Kul med listor

1. Hur gammal är du? 24, fyller 25 i maj.
2. Hur gammal känner du dig? 20 +
 3. Vad har du gjort i dag? Bara hunnit ata frukost med Elliott och kla pa mig.
4. Vilken film såg du senast? The Dictator tror jag..
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Sommar, det harlig arstid. Ljust om kvallarna, fint med blommor och temperaturen ar behaglig.
6. Är du besatt av någonting? Nej, haller inte pa med sant trams. 
 7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Jag sitter i soffan. Har ar vita vaggar och en tv framfor. Vad ar det for en fraga?
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Jag gillar att lasa "tanttidningar", typ Allers etc. mormor kommer alltid med en kass med tidningar. Jag tycker inte om vita bilar, det ser for javligt ut. Nar jag hanger tvatt utomhus, tycker jag att man ska ha samma farg pa klammorna till ex. strumpor eller dar man behover mer an 1 klamma.
9. När vaknade du i dag? Klockan 5.... Vi lyckades somna om till k. 7 och da vaknade jag av sma fotter som sparkade mig i ryggen.
10. Vilken är din favorithögtid? Julafton helt klart. Jag tycker det ar mysigt med jul.
 
11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
En skon sommardag med familjen vid poolen i Saxtorp. Bad och lek och sen grilla pa kvallen till ett gott vin. Och sen sitter vi som i tv-reklamen och skrattar och har kul tills midnatt.
 12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Pa en strand i Mexico eller Vastindien.
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Antwerpen i Belgien. Vi korde vilse dar i vintras och spenderade flera timmar av vart liv for att GPSen visade att vi skulle kora omkring i staden nar vi skulle hem till Sverige fran London. Pa var tur genom denna "toilet" sa uttalades manga svordommar och ev. hot om att spranga ett par hus i ren ilska.
14. Hur vill du tillbringa din pension? I ett litet cottage (ni vet typiskt Morden i Midsummer hus) med mina katter och gubbe. Och sa kommer barn och barnbarn och halsar pa och har picknick i tradgarden pa en rodprickig filt under plommontradet. Och rika ar vi ocksa. Sa vi resor mycket. Vi har fina bilar. Inget overdrivet, men vi mar gott som pasta katter.
15. Vad lyssnar du på just nu? Nagonting med Bruno Mars, lyssnar pa radio.
16. Har du någon gång brutit ett ben? Mitt nyckelben
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Agg, juice, smor, naturell youghurt och mjolk. Man kan komma langt med dessa ingredienser.
18. Vad är du på för humör just nu? Lite trott, men vid gott mod.
19. Vilka världsdelar har du varit i? I Europa, Nordamerika och Afrika.
20. Snarkar du? Jag snarkar (tydligen)
 
 
21. Vilka yrken har du provat på? Telefonforsaljare, hemvardare, receptionist, kundinformator.
22. Hur går du helst klädd? Leggins alla dagar i veckan.
23. Vilket stjärntecken är du född i? Oxe.
24. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad och lakrits
25. Vad sa du senast? Jag sa till Elliott att sova. For det raknas val inte att man pratar med sig sjalv?
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Geografi
 27. Vilken är din favoritaffär? Primark (mycket billiga affar i London)
28. Vad har du i dina fickor? Planbok, lypsyl, nycklar, lite Elliott saker som en vante, leksaker och saltvattenspray till honom, tamponger, tva hangelas (till badet).
29. Vad köpte du senast? Kattmat, potatis, tvattmedel, skoljmedel och soyghurt (soja youghurt)
 30. Hur många gånger har du flyttat? Vet inte, 4-5 ganger sedan jag foddes. Men dem senaste 23 aren bara 3 ganger.
 
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Det hade rackt med en liten motorbat sa hade jag tagit mig darifran pa studs.
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvallsmanniska, men funkar just nu sadar nar man har barn. Ar for tillfallet ofrivillig morgonmanniska.
33. Senaste filmen du såg på bio? Life of Pi.
34. Har du blivit sydd någon gång? Nagra ganger. Pa benet, jag simmade in i en vass sten nar jag gick i 7:an. Vi var pa skolresa och paddlade kanot vid Ronne a. Den kvallen slutade med besok hos doktorn och stygn pa benet. Och saklart nar jag blev opererad for blindtarmsinflamation. Blev sydd pa tre olika stallen pa magen. Och som for dem flesta sa blev det nagra stygn nar Elliott foddes. 
35. Vad åt du till frukost? Ett kokt agg, tva smorgasar med skinka, majonnas och gurka och ingefarste och juice att dricka.
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Da var jag tuff som en bandyboll. Rokte, skolkade fran skolan och var allmant puckad.
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Elliott jobbade ett tag pa att klamma fram en ralig bajsbloja imorse. Det var helt klart extra speciellt :)
Om vi ska vara seriosa. Robert tog hand om Elliott tva ganger pa morgonen i helgen, sa jag fick lite efterlangtad somn.  
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet.
39. Vad var det sista du åt? Sauterad lax med pressad potatis, kramig youghurt sas med hint av citorn och peppar. Smorstekta primorer. Eller stekt lax med pressad potatis, citronsas och stekt sparris. Jag spelade bara allan.
40. Är du blyg? Ibland blir jag nog. Jag ar ingen gaphals direkt om man sager sa.
 
