Babycafe och Lindex

Idag har vi varit pa babycafe. Elliott alskar att umgas med andra barn. Ja, sa mycket nu en 10 manaders spillevink kan umgas. Bastisen Leia med mamma Sandra var saklart med. Det var fart och flang till 100%. Efter denna bedrift gick vi en svang pa stan och lilleman gjorde av med mammapengen pa lite nya bodisar och shorts.
 
I torsdes var vi pa besok hos barnkirurgen i Lund. Det har blivit alldels for mycket sjukhusbesok den senaste tiden. Det tycker jag inte om! Vi har ett aterbesok pa barnmottagningen I Landskrona om en vecka, for alla hans allergier. Tillbaka till Lund besoket.
Lilleman skall under de nastkommande 8 veckorna opereras :(( Hans testiklar sitter inte pa ratt plats om man kan kalla det sa. Dem behover opereras ner. Usch! Jag ser inte fram emot det, aven om det ar ett nodvandigt tilltag.
 
Nu ar klockan snart 20 min efter laggdags (22.00), bast att jag rappar pa och kastar mig i loppeladan. Imorgon vantar pappersarbete och diverse administrativa uppgifter.
 
Viktigt att hjalpas at hemma
Gott att leka med en tesil
Mys med pappa pa balkongen
Ny pyjamas
Nya sommarbodies
Body och shorts
 
 

Ambulansfard

Robert och Elliott har lagt sig for kvallen. Robert ar krasslig och kom hem med en ond hals och varm panna. Himla typiskt att bli sjuk nu, men hoppas att det forsvinner snabbare an kvickt. Snubbo mar bra och vill inte alls lagga sig.
 
Som rubriken lyder slutade fredagkvallen i illfart till barnaukten i Lund. I ambulans. For att sammanfatta detta kort sa fick Elliott en allergisk reaktion i huvudet. Han hade knoppat in redan 18.30 (vi skulle sova i Saxtorp). Jag och Robert korde till stan och skulle hamta lite fler saker i lagenheten och handlade snabbt pa Coop. Och i dorren i Saxtorp moter vi en rod Snubbo. Pa 10 min blossade halva ansiktet och halsen upp i en ilsken rod farg. Han gned och kliade sig fanatisk. Mamma radde mig att ringa 1177, vilket jag gjorde. Dem i sin tur sa att jag skulle ringa 112 och det snabbt eftersom en sadan reaktion kan satta sig pa andningen. Gud vad hemskt!!!
 
Vi akte snabbt ner till Lund med blaljusen pa. I ambulansen fick lilleman andas in adrenalin genom en mask. Ah min lilla snubbo. Tur att han satt i mitt kna, sa jag inte kunde se honom. Annars hade jag inte kunnat halla inne tararna. Val pa plats fick han kortisonsprutor i geleform i munnen. Han skrek som besatt och var alldels ifran sig. Usch, mammahjartat bloder nar sant hander. Vi fick aka hem relativit snabbt. Lilleman fick fatt i en jattebra skoterska som han klamrade sig fast vid. Vi var nojda med sjukvarden som hanterade och hjalpte oss pa ett bra satt.
 
Usch efter denna hemska parsen kom vi hem strax efter midnatt. Elliott sov daligt den natten och morgonen darpa sa fick vi boka tid pa vardcentralen eftersom han blev alldeles rod, snorig och ogonen rann nar vi at frukost ute pa tradacket. Antagligen pollenallergi! Som om han behover vara allergisk mot fler saker? Pa vardcentralen fick vi antihistamin utskrivet som hjalpte bra. Vi har redan aterbesok hos doktorn den 4/6 for hans agg och mjolkallergi, sa vi far se vad dem sager da.
 
Nej, minsann nu giter jag inte skriva mer. Idag fyller jag 25, det firar jag med halsont.
 
Kor bil med papa.
Jippie, Barney pa tv
 
 

Snart helg

Och snart sa har denna veckan ocksa passerat. Vi jobbar pa som aldrig forr och har haft flera arbetsintervjuer med tankbara kandidater. Snacka om larorikt. Vi stoter pa alla sorters manniskor, ni kan ju tanka er vilken sorts som fastnar pa hjarnan :)
 
Imorgon fyller mamma och vi tankte komma pa besok I denna harliga varmen. Tempen lag val pa 23-25 grader idag. For att fira detta underbara vader parkerade Elliott sin lilla rumpa i poolen. Han bjod in sin BFF Leia att leka och plaska.
 
Det sag ut sahar:
 
Badbollar in action.
Fina bebisar.
 
Jag slogs aven av en tanke att jag kanske borde andra min presentation. Nufortiden bor vi inte i London eller ager nagra katter. Det tjatas alldels for lite om choklad dessutom. Jag borde borja driva en fanatisk jobb och traningsblogg. Jag ar i stort behov av att borja trana. Tajmingen kunde ju inte kommit samre, spenderar mycket tid med jobb och Elliott just nu. Ah, finns det tid att kolla pa tv, sa finna det tid att trana. Jag ska bara leta upp motivationen ocksa. Den har jag val gomt langst in i garderoben.
 
