Hem till London

Snart paborjar vi var resa tillbaka till London. Vi ska kora dit. Tar sin lilla tid sa bilen kommer vara fullastad med diverse saker. Julklappar, mat och massa klader. Vi ar nog framme vid 17-19 tiden imorgon.
Min kara snubbis borjar bli forkyld. Hoppas att det bara haller sig till det. Vill inte att min lilleman ska bli sjuk, fast det vill val ingen foralder.
Vi har haft skont och lugna dagar hemma i Sverige. Eller lugna vet jag inte. Schemat har varit fullspackad hela veckan.
 
Nu far jag satta fras. Allt ska in i bilen, vi ska kora kl. 20.00.
 
Gott nytt ar pa er!
 

Kvallsro

Ikvall tog det bara 1.5 timme att natta lilleman... Allt juleriande och skoj har tagit ut sin ratt. Han har inte fatt ordentligt med somn nar vi varit i Saxtorp. Men till slut somnade han. Skont sager jag. Min mage ar ledsen da den blev matad med chips och fejkdippa=Coop hade slut pa Holiday dippa (det enda ratta) sa vi kopte nagot Fresh  trams. Jag fick superont i magen, sa har sitter jag och lider nu. Hade vi fatt tag i den vanliga Holiday dippan hade jag inte suttit och haft ont i min stackars mage. Kanske ska tanka pa refrangen och nanna tidigt istallet?
 
Idag at vi pa Max, ehhh vilken lycka! Jag vrakte i mig en lyx milkshake ocksa. I England har dem bra utbud av glutenfritt, men inte pa mackedonkan etc. Nar jag fragade efter en glutenfree hamburger sa trodde han att jag ville ha en free burger (gratis hamburgare mormor hihi). Ja, for det brukar man fraga om :)
 
Jag har inget spannande att skriva om idag, ni far se lite ovisade lillepals bilder istallet.
 
 
Lek med pappa i Brighton i borjan pa november
"Sluta fota mig mamma"
Passar pa att sova innan den forsta langa resan till England startade
Tusso kollar sa att allt ar bra med lilleman
Fina Snubbo fingrar (saklart fulla med dregel:)
"Vad gor Tina pa mig?!! Vavavavava?"
Weekend i Dartmouth
Somliga tror att dem kan bre ut sig hur som helst i hotellsangen ;)
Knyckte en kungakrona till lilleman fastan vi inte at pa Burger King, himla busigt.
Badar med min fina Elliott
Fina alskade Elliott <3
 
Min glada lilleman :)
 
Tanka sig att har inne lag han och gomde sig. Lilla rackaren. Och tank att jag var saaa stor!!!
 
Jag markte att det blev manga bilder nar han har den bla/bruna fleece kofta. Men den ar en favvis, sa mjuk och sot med sma oron pa huvudet.
 
 

Elliotts forsta jul

Nu sitter vi i soffan och tar igen oss efter tva dagars julfriande i Saxtorp. God mat och fina klappar ar ju det basta som finns. Snubbis fick massa fint, massa klader, leksaker, en bok, cdskiva och en DVD med musik. Vi aldre, aven kallat foraldrar fick ocksa mycket fint, lite klader, fina presentkort, en superfin tavla pa snubbis och massa fina grejer fran IKEA att ha i lagenheten i London. Undra hur manga ganger jag skrivit fint/fina nu? Haha.
Igar at vi traditonell julmat sasom kottbullar, prinskorv, Janssons, sill och agg m.m. Idag blidde det amerikansk med kalkon och alla diverse tillbehor. Och syrlig citronformage/mousse till efteratt. Smaskigt. Kylen ar full med rester sa har behovs inte lagas mat dem narmsta dagarna. Det har varit en lugn jul med en liten del av slakten, det ar skont det. Tack for den goda maten mamma och mormor :)
 
Jag fick precis en nysattack som jag far sadar 4-5 ganger om aret. Jag bara nyser och nyser. Ibland i 10-15 minuter. Sa nu ser det ut som jag akt pa en smocka nu, helt rod i ogonen och jag later som jag ar superforkyld. Jag fick en sadan nysattack en gang nar jag kom till jobb, nar jag borjade kl. 06.00 och skulle oppna. Hur kul sag jag ut i kassan nar folk ville komma och ladda sina jojokort?
 