 
41. Vad heter du i andra namn? Eyla, efter Jean. M. Auels bocker om grottfolk som levde i den forhistoriska Europa.
42. Har du varit med om en bilolycka? Nej, aldrig.
43. Vilken är den roligaste träningsformen? Ut och promenera eller springa. Men har inga mojligheter att ut och springa nufortiden.
 44. Har du några husdjur? Tva stycken galna harbollar som kallas katter.
45. Vill du gifta dig? Ja, och det kommer ske i augusti.
46. Var växte dina föräldrar upp? Mamma i Landskrona och Pappa i Finland/Harslov.
47. Har du någon gång ringt polisen? Ja, en gang nar jag sag att en fyllegubbe som somnat pa gatan mitt i en kall februarinatt. Han hade frusit ihjal om han legat dar. Efter 10 min kom polisen och tog hand om honom.
48. Har du svenskt ursprung? Jag ar svensk/finsk. 50/50. Elliott har en kul mix, han ar 1/4 svensk, 1/4 finsk, 1/4 brasilian, 1/4 amerikansk.
49. Har du, eller har haft, något smeknamn? Josse
50. Vilka är dina största svagheter? Jag har inte mycket talamod gallande manniskor. Jag tutar friskt pa folk som inte "beter" sig i trafiken. Typ som inte anvander blinkers, kor for nara mig eller inte kollar upp nar gar over ett overgangsstalle. Eller om dem star och "iphonar" sig nar dem vantar pa bussen. Haha. Jag pallar inte med detta iphone samhalle. "Har du inte iphone, vad har du da, precis som om det inte finns andra telefoner". Nu kom jag visst av mig. Kort sagt, jag har inte mycket talamod med folk som inte kan bete sig.

Klok som en bok

Ibland ar det inte alltid sa kul att laga mat, man har kanske ingen lust eller oppnar och stanger kylen/frysen 30 ganger, innan man konstaterar att jag "har inget att ata". Men visst har man det, men fantasin satter val stopp for det kreativa tankandet. Sa jag gjorde slag i saken och skrev en matlista for veckan. Bettan och Wictor kommer sakert tro att det ar deras ide nu :) Jag kan val lata dem tro det da. Men jag hade funderat pa det da och da, men aldrig kommit till skott.
 
Denna veckan ser min matlista ut sahar, kan handa att jag skiftar dagar pa maten. Sondagens raggmunkar (fraga mig inte hur jag blev sugen pa det) kommer bli en utmaning. Kommer dock inte ata flask, utan klipper bacon i smabitar. Det tycker jag ar godare. Forsta och enda gangen slutade mitt expriment i branda skosulor, bade till smak och utseende. Jag har aven skrivit vilken sida receptet ar i kokboken. Har snackar vi framforhallning. Snart kommer jag val borja kopa aktier, tvatta av alla lister i lagenheten och kratta i tradgarden ocksa. Vem vet hur detta ska sluta?
 
 

Vackert vader

Facebook svammar over av folks uppdateringar om det fina vadret. Men idag gor det inget, for det har varit riktigt underbart varvinter vader. Pa schemat stod babyrytmik och babycafe (dagens hojdpunkt enligt Elliott), som for ovrigt var kul och ratt sa lugnt idag. Inte sa manga bebisar som det brukar vara. Smellan ar lite osaker i borjan och gor ledsna minen :( ett par ganger. Men efter att fa krama mamma och sitta i mitt kna sa blir det en glad :) istallet.

Vi gick en svang med Sandra och Leia i stan, det blev bara fonstershoppande for min del. H&M har fatt mycket fint till var/sommar for alla smaglin. Sedan traskade vi tillbaka i varsolen och bjod in oss till Bettan och gjorde vafflor. Jag blev extremt sugen pa det efter att last i deras nya kokbok och sett en bild pa vaffelskrallena.
Saklart var det alldels for fint vader for att sitta inne i, sa vi gick pa en lang promenad till. Alltid skont att komma ut och stracka pa benen, dock gor min karringahoft ont. Varfor? Jag vill satta fras med min traning igen. Kom av mig i forkylningstider och nu retas min hoft med mig.

Kvallskvisten ar nu runt hornet och det ar fortfarande ljust. Varen ar den mest upplyftande arstiden, man ar sa trott pa vintern och morket. Aven om man inte ska ta ut nagot i forskott, vi har fortfarande mars kvar att beta av.

Bildregn

Som bekant sa fotar jag en hel del. Till 95% ar det mest pa lilleman. Han ar ju varldens finaste bebis ;)
Sa jag tycker att ni ska fa ta del av lite bilder fran dem senaste dagarna.
 
