. Aven sett till invanare. Vi var dock dar nar det var morkt. Men det verkade vara en trevlig stad. Ca. 30-40 min in till London, vilket ar helt ok. Sa vi far se vad som hander med det i framtiden. Att kolla runt ar aldrig fel.

Igar gjorde vi direkt ingenting. Vi borjade morgonen nar vackarklockan Elliott vaknade vid 8. Men vi lag och drog oss i sangen och kollade pa Ica Age 4. Sen somnade jag om en timme och Robert gav Smellan grot. Efter det vilade Robert sig en timme, han lyckades inte somna for Elliott bestammde sig for att halla lada nar han skulle vila middag.
Jag gjorde hamburgare till middag. Och bakade aven brodet sjalv, kanske inte jattrelyckat i utseende. Men ganska goda att ata. Pa kvallen sag vi top 10 av varldens samsta filmer. Abducted. Se den INTE. En blid, dov och stum regissor hade gjort ett battre jobb.

Idag har jag vilat middag med Elliott igen. Jag ar dodstrott nar jag vaknar pa morgonen. Jag ska val iallafall vara glad att han sover till kl. 8. Tank om han hade tyckt att det rackte med sovande vid 6-7...
Inatt var lilleman vaken en timme igen. Hander lite da och da. Det borjar med att han tappat nappen. Och eftersom han sover i sin egen sang sa kan det ibland ta en minut eller sa innan den hittas. Men det racker inte tycker han. Han vill komma over i var sang. Sagt och gjort. Men det racker inte heller sager lilleman. Nu vill jag bli buren. Helst av pappa, som maste ga upp om 2-3 timmar. Efter ett tag tar jag lilleman och lagger mig pa soffan med honom sa Robert kan somna om. Vanligen brukar Elliott somna om da.
Men saklart vaknar han till nar man lagger han i sangen igen. Fast som tur ar somnar han oftast om snabbt. Men denna proceduren tar ibland upp till en timme. Ibland racker det med att ge han nappen och somna om. Ibland racker det att flytta over honom till oss. Men oftast sa ska hela proceduren upprepas. Vet inte varfor han gor sa? Vi har provat ge honom vatten, byter bloja, oppnar pyjamsen (ifall han ar for varm), amma honom. Ibland ar det nagot av ovanstaende. Men oftast inte. Som tur ar sa gor han inte sahar men an 1-2 ganger i veckan. Men det ar jobbigt nog. Och varst ar nar han tappat nappen 2-3 ganger redan och sen vaknar han till pa detta sattet vid 4 tiden. AHHHHHHHHHHHHHHH :(((
 
Jag sag framemot "den tiden nar man far sova mer" som jag laste sa mycket om i borjan nar lilleman foddes. For da var jag inne i ett konstant jag-ar-sa-trott-att-jag-kan-salja-min-njure.  Vilken javla tid? Jag vantar mig inte att sova i strack hela natten kanske, men iallafall 5-6 timmar hade varit bra. Baaah :( Nar vi kommer hem till Sverige ska mamma passa honom en natt, eller kanske tva :) Sa jag kan fa SOOOOOOVA. Planen ar att vi bada ar i Saxtorp, men att jag sover pa nedanvaningen och dem pa ovanvaningen. Sa blir jag inte stord. :)

Gud, nu far det racka. Nu ska jag skypa med Angelica. Elliott sover gott i sin sang.

Tva bra bloggar

www.spiderchick.nu
Valdigt humoristisk, inte san dar halkar i hundskit trakig humor. Utan gor vardagssaker till humor. Eller i detta fallet humor till vardag. Och kul att hennes son ar fodd 10/7 och lilleman 11/7.
 
http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/
Jag ar inte sa insatt i detta med genus, konsroller, feminism osv. Men i denna bloggen tycker jag iallafall att jag lar mig en hel del. Aven om jag inte alltid delar samma asikt. Och tonen som ibland ar valdigt aggressiv, finner jag valdigt kul. Las hennes presentation. Las hennes blogg.
 
 
 

Hur typiskt?

Var precis nere i affaren en svang och kopte lite smatt plock. Jag har varit sugen pa att laga muffins lange. Eller rattare sagt cupcakes. Det har jag aldrig bakat forut. Och om jag ska vara helt arlig sa giter jag inte greja med frosting  och annat tingetange sjalv. Sa jag kopte en fardig icing. Och jag hinner inte mer an hem sa har nagon (las jag) smygt ner fingrarna och smakat. Jag vill bara ta en sked och ata alltihopa....
 