Har far ni halla till godo med lite jingel jul (ja, jag missbrukar ordet) bilder. Jag ar trott i palsen. Lilleman ligger i sangen helt utslagen, stackaren har fatt somnrutinerna flyttade nar vi varit ivag dessa tva dagarna. Hoppas att han sover gott inatt.
 
Natti natti!
 
Julfin snubbis
Min busiga lillefis
Lek med mormor
Bus med pappa vid julklapparna
Buseman
Mormor + och morfar
Moster Bettan tjivar med mig :(
Juldagsfrukost nalkas
Myser med min fina snubbis
Bus med mormor igen
Bettan och Wictor
Jingel Jul
Glada miner pa Junigarden. Min finaste SNUBBO!
Lilla julsnubbo i granen
Forsoker smita ifran mormor

Snubbo

Igar nar jag bloggade fungerade det inte att ladda upp bilder. Sa dem far komma upp nu istallet :)
Har fler pa lager, men dessa far racka sa lange. God Jul pa er och Gott nytt ar onskar oss!
 
Mina fingrar ar sa goda
Leker med pappa och balongen pa TGI
Flottigt, friterat och starkt. Precis sa gott ska det vara :)
Jag och mina fina Elliott!
Fina Tanja med sin latsasglass :)
Snubbis tycker det ar mer intressant att ata pa en handduk, nappen och handerna
Ute och turistar oss framfor Buckingham Palace
Tjingpling
Fina Big Ben
Hoho har ligger jag och vilar mig
Jul-Snubbo
Myser med Peter Rabbit i bilen
Lek i sangen
"Mamma, enough taking pictures of me"
Hej mamma
Woppidoppi
Pa vag hem till Sverige
Sa kul man kan ha i bilen :)
Lek i nya gastolen :)
Lek med mormor
Jingel Jul pa balkongen
Kallt for fotterna, brrrrr :)
Provat pa morotspure for forsta gangen :) 5 av 5 kladdiga navar far morotspuren
En liten juluggla att leka med :)

Junigarden

Jag har inte haft mycket tid till att skriva den senaste veckan. Vi har  haft full rulle som vanligt. Just nu sitter jag HEMMA pa Junigarden och dricket ett gott kallt glas vatten. Vattnet i London smakar klor och kalk. Ungefar sa som vatten smakar nar man ar i Spanien. Och detta raliga vatten betalar man for.  Nar vi kopt ett stort kylskap, da blir det minsann kopevatten nar vi ska dricka. Laga mat funkar bra med klorinet.
 
Vi kom hem igar efter en lang resa. Vi korde ju som bekant hem. Tog val cirka 21 timmar. Utav dessa var ca 4-5 timmar paus. Sa det var snabbt marscherat tycker jag. Vi korde under natten, eller rattare sagt Robert gjorde. Jag, Tanja och lilleman sov hyfsat gott i bilen. Robert blev sjuk i torsdes morse. Inte helt optimalt, men efter nagra timmars somn, pepparkorn och panodil var han pa benen igen. Lagom tills vi kom till Malmo igar eftermiddag, sen tog jag over. Och sen lag han som en klubbad sal resten av kvallen igar. Jag och lilleman kollade pa Revenge och at Karlssons frestelse som mamma gjort :)
 
Vi hade som vantat rada och fullspackade dagar i London nar Tanja var over. Det blev massa shopping pa Primark. Vi har blivit nagra snala javlar haha. Kostar en troja over 10 pund sa ar det dyrt haha. Det blev turistande runt Westminster Abbey etc. Vi var ocksa pa Lakeside och julshoppande.
 
Lilleman ligger och tar igen sig i sin sang. Jag ater clemmisar och ska snart ivag till Kvantum och hamta sista julklappen. Hur orkar folk ut och julhandla idag? Kanske bara jag som ar trott pa folk efter att ha varit ute bland alla galningar i London som var och julhandlade? I vilket fall som helst, det ar skont att vara hemma i lugna och tysta Landskrona dar man inte hor ambulanser eller poliser var 10:e minut eller folk som tutar heeela tiden.
 
Idag blir det bara lugna puckar. En rolig julfilm och mangosorbet. Smaskigt.
 
 
 
 
 

Jag forsoker

Elliott borjar fa lite magmuskler :) Han forsoker och forsoker, att satta sig upp. Det ar en lang vag kvar, men han gor sma sit ups. Haller jag han lite latt i handen sa drar han sig upp. Lattast att ova ar nar han ligger med nagra kuddar bakom sig. Snart sa sitter min fina snubbis pa rumpan :)
 
Jag forsoker allt jag kan.
Maste vila mig lite ocksa

Nar min lilleman kom till varlden

Jag blev inspirerad av Sandra att skriva om min forlossning. Sa har kommer den.
 