Fina lilla hjartat!
Not impressed..
Lagg av och fota mig, mamma.
Lilleman dammar av var gamla laptop
Yes antligen fick jag fatt i nagot kul
Farskralle, nu tar jag dig
Hej farbastis!
Vi hade lite rak och champange mys i torsdes, fragor pa det?
Konstiga typer
*Oskyldig kille*
Smakprov av klorvatten
Myser med min pappa
 
 
 
 

Slutet gott allting gott

Jaha, och sa var det ny vecka och nya tag. Vad har hant sen sist tanker ni?
 
Senaste veckan har vi gjort foljande: Bytt sangklader hela tre ganger, nagon tycker tydligen det tillhor vanligheterna att sla en pink i sangen, undra vem??!, inte atit choklad pa tva veckor (maste andra min presentation da jag pastar att det skrivs mycket om choklad, sa ar inte fallet langre dagar som dessa), blivit av med min stalker=fokylning och funderat pa om jag ska slanga dem gamla clemmisarna som legat och dragit sig i fruktskalen och som krympt tva storlekar, men sen kom jag fram till att dem ligger bra dar dem ligger. Jag har aven myst med min karl som var "hemma" fran London, simmat 175 m (orkade inte en sista langd, jag hade klattrat pa en klattervagg sa till mitt forsvar, sa var jag mycket trott i armarna), atit smorgastarta som ar sjukt underskattat och spelat allan med min ALSKADE LILLEMAN!
 
Det var en liten update av vad som hander. Elliott sussar just nu gott i sangen. Han sov middag mellan 13.30-14.50, vilket i Elliott varlden ar lite i det tidigaste laget. Han brukar vanligen sova mellan 14.30-16.00. Sa jag antar val att alarmet vaknar till om ett par timmar. Men det betyder iallafall att jag far nagra skona och mycket valbehovda timmar for mig sjalv. Och det mina vanner, ar som dem sager: Guld vart!
 
Imorgon skall vi pa babyrytmik och babycafe. Sedan jag lite forsiktigt namnde forslaget for Elliott har han varit eld och lagor. Inget ar roligare an att traffa andra sma parvlar som ocksa tycker om att tugga pa sina hander.
 
Det gar for ovrigt bra att ga pa min nya "diet", jag far ju halla helt mjolkfritt. Till en borjan var jag sur som en attika for jag skulle ga miste om all Ben&Jerry glass, choklad, ja egentligen vad som helst. Ni skulle bli forvanade om ni visste hur mycket matvaror som innehaller mjolk, skummjolkspulver, kondenserad mjolk eller mjolkpulver. Man kan sakert finna fler former av mjolk, men det var dem jag kom pa. Och nu nar jag ar igang och far lasa pa allt innan det laggs i kundvagnen, sa blir jag nastintill chockad av allt skit som finns i mat. Massvis med E-nummer skit, tillsatser, smakaromer osv. Vad hande med riktig mat? Det konstigaste jag sett som innehaller mjolkprodukter ar chips och te (!). Alltsa off limit mat for mig. Min favvis chips fran Walker's med cheese and union smak, som Robert kopt med sig kan inte inte ata. Forstar ni min olycka?
 
Jag mar iallafall battre av denna kosten. Titt som tatt svullnade min mage upp och gjorde ont ett par ganger i veckan. Aven om jag drack laktosfritt innan. Men manniskokroppen (iallafall inte min) ar inte gjord for att fa i sig  for mycket mjolkprodukter. Sa med detta tror jag nog att jag ger det en chans, och det allra basta ar ju trots allt att amma lilleman. Och lite far jag val offra mig. Vad ar viktigast? Haha, ska val inte saga for mycket. Jag aterkommer om ett par veckor igen med resultat.
 
Idag har jag lidigt av en huvudvark fran heeeeelveteeeee. En mindre slang av migran (jag hade det mycket nar jag var yngre). Efter en varm dusch, ett par glas vatten, huvudvarkstabletter och en promenad till Kvantum for att vinka adjo till Robert sa madde jag lite battre. Tvingade mig sjalv att dammsuga och roja undan har hemma. Och genast steg ma-bra-graderna-lite-till. Alltid skont med ett nagerlunda valstadat hem utan en massa tussar av plas fran katterna har och dar. Tur att jag gjorde en massiv portion gulachsoppa igar, med det sa slipper jag laga mat ikvall. Skont.
 
What's up mamma?!
 
 

Mat och annat matigt

Hoppas att min fina groda far sova gott inatt. Igar natt var han vaken konstant, i princip varannan timme. Jag holl pa att ga bananas. Jag kan inte pasta att jag ar speciellt trott just nu. Och har inte varit det under dagen heller. Sa det ar val skont, men det ar synd om min lilleman. For han behover sova. Han har blivit jatteforkyld. Ja, det var val en tidsfraga innan jag smittat ner honom.
Han sover gott i sangen nu, fortfarande i var. Jag provade att lagga honom i sin egen igar. Det gick inget vidare om man sager sa. Jag later det vara sa lange. Han maste kanna sig lugnare och avslappnad eller vad man ska saga.