Stinkande bloja

Jag ligger nerbaddad i soffan och njuter av lite lugn och ro. Fortfarande proppmatt efter min omelett jag gjorde for en timme sedan. Smello sover i sangen, forhoppningsvis gor han det en halv timme till.
Ikvall ska jag gora kycklingpaj till middag. Jag har varit sugen pa det sedan mormor och morfar bjod oss pa middag efter julen (nu blev det kottbullar istallet, men det gar lika bra)
Robert inbillar sig att han ska vara hemma redan kl. 16.30. Vi far val se med det. Mycket sallan han slutar sa tidigt. Han ar nagonstans och ar mycket hemlig. Telenonerna funkar inte pa detta hemliga stallet. Sa hemligt ar det. Kanske ska skriva hemlig en gang till? :)
 
Och snart sa ar det helg igen. Vafan sa snabbt far inte tiden ga. Det ar alltid skont nar det ar helg, men veckorna behover inte ga saa snabbt. Om tva veckor ar vi hemma igen. Och da stannar vi hemma ett tag. Det ska bli skont. Aven om det ar trakigt, for Robert maste tillbaka till London igen och jobba. Men han far komma hem pa helgerna som vi gjorde innan.
 
Vi har moblerat om har hemma. Nu kanns det som vi har mer plats i lagenhet (for lilleman att fara runder i sin gastol). Men det kanns mer ombonat och hemma. Soffan star nu intill koksdelen och farligt nara soptunnan. Vi har en stor soptunna staendes pa golvet, far inte plats nagon annastans. Och pa botten av denna soptunna ligger en bloja. Och fyyyyyyy faaaaaaan vad det stinker. Snubbo la av en riktigt brakare innan idag. Han borjar ju ata mer och mer vanlig mat. Jag skulle slangt ut den pa gnalliga grannens bil istallet. Utan att stanga blojan helt :) Hade jag iallafall sluppit stanken. Aven om det bara stinker nar jag oppnar tunnan. Men odoren hanger sig kvar en otrevligt lang stund haha.
 
Har star Elliott och stracker pa sig. Knappis.
Igarkvall. Bet pingu i huvudet, fick tyvarr inte med det pa bild. Det sag valdigt kul ut :)
Himla glad bland alla mina leksaker
 

Ett glas rott

Kyllingen ar i ugnen och rostas med rotfrukterna. Jag tar mig ett glas, om an ett litet. Men gott ar det. Robert ar snart hemma. Snubbo ligger pa golvet och forsoker rymma fran gymmet. Blir man forvanad?
 
Trevlig kvall.
 
 
 
 

Saker

Igar nar jag skulle sova lag jag och vred pa mig. Kunde inte komma till ro. Vi la oss alldeles for sent i forrgar, fastnade framfor en ny film "The impossible" en verklighetsbaserad film om tsunamin i Asien. Sa det var inte sa latt att somna varken igar eller forrgar. Sa jag lag och tankte pa saker jag tycker ar konstiga eller facinerar mig etc.
Tankte lista lite saker som jag inte "far ihop", udda saker, saker jag gillar, spannande saker eller saker som helt enkelt facinerar mig.
 
• Att man inte trillar ur sangen nar man sover. Hur sjukt? Hur kan hjarnan veta nar man ska sluta rulla? Menar nar man sover sa ska ju hjarnan vila. Nar jag var yngre dromde jag flera ganger att jag trillade ner fran ett berg. Bom sa det, och jag lag pa golvet.
• Faglar. Varfor kan dem flyga? Ja, dem har vingar. Men om jag byggt ihop nagot vingliknande hemma, inte hade jag kunnat flyga for det.
• Regn. Folk pratar om att sommarregn luktar sa gott bla. bla. Det finns till och med en parfym som heter summerrain. Men jag (antagligen ar jag konstig) kan kanna lukten av regn i princip nar som. Robert tycker jag ar en skogsmulle. Men jag kan val drista till med att till 90 % har jag ratt nar jag kanner lukten av regn/ att det ska borja regna. Kul tycker jag, supertrakigt tycker sakert ni haha.
• Barn. Jag kan val inte pasta att jag ar en typisk barnalskare. Ni forstar nog vad jag menar. Men barn. Ahhhh. Ett litet skratt eller leende. Man smalter. Jag kan sitta och titta pa lilleman i timmar. Nar han ser mig spricker han upp i ett underbart litet leende och skrattar. Och sa viftar han med sina sma armar. Nar han star och leker med sina leksaker i gastolen. Min fina skatt. Barn skanker sa mycket gladje (och med tiden sakert graa har haha).
• Folk som kan rita/mala. Varfor ar det bara vissa manniskor som kan det? Jag har alltid tyckt om att rita, men det ser ut som skit. Istallet fann jag mer gladje i att sminka mig, det ar val nagon slags konst det ocksa. Jag har intresset, men absolut inte talangen, haha.
 