Som bekant sa gick jag over tiden. Ganska manga dagar. Totalt blev det 18 dagar. Men tillbaka till hur det startade.
 
Redan mandagen den 2/7 hade jag en bokad tid hos barnmorskan ifall jag skulle ga over tiden. Och det gjorde jag. Besoket gick bra, hjartljud och matten om magen var bra. Sa det fanns inget att gora mer an vanta. Nagra dagar senare fick jag nog, rattare sagt pa torsdagen den 5/7 ringde jag barnmorskan och klagade. Tyckte att det var jobbigt och ville att HON som vi trodde att det var kunde minsann komma nu. Vi hade pratat om igangsattning och att jag skulle ringa forlossningen dagen darpa. Men jag klagade och overdrev. Hon sa, men prova ring och hor vad dem sager. Men dem satte inte garna igang en forlossing forran efter dessa 14 dagarna. Och lilleman var beraknad pa en lordag. Ganska typiskt, eller hur? :)
 
Jag skulle aterkomma pa mandagen om inget annat intraffade. Hur skulle jag kunna vanta hela helgen? Vi forsokte alla trix som folk tipsar om. Men varken ubersuperduper stark taco eller kina mat hjalpte. Inte heller langa promenader. Vi var ute tva ganger om dagen och gick sa mycket jag orkade. Jag gick onodigt mycket upp for vara trappor, allt for att satta fras pa saker och ting. Vi akte till Sofiero och gick omkring bland alla kullar och trappor. Men inget hande. Sa vi fick val helt enkelt vanta. Nu i efterhand sa vet jag att jag hade knappt nagra forvarkar eller nagot som tydde pa snart kommer hon (som vi fortfarande trodde haha). Det var ett par natter som jag trodde, men nej detta ar nog varkarna som borjar komma. Men efter ett besok pa dass sa visade det sig att var nagot annat haha.
 
Och sa antligen kom mandagen. Jag hade varit uppe halva natten och last Carin Gerhardsens nya bok Helgonet. Den var sa spannande att jag laste till kl. 02.30. Smart! Klockan var stalld pa ringning kl. 7.45 sa jag skulle vara uppe och hoppa kl. 8.00 for att ringa till forlossningen. Nu blev det brattom for vi kunde komma kl. 9. Jag fick hjartat i halsgropen och blev jattenervos. Dels hade jag planerat varsta upplaxningen att nu ska jag minsann inte behova vanta langre osv. Och dels sa var jag ju nervos for idag ar ju dagen dem maste satta igang mig. Kanske har jag en bebis redan ikvall? Jag fick pratat med en jattetrevlig skoterska. Alla vaskor var packade sa vi at frukost och duscha och gjorde oss redo. Gud vad spannande! Snart ar hon har! Haaaa. Det kunde jag ju glomma. Det skulle ta manga, manga timmar innan "hon" skulle komma.
 
Nar vi val kom dit strax efter kl. 9 sa fick vi en jattetrevlig skoterska som gick igenom dem olika sattet man far igang en igangsattning. Det blev med tabletter. Var 4:e timme skulle jag fa en tablett. Om man fatt mer an 6 st och inget hade hant, sa fick man prova pa nagot annat. Vi vilade oss en timme och sen gick vi ut och at lund i Lund. Forst hade vi bestamt oss for nagot kryddigt och starkt. Men det narmsta stallet sag inte sa trevligt. Vi gick anda ner till centralstationen och at pa nagot stalle dar dem flesta gasterna sag ut att vara businessfolk. Jag valde pyttipanna och Robert ville ha en rabiff. Utan att riktigt veta vad det var, jag forklarade lite pa ett ungefar. Men tabletten gjorde mig trott och lite orkeslos. Nar maten val kom sag han lite skeptisk ut. Kottet ar ju inte stekt, kottfarsen ser ra ut. Haha. Han borjade istallet ata av bearnesasen och osten. Som visade sig vara riven pepparrot och mycket stark senap. Hahahahah vi dog av skratt. Jag maste sett ut som en forrymd sjukhuspsycho. Jag satt med en droppspruta pa handen och skrattade som besatt.
 