En sak i taget. Nu far jag fokusera pa hans mat. Lakaren sa att det var battre jag introducerade gluten i groten (han har fatt gluten, laktos och mjolkfri grot innan). Om han nu mot formodan skulle fa allergi mot det, sa visar det inte sig forran han ar i skolaldern. Och nar den nya groten star pa menyn till 100%, sa far vi se vad jag bestamt mig for ang. ammningen.
Lilleman fick ata fisk idag for forsta gangen. Jattegott tyckte han. Han fick kottfars i forra veckan under ett par dagar, det var inte lika poppis.
Jag tankte faktiskt skriva ner receptet (kul for framtiden, kanske inte sa kul for er :)

2 normalstora morotter
1 potatis
1 bit palsternacka
1 bit kalrot
3-4 buketter broccoli
(Och vad man har hemma majs, artor, andra rotfruker, frysta gronsaker osv.)

Kokar och mixar sedan allt med lite smor eller olja och 2-3 msk av kokvattnet. Just nu provar jag "krydda" med persilja, som jag tycker passar bra till. Jag varierar mellan gronsakspuren. Ibland bara 1-2 sorter, ibland desto fler. Sa att han ska fa prova lite olika smaker och konsistenser. Har aven provat ha i en pytteliten pressad vitlok.

1 bit fisk 100 gram tror jag
1 liten bit lok (garna nagon med mild smak chalottenlok)

Kokar upp vatten och finhackad chalottenlok. I med fisken i 5-10 (tills den blir helt vit). Silar av och sparar 2-3 msk av koket. Mixar fisk, lokbitarna, 2 msk av gronsakspuren (for mer matig konsistens) och lite smor/olja. Kryddar med lite persilja och sa klart.

Lilleman ger mammas goda fisk 5 kladdiga sma navar av 5 mojliga. Kottfarsen far bara 2 kladdiga navar av 5. Mest for att inte gora mig ledsen sa han :)
Jag och mamma fick aka till coop och handla ny mat idag. Jag handlade igar, hur typiskt ar inte det. Det som jag handlade igar som jag numera inte kan ata fick mamma. Sojamjolk, sojasmor och mer sojatrams blev istallet inhandlat idag. Och jag kopte aven makrill och massa lax. Det var aven en sak lakaren rekomenderade. Fet fisk som ar rik pa omega 3 (ar det val?)

Besok hos doktorn

Idag har vi varit hos doktorn och Elliott fick lamna blodprov. 3 stycken provror sa skulle det pressas ut Smelle blod. Ah min lille bebis tyckte inte det var kul. Sen fick han plaster pa fingret som var blatt och flott. Gissa hur kul det var? Naval, till saken. Han ar troligen mjolkallergiker. Eh jaha. Just nu tanker jag bara pa mig sjalv hur jobbigt det ar om jag ska fortsatta amma, for da maste jag ata/dricka mjolkfritt. Helt och hallet. Inte bara laktosfritt. Utan mjolkfritt. Som om det inte var nog att jag ar glutenallergiker. Nu far jag jag inte dricka mjolk, ata glass, ha smor pa mackan, ata en god sas, smaska i mig choklad, dricka vin och ata getost (dricka en slurk vin kan jag val fortsatta gora, om dem javlarna nu inte stoppar i mjolk i vinet ocksa). Utan det blir soja-krak-mjolk, smorfritt oljesmor och oatly latsas-vara-gradde och gar-ej-att-vispa-trams. Men om jag valjer att fortsatta amma, ett beslut som maste tas, sa far jag helt enkelt leva med det. Eller sa kommer jag fa recept pa mjolkfri ersattning.
 
Allra mest synd ar det ju faktiskt om Elliott, for om han ar allergisk sa blir det tufft i framtiden. Hoppas att han vaxer ifran det. Och min stackars bebis som har lidigt med denna kladan och eksem. Han ar rod som en prickig korv.Efter undersokningen sa blev han insmord i en helsikes massa kortison. Och som han skrek, det sticks och svider i huden. Jag kommer sjalv ihag kanslan nar eksem kliade och jag smorde in dem. Man ville bara klosa bort skinnet. Allergier ar ett javulstyg. Ar man inte allergisk mot damm eller gras sa ar det katt eller mjolk. Vafan. Hur kommer det se ut i framtiden? Hur ska man leva? Damm liksom? Hur kan man inte ha dammigt hem? Kvalsterallergi kanske det kallas, forlat om jag ar okunnig inom det omradet. Jag bara spekulerar.
 