Jag hade massa saker jag lag och tankte pa igar, men som jag inte kommer pa nu. Lilleman tog en liten nap, och han vaknade nu, far utoka min lista nar jag har tid.
 

2012

Detta ska ju saklart vara for 2012 och inte for dem 8 dagarna som varit hitintills pa detta aret :)

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Jag fodde barn.

 

Har du några nyårslöften? - Hm, tycker egentligen sant ar rent trams. Men jag maste sluta lagga min stumpor overallt. Ful ovana.. :)

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - 2012 var varsta babyboom aret. Nagra vanner fick barn och  flera i min omgivning som ocksa fick barn.  

 

Vilka länder besökte du? - Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Holland, och England.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? - Ingen aning.

 

Bästa minnet från 2012? - Nar var fina lilleman kom till varlden.

 

Bästa köpet? - Var nya Jeep som Robert kopte. Jag har shoppat/handlat sa mycket sa jag vet inte vilket som skulle vara bast.

 

Vad spenderade du mest pengar på? - Elliott och mat.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Min fina familj gor mig riktigt glad.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Ingen skillnad.

 

Favoritprogram på TV? - Revenge och har i England har jag fastnat for Ugly Betty.

 

Är det något du saknade 2012 som du vill ha år 2013? - Ja, mer somn!!!!

 

Vad ser du mest framemot med år 2013? - Att spendera tid med min familj och aka pa var forsta semester.

 

Min fina, fina lilleman

Finaste snubbofotter
Min glada lilla son
Glada miner pa kvallskvisten :) Lagg marke till hans sma sota fotter under stolen
Pa museum
Herregud vad han ser stor ut :)

Inte sa populart

Idag provade Elliott potatismos/pure for forsta gangen. Nej tack sa han till det. Sa var hans forsta intryck. Jag far prova imorgon igen. Han gjorde en massa konstiga ljud och visade tydligt sitt missnoje. Jag kokte bara potatisen och blandade ut med brostmjolk. Vet inte om man kan addera nagot mer i det. For det smakade bara potatis. Kanske ingen spannande smak. Hans specialar grot ar ganska sot i smaken. Och mortospure som han provat innan ar ju valdigt morotig i smaken :)
 
Naja, sa hur sag det ut.
 
Och sa var dem glada dagarna forbi nar man kunde lagga lilleman i babygymmet utan att han forskokte smita darifran :)
 
 

Lagenhets koll

Vi behover ju som sagt skaffa oss en storre lya med tiden. An sa lange funkar en "tva" rumslagenhet ok. (Vi har ett sovrum och kok/tvrum i samma rum) Men om ett ar eller sa behover lilleman ett eget rum. Eller rattare sagt vi behover ett eget rum. Elliott vill nog sova med oss resten av sitt barnliv. Men det vill inte vi :)
Vi har en valdigt, valdigt dyr hyra for det lilla vi har. Stockholmspriser som ni hort talas om, slang dem i vaggen. Vi betalar 1350 £ i manaden = 14.000 pix. Hur stor den ar i kvadratmeter vet jag inte. Men det ar ingen stor lagenhet vill jag lova er. Hemma i Sverige hade vi kunnat bo i ett palats for dem pengarna.
Och dem lagenheterna jag hittar pa natet ligger runt 350-400 £ i VECKAN. For en tva sovrumslagenhet (en 3:a). Vem fan har rad med det? Vi vill inte garna flytta till east london om man sager sa. Vi vill bo i det omradet vi bor i nu. Men med ett rum till skjuter priset genast i hojden :( Att kopa en lagenhet kan i det flesta fall bli billigare i manaden. Men att fa ett lan pa 3-4 miljoner ar kanske inte det lattaste... Och aven detta ar for en 2 bedrooms aprt. Vi far forsatta och kolla runt, vi ska ju inte flytta forran om ett mycket bra tag. Sa far vi se vart detta vansinnet slutar...