Efter att vi kommit tillbaka till sjukhuset fick jag en andra tablett. Vi hade tagit med saker att underhalla oss med ifall det skulle dra ut pa tiden. Jag laste lite skvallertidningar och at godis. Robert filmade oss ungefar varannan timme. Himla kul att se nu i efterhand, mitt humor andrar sig lite grann om man sager sa, ju narmare vi kommer forlossningen. Jag duschade pa kvallen och kande, men detta ar ju inte sa farligt. Jag borjade kanna av lite smarta och var lite obekvam. Men det var allt. Jag tror sammanlagt att jag fick 4 tabletter. Valdigt typiskt att det skulle ta 4 tabletter innan det borjade kannas. Nar det var laggdax vid midnatt sa borjade varkarna. OOOOHHH GUUUUD vad ont det gjorde. Jag skiftade mellan vagga omkring, frasa, gnalla, sitta, kissa och skrika. Robert forsokte fa lite somn stackaren. Men varfor skulle han fa sova nar jag hade sa ont. Sa jag forsokte trycka mig in och sova bredvid honom, men han vaknade ju saklart. Haha, vad elakt. Hela natten gick at till det jag skrev ovan. Jag duscha ocksa ratt mycket. Konstigt nog hjalpte det.Jag har last att det kan vara skont med en varm dusch. Men inte trodde jag att det skulle hjalpa sa mycket. Att duscha lange ar inget jag tycker om, men det struntades i nu. Jag duschade nog sammanlagt i 3 timmar.
 
Skoterskorna kom och tittade till mig da och da. Men vid 8 tiden pa morgonen hade jag fatt nog. Nu far det racka. Nu javlar far ni ge mig nagot. En indisk skoterska kom in och jag forstod inget av vad hon sa. Jag antar att hon sa att jag maste vanta lite till innan jag kunde fa nagot smartstillande. Jag gapade och skrek att jag dor och orkar inte mer. Sa jag fick morfin och gick direkt in och krakte pa toaletten. Men efter det sov jag i nastan 2 timmar. Och madde riktigt bra nar jag vaknade, men efter nagon timme nar morfinet slutade verka sa borjade det gora sadar jag-vill-sla-ihjal-nagon-ont. Inget ont mot den indiska skoterskan, men jag fortstod inget av vad hon sa. Jag var jattearg pa henne. Antagligen for att jag hade sa ont och kunde inte koncentrera mig ordentligt. Jag fraste och skrek att jag maste ha lustgas eller nagot NU! Efter den laaaaangsta timmen i mitt liv, vid 11 tiden fick jag lustgasen. Jag var egentligen inte tillrackligt oppen. Men hon tyckte val synd om mig.Och herregud jag drog i mig sa mycket lustgas att jag blev helt vack. Det tog ett par omgangar innan jag fick klam pa hur mycket jag skulle anvand och hur ofta. Nar jag skulle ga och kissa strax efter, sa kom "kisset" innan jag hunnit satta mig och jag fick utbrista det klassiska man ser i filmer "I think my water just broke". Och da tankte jag nu kommer hon snart. Men det skulle droja 13 timmar till...
 
Nar dem bytte skift pa eftermiddag fick jag VARLDENS basta skoterska (jag skriver skoterska for jag vet inte vem som var vem av skoterskan eller barnmorskan). Hon kom in senare pa eftermiddag, satte om droppnalen pa handen, fluffade upp med en massa kuddar i sangen sa jag kunde sta pa kna i sangen och vila magen och ryggen. Hon borjade organisera med epidural. Fragade om jag atit och druckit ordenligt. Eftersom jag anvande lustgasen trodde jag forst inte att det var pa riktigt. Jag hallicuinerade nog lite. For jag trodde att vi hade  varit ute och ridigt ihop, men det hade vi inte haha.
Det gick jattebra att fa epiduralen. Min puls slog sa extremt mycket att jag bad dem stanga flakten for jag horde inget, men det var min puls som "lat"  sa mycket. Lite skumt. Och nar den val borjat verka. OHHHH MYYY GOOOD. Vad skont. Ingen smarta. Jag kande ingenting. Jag tankte detta blir ju hur bra som helst. Jag kommer inte ha ont ett dugg nar hon kommer. Men dem informerade mig att det ar bara den forsta dosen som har sa bra effekt. Resterande tar inte bort smartan lika bra. Mamma kom pa kvallen vid 19-20 tiden med Max burgare. Oh vad jag var hungrig och sugen pa milkshake helt plotsligt. Men nar hon val kom orkade jag bara ta nagra tuggor och ett par pommes. Men jag fick iallafall i mig lite mat. Inte forran da forstod jag allt detta tjatet att ladda pa med kolhydrater. Det gar at saaaa mycket energi att foda barn.
 