Och astma da? Det ska vi inte tala om. Forr forra sommaren fick jag en konstig reaktion dar jag fick svart att andas. Fick tid hos doktorn och blev sjukskriven tva veckor. Jag fick nagon inandningsspray som jag glomt namnet pa. Men den skulle jag ta vid behov och den anvandes flitigt i borjan. Bieffekten var att jag blev alldels snurrig och darrig. Lyckad kombo, kan inte andas, darrar och blir yr. Det forsvann efter dem tva veckorna och lakaren trodde att det kunde vara astma. Kom det igen sa skulle dem utreda det. Jaha. Hoppas att det aldrig kommer igen, for det var vidrigt.
Men jag tror nog jag lider av en allergi dar jag far spratt i benen av korkade manniskor. Har ni nagon san udda allergi? :)  
 
Pa fredag nasta vecka har jag telefontid med doktorn igen och da meddelar hon mig domen. Dem skulle aven kolla om det ar kattallergi. Jag hoppas att han inte allergisk mot nagot. Fast hans skinn talar ju sitt tydliga sprak. Sa det ar val bara onsketankande att han inte skulle ha nagon allergi. Min stackars lilleman. Hoppas att vi far nagon ordning pa detta, sa han slipper sova med strumpor pa hander.  
Ah min lilleman :(
Lilla fingret
Forkyld ar stackare ocksa, stackars min Elliott.

Det eviga stadandet

Jag har ingen storre lust att stada idag. Huset ar i stort behov av dammsugning och en allman uppstadning av saker som ligger overallt. Smellman ma inte kunna ga, men fan vad han kan stoka ner. Han har strumpor overallt, kan handa att nagra av dem ocksa ar mina. Leksaker, nappar, vattenflaskor. Addera till lite papper, nagon rakning, pysselsaker till brollopet, pennor, skrap och KATTHAR.
Jag har sagt till katterna otaligt manga ganger att stada efter sig. Men lyssnar inte heller, utan sprider katthar, kattmat och leksaker overallt.
Jag har minsann inte det latt. Under tvbanken ser jag en Smelleleksak och en strumpa. Tvivlar ganska starkt pa att Smello slangt av sig den dar. Tror snarare att han och katterna ligger i maskopi att stoka ner ihopa. Han lamnar strumpor eller annat kul som katterna sen far runt med och stokar omkring annu mer. Och vid dammsugning drar man sen fram en mycket dammig strumpa eller napp.

Jag vill inte ha ett hem som ser ut som ett inredningsrepotage, men ett ICA kuriren hem vill jag iallafall ha. Sadar lagom har-bor-nagon-stokigt. Inte har-bor-23-personer-stokigt.
Det ar tur att jag har diskmaskin och tvattmaskin i hemmet. Vad hade jag gjort annars?
Han har kampat i flera dagar att dra ut Monopol spelet som ar i ett av facken pa TV banken. Och haromkvallen sa fick han tag i det och tyckte vi skulle spela. Direkt pa golvet, om man ska tyda hans hintar med pengar och hus som ligger dar.
"Det var inte jag, det var katterna"
Superglad, for jag kollar pa film med mamma.
Fina fisen!
Dem kan vara tunga att dra ut, men det var val inget, sa Elliott.
Mycket spannande. Fa se hur kul det blir nar jag kommer hitta skedar och annat krafts overallt istallet for strumpor..

Halsont

Som jag tidigare gnallde om gor min hals ont :( Det "svider" och nar jag nyser till sa river det och gor ont. Ja, ni vet val sjalv hur det kanns :)
Ar det inte konstigt att varje gang man blir sjuk sa har man nastan glomt bort hur det kanns. Hog feber och hosta. Man tror att man ligger infor doden. Att man aldrig kommer ma bra eller fa tillbaka aptiten. Ar inte det konstigt?

En annan sak som ar konstigt. Ida och Lars kom pa besok idag. Inget konstigt med det. Men nar det ringde pa dorren blev jag helt orolig. "Men jag vantar inte besok". Visserligen kunde det varit Rebecca eller Wictor, fast jag hade precis pratat i telefon med Rebecca. Varfor skulle hon plinga pa dorren 3 min efter det? Klok som jag ar tittade jag i nyckelhalet. Och dar stod dem, sa da valkomnades dem in :)
Det ar val en atgard man maste vidta i detta samhallet som vi lever i med, ran och andra otackheter som mord och valdtakt. Jag kollar alltid sa ingen kommer upp i trappen nar jag laser upp dorren. Nu har jag visserligen en loftgang och "oppen" trapp. Men folk kan komma smygande fran buskarna anda. Om jag gar pa gatan med barnvagnen och jag kanner mig osaker pa nagon sa antingen gar jag over gatan eller lokaliserar min mobil i vaskan och tar fram mitt hemliga spray och trycker det upp lattillgangligt i jackan. Och ja vaskan, den virar jag typ fast i vagnen, sa att den inte kan bli borttryckt. Man maste sta och snurra upp den. For det mesta iallafalli London sa later jag vaskan ligga hemma och har bara mobil och pengar i skotvaskan.
Jag kan riktigt reta upp mig for att manniskor gor sa mot varandra. Vafan ar ert problem. Ibland vill jag bli en riktigt varsting och ta saken i egna hander. Har ni sett filmen Harry Brown kanske ni forstar :)

Nog om trakigheter som hur ledsamt samhallet har blivit. Det finns mycket bra saker ocksa, som min lilla Elliott. Han traskar pa i sin alskade gastol som ar pimpad med extra leksaker. Hur kul ar inte det da?
Ikvall kollar vi INTE pa melodifestivalen. Det ar trakigt och tar upp alldels for mycket at tvtid. Jag sag 20 min forra veckan nar cirkusapan tramsade. Tycker ni att han ska representera Sverige sa tycker jag att det ar en till trakig sak som har hant med samhallet :)
 
Och till middag blir det remoulad och firre. Inte tvartom da, firre med remoulad. Utan en liten firrstackare och pyttelite pressad potatis och massssvis med remoulad.