Vi har varit pa museum

Igar var vi pa Natural History museum. Vi var dar i princip hela eftermiddag, vi kom strax efter lunch. Det fanns sa mycket att se. Hade dar varit lite mindre folk sa hade vi sakert spenderat ett par timmar till. Allt ifran beromda t-rex till stenar och hur manniskan utvecklas under massvis med ar. Sant som vi tycker ar kul att ga och se. Konst och kulturtrams ar inte lika intressant. Vi parkerade bilen vid Roberts kontor ca. 30-40 min promenad. Det var skont att komma ut och rora pa benen. Massiv med folk ute som vanligt. Nar vi var fardiga och kom ut ringlade sig kon lang, bara for att komma in pa museumet (stavas det sa). Tur att vi var ute i god tid.
 
Nar vi kom hem lagade vi spaghetti bolognese och kollade pa en David Attenbourogh dokumentar, ni vet mannen som alltid pratar i alla utlandska djurdokumentarer. Hur som haver, han ar valdigt poppis i England.
 
Idag har vi mest latat oss. Vi akte och storhandlade massa mat och nodvandigheter. Och vi ar numera insatta i konsten att fuska till oss filmer fran natet. Sa vi har kollar pa Ted (hystersikt rolig), Skyfall och Resident Evil Retribution.
 
Vi har precis skypat med mormor och morfar. Mysigt. Nu ar det kvallsmys och lite grot for lilleman.
 
Hanger pa museum
Snubbo och T-rex
 
 

Nytt satt att sova pa

Nar vi kom efter var promenad sa fann jag Elliott sovades sahar i vagnen. Precis som om han holl pa att vakna och gnugga sig i ogonen. Men kom pa att "nej jag ska nog sova lite till".
 

Redan fredag

Hur snabbt har inte denna veckan gatt? Det ar skont att veckan gatt sa fort. I helgen har jag ingen aning om vad vi ska gora. Kanske bara lata oss? Om det ar fint vader vill jag aka till Richmond, jag behover lite frisk luft.
 
Jag vaknade med huvudvark idag, javla drygt. Tog en huvudvarkstablett, den har hjalpt lite. Men kanns fortfarande som huvudet ar fyllt med bly (kanske ar det, det ocksa :)
Lilleman ligger i sangen och nannar med sin kanin. Jag tror jag tar en tupplur i eftermiddag ocksa, vi la oss ganska tidigt igar, men jag vaknade ett par ganger inatt. Det hade varit himla skont om jag kunnat sova en heeeeeel natt utan att vakna 4-5 ganger. Det blir nog battre snart, nar snubbis mar battre igen. Forkylningen haller pa att slappa.
 
En annan sak som ar smatt irriterande ar mitt munsar eller vad det nu ar. Det borjade som ett munsar, det lakte och sen fick jag tva forkylningsblasor pa lappen. Och saklart sa kan man inte lata bli at tugga eller pilla pa det. Sa det blev (saklart) varre. Munsaret kom tillbaka. Nu har alltihopa borjat forsvinna, men jag ar standigt torr pa en liten del av lappen. Och det spricker hela tiden. Ah vilket problem, va?
 
Min glada snubbis
Jag alskar min gastol!
Lilla tungan
Trott kille
 
 

Ska det vara sa ska det vara ordentligt.

England ar lite det nya USA. Latmask mat i affaren (fardigmat). Dem har till och med en gang i mattaffaren som heter "Family food" En hel gang med bara fardigmat, fardig att slangs in i ugnen eller micron. Jag hittade till och med fryst potatismos i en mataffar. ORK sager jag som ar lite allergisk mot sant. Da och da gor det val inget om man skulle ata en fardig pizza eller en fardigratt. Men det ar inget jag skulle gora. Det enda som jag ager i var kyl eller frys ar pyttipanna och bearnesas.
 
Men lite nytta har jag dragit av detta. Man kan kopa supersize mega stora chips pasar.
 
 
For att demostrera hur stor pasen ar :)
 

Ingen fantasi

Ahhhhh jag ar hungrig och har noll fantasi. Igar at vi grillad kyckling. Och det ar tankt att vi eller jag ska gora nagot med denna javla kyllingen. Men vi har ingen kokosmjolk till att gora typ chicken curry eller liknande. Jag googlar recept for att fa lite inspiration. Men inget recpet vad man gor med kyllingrester.
Fast man kan gora currysas till, jag har gradde hemma. Och koka lite ris. Det far det nog bli!