Det var lugnt ett par timmar. Men sen borjade det trycka som fan i mitt backen (tror jag) det kandes som man suttit pa en trastol alldeles for lange. Ni vet kanslan nar man ar helt stum i rumpan. Fast 100 ganger varre. Jag holl pa att bli tokig, for jag hade inte speciellt ont annars. Varkarna kunde jag nu hantera. Men eftersom jag skulle sitta pa en stol med ryggstodet mot magen sa blev det annu jobbigare. Robert var ett jattebra stod med andas, andas, andas. Jag fraste till manga ganger att jag ANDAS fan visst.
Framat 23 tiden borjade epiduralen sluta hjalpa. Jag hade redan fatt tillrackligt manga doser av vad som tillats av en skoterska. Dem var tvungen att prata med en doktor forst. Och jag fick en 3:e dos om jag inte har fel for mig eller var det kanske en 4:e? Det hjalpte foga. Istallet borjade jag med lustgasen igen. Nu hade vi fatt skoterskan och barnmorskan som skulle vara med nar hon kom. Jag pratade en massa strunt med skoterskan. Att det kandes som jag fatt en stot av strommen fran en kohage. Hon bara tittade pa mig med stora ogon och sa att jag borde nog ta det lite lugnare med lustgasen. Robert provade ocksa pa den :) Jag komme rihag att helt plotsligt ville jag sjunga. Vi satte igang youtube och satte pa Jennifer Lopez, hur sjukt detta nu later sa kande jag for att dansa. Men jag lovar det hande inte. Suget gick over lika snabbt som det kom haha. Vi lyssnade ocksa pa denna laten http://www.youtube.com/watch?v=VdhYk-AHZzg Pitbull ft. Marc Anthony. Rain over me. Och jag kommer ihag att vi skrattade som fan at man som passerat 40 och dansar i regnet. Hahahaha. Konstiga saker hander pa en forlossning.
 
Tiden gick och hon passerade 00 och sa var det en ny dag. Skulle inte denna javla bebisen komma??!  Sista gangen jag tittade pa klockan var hon 01. Nu sa dem att nu kan hon komma narsomhelst. Detta hade jag hort sedan sen eftermiddag.. Men trycket kandes mer patagligt och det kandes som jag skulle skita ut en mindre kalv. Och gud vad det gjorde ont. Nu hjalpte ingenting. Jag forsokte krysta och andas om vartannat. Men det kandes som om det gjorde ingen skillnad. Det kandes som bebisen satt fast. Och det gjorde hon ocksa pa ett satt. Mitt backenben hade inte riktigt gett ordentligt plats for hennes huvud. Jag skrek och ville bara hem. Det blir inget mer idag. Ta mig harifran. Och massa fula svordommar. Mitt minne ar lite suddigt och luddigt dem sista timmarna. Jag krystar och krystar, jag krystar till och med nar jag inte ska. Men jag orkar inte mer. Tydligen hade jag en varksvag forlossning fick jag veta i efterhand. Dem bestammer sig for att anvanda sugklocka. Precis det jag inte velat. Men jag hade i princip inget val. Bebisen maste komma nu. Jag tyckte i studens hetta, att spratta upp magen ar ett battre alternativ. :) Men det blev sugklocka och hela rummet blev full av folk. Jag minns att jag undrade var fan alla kom ifran och varfor det luktade jordnotter. Antagligen hade nagon atit notter.
 