En lugn dag

Jag sitter och vilar mig och skypar med Robert i detta nu. Lilleman traskar runt i sin gastol och har allmant kul. Potatisen star i ugnen och rostar sig. Min ryggbiff som jag hittade i frysen ligger och drar at sig av kryddorna. Det har varit en lat och slo fredag. Min hals borjar gora lite ont, inget fenomen kanske med tanke pa att var och varannan manniska verkar vara sjuka. Sa antar att det ar var tur nu. Men jag vill VERKLIGEN inte bli sjuk. Blev i princip av med min forkylning precis. Och inte vill jag dra pa mig en ny nu. Ingen vill val nagonsin bli sjuk. Men med en liten kotte som jag dessutom ar ensam med da Robert ar i London. Ja, da ar det extra jobbigt. Ingen som tar hand om stackars mig om jag blir sjuk :(  
 
Idag har vi bara varit hos vara nya grannar Rebecca och Wictor och fikat. Angelica kom ocksa pa besok fran Lund. Alltid trevligt att traffas allihopa. Snubbo hade med sig sin gastol over sa han kunde fara omkring dar. Egentligen skulle vi akt och handlat lite nodvanigheter pa Coop och OB. Men det far vara till en annan dag.
 
Min lille odaga
Min fina son!
 
 

Badat pa Karlslund

Idag blev det bad pa Karlund igen. Mormor och Tanja var med denna gangen. Mamma ar sjuk och Bettan borjade jobba strax efter lunch sa det var inte lont att hon foljde med.
Elliott alskar att bada. Det var inte lika mycket folk som sist. Vilket var skont. Men desto fler smabarn/bebisar. Kul tyckte Elliott. Jag tog med en "nyckelknippa" som han leker med och i mitten sitter en kula som han bet pa. Han sag ut som en hundvalp med en leksak i munnen. Han "bet" fast den i munnen och satt sen och syssla med annat, sag valdigt kul ut. Jag simmade lite, med betoning pa lite, 200 meter :) Battre an inget :)
Just nu tar vi igen oss pa soffan. Jag tog tag i hemmet och dammsugade och tvattade golvet. Katter och annat tjafs stokar ner har.
 
Igar var vi i Lund hos Angelica och Daniel. Jag, Tanja och lilleman. Dem bjod pa falukorv i ugnen. Det var valdigt lange sedan jag at det. Och lilleman fick sitt fina gungefar som Angelica kopt. Gissa om Elliott gillade det. Tyvarr kan man inte lamna honom obevakad pa det, han skulle trilla av valdigt latt. Nar han kor runt i sin stol sa kor han pa Charlie (som han heter) och drar honom i oronen och ar allmant superlycklig.
 
Och igar var ju aven forsta gangen vi var pa baby rytmiken med Sandra och Josefine samt Leia och Noel. Elliott blev lite osaker ett tag och gjorde ledsna minen, men det blev snart bra igen. Och han tyckte det var sa kul att ligga i en ring med alla andra bebisar och kolla pa skynke som alla tossiga forldrar lekte med ovanfor bebisar. Hade det inte varit for att dar var en skock ungar hade nog folk tyckt att man inte kanske var sa klar i knoppen :) Efterat hangde vi pa babycafet i en timme. Lite grot slank ner trots att det var sa mycket kul att titta pa.
 
Jag & Charlie
Superglad!
Min fina groda
Suuuuperkul
Sa himla kul
Lilla hundvalpen
Jag o moster Tanja
Hahaha min lille fis
Tolle-molle
Mina snubbo
<3
Badbollen

Det tar sig

Lilleman blir battre och battre i sitt skinn efter tva turer hos zonterapeuften (huuuur fan stavas det? Kunde de inte komma pa ett mer lattstavat ord) Han kliar och har sig sa fort han ar byxlos. Skinnet blossar upp lite da och da. Men det ar pa battringsvagen. Det tar inte fullt 3 timmar att lagga han. Okej, inte aktivit 3 timmar. Men till och fran. Ibland ger jag upp och plockar upp honom och tar med honom ut i TV rummet. Varfor ska han ligga dar och vara ledsen? Han blir knappast lugnare for att han blir kvar i sangen eller i morkret i sovrummet (vi har en liten nattlampa pa golvet sa det inte ar beckmorkt).
Tyvarr har jag lagt till med "ovanan" att ha han sovade i var sang igen. Men det ar bade synd om Elliott och om oss som maste ga upp hela tiden nar han vaknar pa natterna. Vi hade aldrig fatt nagon somn om vi skulle latit han sova i sin sang under dessa jobbiga omstandigheter. Men sa fort han borjar bli battre och kan somna i lugn och ro av sig sjalv igen. Da tar jag tag i det trakiga jobbet att lagga till nya vanor igen.
 