Snubbo blir lika ilsken som jag ar nu, han star och skriker at hallen. Det ser faktiskt ganska kul ut :) Och nu har han lagt i backen, han trottnade pa att sta och gapa at hallen. Hahaha, min fina lilla smelletolle <3
 
 
Smelly i detta nu :)
 

En glad Elliott

Elliott alskar sin gastol. Forsta gangen han satt i den blev det ledsna miner och jag fick plocka upp honom direkt. Men efter att par ganger sa gick det battre. Nu knallar han runt och ar superduper glad. Som om han tror att han ar vuxen och kan gora som han vill :) Han blir riktigt ilsken nar han kor pa nagot eller nagot ar ivagen for honom. Pa bara en vecka har han lart sig att forflytta sig med stolen. I borjan kunde han bara ta ett eller tva steg. Men med liten traning sa flyger han omkring har hemma. Undra var detta slutar om ytterligare nagra veckor? :)Han kan till och med vanda sig om, om han hor att jag ar bakom och kallar pa honom. Min duktiga lilleman ar ingen mini, mini bebis langre. Snart 6 manader! I veckan han jag tankt introducera potatispure for honom. Fa se om han gillar det :)
 
Lilleman mar lite battre idag. Vi somnade bada tva i sangen kl. 20.00 igar. Valbehovligt, aven om han vaknade till ett par ganger under natten av snorvel och hosta :( Idag giter vi inte gora nagot. Inte nagon utomhusaktivitet iallafall. Uppackning av klader och dammsugning av lagenhet ar val det enda som kommer goras.
 
Har kommer jag!
Jag ar mycket busig, mamma!
Min fina son.
Stora syster haller mig sjalv for forsta gangen.
 
 
 
 
 
 

Nyar i London

Efter en sisadar 18 timmars korning var vi framme i London. Vi korde en omvag for vi skulle handla mat pa hemvagen. Gud, att det var sa mycket folk ute och verkligen storhandlade kl. 16 pa nyarsafton. Det trodde jag aldrig. Hur ska dem hinna laga all maten innan deras gaster kommer? Vi fick iallafall handlat det vi skulle ha, sa jag kunde lugna min oro ;p

 

Lilleman var (som vanligt) superduktig i bilen. Han ar ju som bekant krasslig. Snorig och borjar hosta sa smatt :( Trots detta sa var han lugn och var tillfreds med att sova i bilen. Det maste ju vara ganska pafrestande for honom, en san liten parvel att resa sa langt och lange. Om det ar jobbigt for oss, kan jag ju bara tanka mig vad det ar for honom. Hur som haver.

 

Val hemma sa packade vi upp det vasentliga och fick lite ordning pa stallet. Jag lagade nyarsmenyn. Det blev ryggbiff med klyfpotatis och vitloksstekta champinjoner. Till detta hade vi l SVENSK bearneisas (hur fan stavas det, jag giter inte googla) som vi hade tagit med hemifran. Nar lillkotten val kommit i sang sa fullkomligt jaste vi pa soffan. Vi var sa trotta. 21.15 fick vi nog, varfor ska vi plaga oss att vara uppe till midnatt "bara" for att det ar nyar? 21.30 mina damer och herrar sov vi i sangen. Jag ska kolla nyheterna har senare, tydligen var det ett massivt fyrverkeri har i London. Men vaknade vi? NIXPIX. Sa fort lilleman slapper en fis, rullar runt eller snarkar till vaknar jag. Men ett storslaget fyrverkeri vaknar vi minsann inte av.

 

Jag kan val inte pasta att vi sov jattegott trots att vi la oss tidigt. Elliott vaknade flera ganger och snorvlade. Nar jag "snyter" honom blir han rosenrasande. Han knyter sina sma navar och vralar hogt och lange. Det kvittar hur trott eller hur glad han ar nar jag gor det, han blir riktigt ilsken anda. Tva ganger fick jag lagga honom pa mig for att han skulle somna. Hoppas att han blir frisk snart. Han kandes lite varm nyss, han ligger och sover middag i sangen. Ska ta tempen pa honom nar han vaknar.

 

Annars idag har vi och resten av alla Londonbor varit ute pa en promenad i det stralande fina 1:a januari vadret. Det var massvis med folk i parken. Ikvall eller snart sa ar det roast chicken pa menyn. Vi har fortfarande champange kvar och efterratt blev inte uppaten. Kanske vi korkar upp och ater lite marangsviss ikvall? Vi ska iallafall kolla dem sista avsnitten av En varld utan slut. Och senare ikvall blir det Skyfall med chips.

 

God fortsattning fran oss!

 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0