Antligen kl. 01.32 efter 25.5 timmes varkar kom var alskade flicka som forblev en flicka i ett par minuter. For sen sag vi att det minsann var en liten pojke. Ni kan ju gissa vilken overraskning det var!!!! Vi har fatt en liten son. Och vi bestamde ganska omgaende att det var en liten Elliott. Ett namn som varit pa tapeten om det skulle bli en pojke. Elliotts forsta sma bebisljud ar det finaste jag nagonsin hort. Tittar jag pa filmerna fran nar han ar fodd kan jag inte lata bli och fa en tar eller tva i ogonen. Var lille Elliott vagde 3665 perfekta gram och var 50 perfekta cm lang. Efter detta lyckorus sa borjade all smartstillande avta och hela jag gjorde ont.Jag fick tva sketna panodil som inte hjalpte. Sa nar vi sedan kom till patienthotellet tog jag 2 stycken till. Och redan efter en timme ringde jag och gnallde att jag maste ha 2 till. Sa jag tog val i det narmsta en overdos av panodil :)
 Jag hade forlorat mycket blod och kande mig i den narmsta svimfardig. Usch. Vi at lite av frukosten dem kom in med och sen checkade vi ut for att checka in pa patient hotellet. Jag var sa utmattad att jag inte orkade halla lilleman i rullstolen. Robert korde han i vagnen. Jag var radd att jag skulle tappa honom for att jag var helt slut. Sakert en tontig tanke. Men efter att ha varit mamma i 4 timmar sa ar man lite oerfaren och vill absolut tappa sin nya fina bebis.
 
Det var hela den historien. Jag lagger kanske till nagot om jag kommer pa mer eller glomt nagon rolig eller mindre rolig detalj. Jag har utelamnat lite for den kanslige hahaha.
 
 
 
 
 
 
Min finaste, finaste skatt ca. 12 timmar gammal. Ligger och funderar <3
 
 

Snart har vi varmt

Installatoren ar har och installerar den nya varmepannan. Sa om ett par timmar har vi varmt och skont igen. Utan att ha en massa varmeljus tanda. Nu sitter jag med alla moblerna, utom var sang i tvrummet. Lilleman sover fortillfallet, sa jag passar pa att skriva lite.

 

Jag hade tankt att vi skulle promenera till Sloan Square idag. Det blir nog ett besok pa Peter Jones. Jag har ju 8 vaningars shopping att utforska. Jag har bara varit pa barnavdelningen. Det blir mer julklappshandling och shopping i helgen nar Tanja ar har :) Vi ska aka till http://www.bluewater.co.uk/ Jag har bara ett par stycken julklappar kvar, far nog ga igenom vem jag kopt till. Sa jag inte rakar kopa dubbla :) Det skulle ju vara forfarligt haha.

 

 

Kallt i London

Vi har valdigt kallt har idag. Robert sa att det var -5. Jag ska val inte klaga, hemma har ni annu kallare. Fast ni har sno. Det lyser upp sa fint. Har blir det bara morkt och gratt :( Vi har fortfarande ingen varmepanna. Dem kommer och installerar den imorgon. Sa for tillfallet har jag 25 varmeljus och 3 blockljus tanda. Sa har ar ganska varmt anda.
Imorse akte mamma och Bengt hem. Sa nu ar har tomt. Och lilleman har ingen att leka med :( Men vi ar snart hemma igen. Idag ska jag stada undan och forbereda infor Tanjas ankomst pa fredag :) Kanns som det enda jag skriver om ar att jag stadar, men det blir snabbt rorigt och dammigt (fonsterna och under dorren drar in en massa skit). Ikvall ska vi bara lata oss, det har varit brada och intensiva dagar nar mamma och Bengt varit har. Men dem har hunnit se och gjort mycket. Nasta gang dem kommer kan vi fortsatta visa dem runt. Kanske aker vi upp och kollar pa utsikten i London Eye eller besoker Towern of London.
 
Snubbis tycker att det racker nu, han vill leka med sina kaniner. Och fa massa pussar.
 
 

5 manader idag

Idag blir var fina lilleman 5 manader. Gud vad tiden gar fort. Vi alskar var lille fis mest i hela varlden. Beskada hur stor han har blivit pa 5 manader :)
 
Vi ar trotta i tassarna efter en lang dag pa stan. Blev lite julklappsshopping pa Primark och jag kopte en top fran Kardashian Kollektion (om ni nu vet vad det ar hihi:) Ikvall blir det rodtjut och biff med JD sas (Jack Daniel's, ja jag forsoker vara cool:)
 
Lilleman ca. 12 timmar gammal.
Tva veckor gammal i sin kodress
En manad gammal med massa roda utslag :/
Tva manader
Tre manader i Saxtorp
4 manader i Stoke Flemming
5 manader i London, i sin nya fina morgonrock

Blandade bilder fran London och Landskrona

Snubbo tar sig en ol pa The Hatch (lilla puben ute pa landet)
Jag o min lilla Elliott
Men mamma jag vill inte ha en Bloody Mary :(
Busar med mormor
Gott med ol
Mormor tramsar med lilleman nar vi drack afternoon tee...
http://www.lanesborough.com/ for att kolla det mycket lyxiga hotellet
 