Idag har vi varit hos mormor och morfar (mina alltsa). Vi har pysslat med brollopsbestyr. Mer an sa sager jag inte hihi :) Det gick at nagra timmars jobb. Vi at lunch och Elliott underholl oss i sin hemmabyggda bil som mormor gjorde till honom. Han fick sitta i en pall som var upp och ner. Med massa kuddar och filtar som skyddade sa han inte skulle trilla ur den. Och for att fullanda allt det roliga fick han leka med en visp, slickepott och en tom liten petflaska. HUR KUL?! :)
 
 
Imorgon har jag tre saker pa min agenda. Skicka ivag paket som ar betalda, trana och kolla pa ett nytt avsnitt av Revenge som kommit! Sen tar vi dagen som den kommer. En promenad samtidigt som vi postar paket later skont.
 

Alskade unge

Jag sitter (som vanligt) pa tradera och lagger ut annonser. Dem sista grejerna som aker ut nu. Puh. Jag har val fatt ca 1000 kr hitintills. Ca. 15-20 annonser kvar sa det kanske blir lite mer klirr i kassan :)
Det har varit ganska mycket jobb med dem, for allt det jag lagt ner sa ar det kanske inte vart 1000 kr. Men pengar ar pengar. Och lite kul tycker jag trots allt att det ar. Ni far se lite fina bilder pa min smelletolle, for jag ska fortsatta med alla bebiskladerna och sen packa ihop, katter, klader osv. For i eftermiddag aker vi till Junigarden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bra och en dålig nyhet

Robert fick jobbet. Som chef för säljavdelningen på ett lyxigt privat chaufförföretag. Lite luddig titel, men vet inte riktigt hur jag ska översätta den till svenska. Dem har kunder mycket kunder från Mellanöstern som är S-V-I-N rika! Dem har även haft en del kändisar bland annat en som börjar på B och slutar på oncey :) Så på deras sales department är Robert chef. Woho säger jag. Mer betalt och mindre arbetstid. Kanske inte i praktiken, för han kan även jobba hemifrån. Men han behöver inte börja kl. 6 på morgonen och sluta kl. 23.

Och den tradiga nyheten är att min Snubbolino är allergisk mot jordgubbar. Jag är ju ingen doktorn som kan avgöra det till 100 %. Men han fick riktigt röda och hemska utslag efter att jag provat att ge honom jordgubbspuré igår. Det tog ca. 3 timmar för honom att komma till ro igår kväll :( Jag fotograferade hans utslag som jag kan visa för doktorn sen när vi ska dit om ett par veckor. Min stackars Snubban.

Träning

Nu räcker det! I höstas körde jag igång med träning (i den mån jag kan). Power walk, hopp med hopprep, sit ups, armhävningar och andra icke-namgivna övningar. Jag var i princip ute och gick varje dag, minst 3 km allt som oftast 5-6 km. Och några gånger i veckan körde jag mitt egenkomponerade träningsprogram. Jag höll det fram ganska bra fram tills pendlingen till England. Efter ett par veckor där så rann det ut i sanden. Glass är gott, godis är gott, chips är gott och kakor är gott. Och ligga och skräpa på soffan. Hur mycket av min tid slösas inte framför dumburken (ganska passande namn)? Majoriteten är bara skit på TV. Snart är det vår och fint väder i England, jag kan väl påstå att allt känns lite roligare då.
Jag är mycket missnöjd med bulldegen på magen, som ska omvandlas till en platt råglimpa. Det är väl nyttigt? :) Jag pratar inte om någon massiv viktminskning, jag väger 55 kg. 3 kg mer än när jag blev gravid. Ni kanske tycker det är flugvikt, men jag är bara 158 cm lång. Så viktmässigt kanske det är passande. Jag vill bara bli vältränad och få bort degskrället. Och tro fan på att man retar sig för att man är blek som ett spöke också.
 
Jag var precis ute på en rask promenad med Elliott och Jerry. Det är lite halt så jag försökte så gott jag kunde att pinna på. Men när vi kom hem då jävlar blev det ett träningspass som hette duga. Jag är så trött på att vara trött. Eftersom Elliotts eksem håller mig vaken en del om nätterna och så lär det väl fortsätta vara tills vi kommer till doktorn eller något annat mirakel inträffar. För övrigt fick vi tid den 18/2, skönt. Så jag kan inte sitta på röven och äta Ben&Jerry glass, och tycka synd om mig och inte göra något. Igår blev det ett undantag, vi skulle varit med på babycafé och babyrytmik på församlingshemmet. Men jag var helt slut efter en natt med många uppvak och en timmes vakenhet.
 