Och jag retar mig nagot FRUKTANSVART pa att min behandige kara laptop har lagt till olaten att autocorrecta vad jag skriver. Jag tror den gatt och blivit en mactop, iphone, ipad. Och mina damer och herrar, jag gillar verkligen inte Apple produkter. Jag vet inte hur det tillkommit pa min dator eller hur man andrar det. Robert latsas att han ej vet nagot om detta, men jag tror honom icke. Jag hatar att anvanda hans ipad eller iphone. Allt med applena ar bakvant.
 
 

Nytt i garderoben

Idag har vi varit och storhandlat och fyllt pa kylen och frysen. Vi haller pa med ett massivt projekt, namligen starta ett foretag. Och det tar all var lediga tid och lite till. Gudars skymning! Och mer jobb vantas. Jag kommer beratta langre fram vad vi kommer syssla med :)
 
Men idag hade vi lite ledigt. Det har ju varit en rod dag. Elliott behovde lite t-shirt och solhattar sa vi pallrade oss ivag till Center Syd och handlade. Jag letade aven efter bomullsshorts till honom, men jag hittade Inga.
Detta ar tillskotten I garderoben:
 
Klart att var lilla "Snoopy" maste ha en Snoopy t-shirt :)
Basbodies
Mollo ville ha ett fargglatt linne :)
Valbehovliga solhattar
 
Min alskade knappis <3
Badmollo
Jag kan sjalv, mamma!
 

Sköna maj

Vi njuter av solskenet och värmen ute i Saxtorp. Mamma och Bengt är i Polen, närmare bestämt Warsawa och weekendar sig. Somliga har det bra. Men det har vi här på trädäcket också.
Idag har vi grillat korv och solat. Doppade tårna i den iskalla poolen. Det får nog vänta ett par veckor till.
Elliott badade i sin pool för första gången idag. Gissa om det var kul? Dock är där hål i poolen så vi fyllde den bara lite grann. Så vi får nog köpa en ny imorgon. Annars blir det liv i luckan.
 
Om 5 dagar blir Elliott 10 månader. Alltså vad händer med tiden?! Ni som går i barntankar, pass opp! Tiden går alldeles för fort. Dem första månaderna var så jobbiga med omställning, halvkolik och läkande av mammakroppen. Men efter det har tiden gått alldeles för fort. Mollo är på gående fot snart.
 
Vi var hos tandläkaren för första gången idag, blev lite fördröjt pga. influensa och långa köer hos tandläkaren. Men idag var det dags. Elliott hade 2 begynnande tänder att visa upp! Han höll låda och tyckte att han var coolast i världen för att fick sin allra första tandborste. Vi föräldrar fick beröm för vår inställning till matvanor och socker.
Tydligen har hål i småbarns tänder (1-2 åringar) ökat lavinartat. Hur tokigt som helst att ge en 1 åring godis och cola. Eller annan mat med socker i typ risifrutti eller kanelbullar etc. Någon gång är det väl ok. Men inte varje dag.
Men det är bara min åsikt. Vad tycker ni?
 
Min lilla badboll
Lek med ett stycke gardin
 
Mormor hade köpt leksaker till sandlådan.
Finaste, finaste Elliott
Yeeeah pappa!
 

McDonald's

Innan mamma och Bengt tog taget over till Kastrup sa mumsade vi i oss hamburgare fran McDonald's. Och detta var allra forsta gangen Elliott klamde i sig en liten hamburgare. Han at den med stor gladje. Aven ett par pommes slank ner. Dock var dem saltade, forsokte borstal dem rena. Men det ar val ok nagon gang da och da. Vi saltar ingenting har hemma. Eller enstaka saker kanske, om vi gor klyftpotatis i ugnen eller liknande. Det ar mycket battre for kroppen om man skar ner pa saltet. Prova! :)
 
Knappte en bild pa Elliott och hamburgaren :)
 
 
 
 

Forsta tanden

Har hander det grejer. Lilleman kampar hart med sin stundande tand. Sjalvklart ar det ganska smartsamt, sa det har varit ett par gnalliga dagar har hemma. Och klattrar pa allt ska han gora. Haromdagen trillade han ur sin gastol, tack och lov slog han sig inte. Men han skramde slag pa sina stackars foraldrar. Sa nu ar det ingen lugn stund har hemma langre. Ett sakert tecken pa att var "lille" kille borjar bli stor. Nasta vecka blir lilleman 10 manader!

Nu ska jag och Elliott kolla vidare pa Hell's Kitchen medans pappa ar och lamnar mormor och morfar vid taget. Dem ska namligen aka och njuta av sin julklapp i Polen.
 
Mammas och pappas fina skatt.

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0