Sluta tramsa mormor... :)
London Eye
Upp och ner, ner och upp galen mormor i granens topp. (Bettans 20 ars kalas)
Vill. Inte.Ha.Grot.Mamma!!!
Rumpnisse ;)
Min fina snubbe ar busig
Ute pa promenad
Mamma papparazar sig i London
Framfor Big Ben
Myser framfor brasan ute pa landet
Lite tjafs med Peter Rabbit
Trotta efter an lang flygresa
 
 

Antligen internet

Nu har vi antligen fatt ordentligt internet. Det tog sisadar 1 och en halv manad, men torsdes fick vi ett mejl att det inte behover komma en installator. Vi fick istallet ett paket pa posten sa vi sjalv kan installera. Hur drygt? Vi har vantat sa lang tid for ingenting.
Jag har inte haft tid att skriva i dagarna, vi har haft fullt upp. Sa jag skriver lite dag-for-dag istallet :)
 
Mamma och Bengt kom i onsdags kvall. Dem reste i manga timmar. Planet var forsenat 2 timmar fran Malmo och sen nar dem val landade i London sa fick dem ta sig fram med kollektivtrafiken. Tog sin lilla tid, men allt flot iallafall pa bra. Vi har hunnit med mycket dem dagarna dem varit har.
 
I torsdes holl vi oss ganska lokalt. Jag visade dem parken och King's Road. Vi gick sedan vidare till Harrod's och Brompton Road. Massvis med svindyra butiker. Vi lyckades fa oss en skymt av Harrod's i sin fulla prakt. Efter flera timmar pa aventyr tog vi bussen hem. Vi skaffade  oyster kort (typ jojokort) sa nu kan aven jag aka buss eller tunnelbana. Har inte blivit av att jag gjort det, men eftersom jag gar omkring mycket i London, sa ar det skont att kunna ha valmojligheten att kunna aka buss hem om jag skulle bli trott i tassarna.
 
I fredes akte vi och kollade pa vaktbytet pa Buckingham Palace. Det var massvis med folk dar, aven om det var ganska trist vader. Holl oss pa lite avstand da vi inte vill tranga in oss med lilleman och vagnen. Darefter forstatte vi till Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliment, London Eye och Trafalgar Square. Man blir ganska trott i tassarna av att ga sa mycket. Pa kvallen at vi middag pa Garfunkel's. Vi ville bara stupa i sang, utom Elliott som tyckte att vi kunde vara uppe ett par timmar till. UNGE! :)
 
I lordes hjalpte mamma och Bengt oss att fatt ratt pa tvattmaskinen (som inte tvattat tvatten ordentligt), fixat lite och stadat undan. Jag och Elliott tog en timme pa locket. Vi behovde sova en stund. Dem senaste dagarna har han varit himla lurig att natta :( Tar emellanat upp till 2 timmar innan han somnar. Han ar trott, men kommer inte till tro. Hoppas att det gar over bara. Hela kvallen gar at till att natta honom.
Pa eftermiddagen akte vi till Hyde Park pa julmarknad. Winter wonderland som det hette. Guuuud vad folk. Det var inte sa himla kul, for det var sa mycket folk. For mycket folk for att man skulle kunna njuta och se sig omkring. Sa vi vara bara dar i en halvtimme. Vi bestamde oss for att ga till ett mycket fint hotell mittemot Hyde Park och drack afternoon tee. Nagot jag tycker man maste gora om man besoker London. Alltsa att ga till en fint hotell och njuta av atmosfaren och gott tee. Vi kopte med oss fish and chips fran Roberts favvis stalle. Till det drack vi nagot som heter Ginger beer. Typ ingefars lask. Konstiga smaker, men det var gott :)
 