Imorgon kommer jag väl inte kunna röra varken armar eller ben. Men 10-15 min på en hel dag att göra sit ups m.m är inte för mycket begärt. Och dessutom är det ett stundande bröllop som jag måste se fit ut. Eller måste och måste. Jag VILL! Jag vill inte bli en fläskig, jobbingbyxe mamma som gnäller över huvudvärk, fet mage och jobbiga ungar. NIX PIX! Träning är väl inte alla dagar kul, men det inte heller alltid kul att byta Elliotts blöja. Men det måste (numera) göras. Nu pratar jag om träningen, lilleman får alltid bytt sin blöja :)
 
Jag var väl såhär svettig efteråt, minus skjorta och slips. Och kanske flinten :)

Eksem

Min stackars lille Elliott hade svårt att somna idag. Först trodde vi att det var klorvattnet som trots allt gav honom utslag. Men det borde ha kommit redan när han var i vattnet eller strax efter att han kommit upp.
Vi tänker ett par ögonblick innan vi kom på det, jag köpte jordgubb/äpple puré på ICA när vi körde hem. Eftersom han inte reagerat på äpple så måste han fått en reaktion av jordgubbar. Jag ska ge honom imorgon och se om det blir samma reaktion. Himla typiskt :/ Men lite, lite skönt för då kan vi bada i nästa vecka, utan problem. Men det är aldrig kul om han skulle få allergi mot det. Tänk vad han skulle gå miste om! Jordgubbar. Världens godaste bär.
 
Han sover iallafall gott i min säng nu, och jag ska göra honom sälle efter lite tandborstning. Imorgon är det babyrytmik och babycafé som gäller med Sandra och Josefine + bebisar. Efter det ska vi göra ner till moster Angelica i Lund och äta lunch. På torsdag ska jag och lilleman vila oss. Då har vi haft full rulle två dagar i rad.  På lördag är det moster Tanjas tur att lillemanna sig. Det blev en ganska aktiv vecka detta.
Jag bara hoppas att Elliott sover hyfsat gott i natt, jag behöver lite sömn om vi ska orka hela dagen i morgon.
 
Natti natti.
 
En ny liten Elliott, bredvid mammas fortfarande svullna mage. Tänk att han 6 månader senare skulle jäsa i poolen på detta viset? :) Min finaste lilla skatt!
 

Bad med vara smattingar

Idag har vi varit pa Karlslundsbadet med Sandra, Leia, Bodil och sa jag, mamma och Elliott. Och vara badbollar alskade det. Snubbo gillar att bada och plaska i vanliga fall. Och detta var inget undantag. Och lilla madam Leia var ju med som ar favvisen. Plus en massa andra barn och annat kul att titta pa. Mamma knappte manga fina bilder. Vi lag och plaskade i barnpoolen i nastan tva timmar. Jag simmade 200 m ocksa. Lite nytta far man ju gora. Nasta vecka bestamde jag och mamma att vi ska dit igen, sa dem som vill far folja med.
 
Just nu sitter jag som pa nalar, Robert ar pa en arbetsintervju for ett nytt jobb. (Kanske sager sig sjalv). Han borde vara klar snart. Och mycket talar att han far det. Mer betalt och mer normal arbetstid. Jag, lilleman och katterna haller tummarna. Kanske mest jag om vi ska vara petiga. Katterna ligger och sover pa soffan och Elliott leker i sin gastol haha.
 
Min lilla badkille
Arets leksak?
Lilleman tror att han kan bestamma.. Lycka till sager jag bara :)
Coole blicken
Gott med fingrar
Min finaste snubbolini
 
 
Hahaha sotnos
Glidaren
Hahahaha
"
Farmor stanker vatten, sadar kul tycker Leia
Fingrar, fingrar och fingar :)

Tradera auktioner

Himmel och pannkaka vad mycket klader jag har ute pa auktion. Har 58 auktioner ute och nagra till ska upp. Gjorde ett jatteryck nagra kvallar och fick ut det mesta. En del gar ut imorgon och en resten nasta helg. Ett tips. Lagg ut auktionerna pa sondag eftermiddag/kvall. Inte for sent pa kvallen. Lagom vid 17-20. Den tidpunkt da flest har tid att sitta vid datorn och buda. Sen kollar dem pa sondagsfilm. Det ar vad jag lart mig efter 6 ar pa tradera.
Och ett annat tips om man vill fa nagot gjort sa ska man logga ut fran facebook. Har inte varit inloggad under tiden jag lagt ut annonser och det gick med en valdans fart. Men det galler val ocksa nar man sysslar med nagot viktigt pa datorn. Vips sa har facebook snott en timme av ens liv for att man "bara skulla kolla lite".
 
 
Pakethogar klara att levereras. Lite trakigt om nagon vinner flera auktioner, men da far jag val packa om dem. Det brukar inte bara sa vanligt att en person vinner flera. Tur inte lilleman ar liten annu, dessa hogar hade vart uppackade i ett nafs.
 
 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0