I sondes hade vi bestamt sedan tidigare i veckan att vi skulle aka till Colmens Hatch (en liten liten by ca. en timmes bilresa fran London). Val dar sa finns Roberts favvis countryside pub som heter Hatch. Jattemysigt stalle med lagt i tak, hundar som satt i husses/mattes kna och  hastar parkerade utanfor (ja, sant man ser pa film haha). Innan vi at middag korde vi snabbt bort till Nalle Puhs sjumila skogen. Eller iallafall dar Christoper Robin bodde och skrev Nalle Puh. Det var nastan morkt nar vi kom dit sa vi var bara dar en liten stund. Efter var mysiga middag korde vi tillbaka till London.
Saklart hade varmepannan gatt sonder/kastat in handduken. Vi fick ringa efter akuthjalp, men dem kunde bara stanga av den pga. gasrisken. Vi fick vanta tills idag. Tur att har ar mildare an hemma. Vi overlevde natten med varmeljus. Fast det blev inte speciellt kallt har, snarare svalt. Men det drar riktigt kallt vid fonsterna. Har val forbrukat ett mindre paket varmeljus fran IKEA idag, skulle jag tro. Idag har vi mest stadat och rojt undan har. Det gar himla snabbt att stoka till en liten lagenhet. Det blev en promenad till King's Road, vi handlade lite middagsmat pa Waitrose. Det blir lax med hollandaissas. Smarrigt.
 
Imorgon ska vi aka till Oxford street, Regent street, Bond street och mingla omkring vid Piccadilly. Inte for att vi kanske direkt ska handla nagot, fast nagot kanske vi hittar anda hihi.
 
Fina Snubbis i Hyde Park
Mamma och Bengt utanfor Harrod's
Pa vag till Sloan Square
Vaktbyte vid Buckingham Palace
Statyen framfor Buckingham Palace
 
Big Ben
Snubbe dubbe <3
Towern of London
En nyfiken liten ekorre
 
Fler bilder kommer en annan dag, nu ar jag hungrig.
 
 

Spannade saker hander i parken

Idag nar vi var ute pa promenad i Battersea sa var det en filminspelning pa gang. Jag forsokte leta efter filmteamet  och vad dem spelade in. Men hittade inget. Kanske star nagot pa deras hemsida. Parken ar ganska stor och finns manga "hemliga" gangar. Fast dem kanske hade lunch i sina trailrar :( 
Pa andra sidan Themsen pagick en polisjakt. All trafik stod stilla och polishelikoptrar surrade omkring i luften. 
 
Pa hemmafronten har jag stadat badrummet och ena ugnen (vi har tva stycken sma). Gud vad skitig den var (vill inte ackla er, men vattnet var coca cola fargat sa skitigt var dar). Hon som bodde har innan maste vart en riktigt skitgris.. Jag satte upp frostningskyddet pa vart ena fonster. Sant som gor att man inte kan se in, alltsa inte skydd mot frost :P var helt fel matt, sa fick klippa till tva olika langder. Men det funkar anda. Dock forekom mycket svordomar, blev luftbubblor overallt. Men jag fick bort dem till slut :) 
 
Lilleman sover i sin sang nu, han somnade pa tva roda. Jag passar pa att lata mig pa soffan och skriva. Kanske smyger ner nagra triple chocolate cookies i magen. Hittade dem pa tesco. Det ar nog dem godaste glutenfria kakorna jag kopt. Nasta gang vi ska dit kommer jag kopa fler :)
 
Lilleman var jatteledsen i bilen i sondes, han ar valdigt hard i nyporna sa han "rakade" riva sig i huvudet. Jag sag inte vad han gjorde i morkret och mots av massa rivmarken i huvudet nar vi kom hem :( 
Mina finisar pa flyget <3

Tillbaka i London

Sa var vi tillbaka i London. Efter en ganska dryg resdag igar har vi bara slappat idag. Flyget var tva timmar sent och att kora bil en sondag ar inte heller nagon hojdare. Lite nytta har vi val gjort. Varit och storhandlat pa Tesco och stadat undan. Ska stada och fixa mer imorgon, infor mammas och Bengts ankomst.
 
Lillemans tander ar pa gang att komma. Han var jatteledsen mitt i natten, igar natt. Fick ge honom en liten pilla, och sen somnade han gott. Stackars lilleman :( 
Han var jatteduktig pa flygresan igar ocksa. Var en mycket lang dag for honom. Vid start hade han lyckats somna igen och var vaken vid landningen. Dock var han lite ledsen, men det maste ju kannas ganska mycket i hans sma oron. Flygvardinnan sa att egentligen ar bra att han skriker, for da slapper trycket lattare i oronen. 
 
Jag hittade den efterlangtade Jack Daniels sasen pa Tesco = mycket lycklig. Ska kopa med mig nagra flaskor till er dar hemma (om ni vill ha) dem kostar bara 2 pund eller var det var :) Och ar supergott. Speciellt till en ryggbiff . 
 
Orkar inte skriva mer, diskmaskinen strejkar. Sa vi ska forsoka losa det mysteriet. Det ar jakligt drygt att diska :( 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0