Bad pa Karlslund

Idag spenderade vi dagen pa Karlslundsbadet. Jag, lilleman, Angelica och Rebecca. Elliott ger det tio badblojor av tio mojliga. Han alskar att plaska och vara i vattnet. Han far inte sa mycket av den varan da det valdigt latt torkar ut hans hud. Tva ganger i veckan far han noja sig med att bada, men istallet for han da bada riktigt lange. Ofta sa lange att jag far fylla pa med nytt varmvatten i hans lilla badbalja. Skulle han vara riktigt skitig far han ju sig ett bad saklart.
Hur som helst var det skont och jag simmade nagra langder. Det var inte mycket att skryta med, men nagra blev det :) Nar vi kom hem sov kotten en stund och jag vilade mig pa soffan. Det tar minsann pa krafterna att ligga och sloa i en pool haha.
 
Vi tog sovmorgon till. 9.20 idag!!!!!!!! Det har typ aldrig hant. Mojligen nar han var riktigt liten. Han vaknade 6.30 imorse och jag kande mig ganska morbultad da jag tvunget skulle lasa hela ut hela boken jag kopte pa Willys igar. Jag tog in honom i sovrummet och sa sov vi ett par timmar till.
Jag alskar deckare och tycker att Carin Gerhardsen skriver riktigt bra bocker. Detta var hennes nya (?) Gideons ring. Sist jag laste en bok av henne var kvallen/natten innan vi akte in for igangsattning av lilleman. Alltsa ett tag sedan. Och aven da satt jag och stracklaste boken till. 02.30. Inte sa genomtankt, da jag skulle in och foda barn dagen efter haha. Men det gick det ocksa.
 
Om mindre an en vecka ar det julafton! Hela hosten och vintern har gatt sa galet fort. Ja, egentligen hela aret. Men sa sager val alla. Nar man fyller dagarna med liv, da gar tiden fort (nej det ar inte alls snott fran fritidsresor haha). Jag ser fram emot julafton riktigt mycket, mest for lillemans skull. Det ska bli mysigt att fira med slakten och proppa magen full med mat och goda nyttigheter saklart. Men julen ar ju barnens hogtid. Och nu nar jag har barn, ja da langtar jag minsann ocksa :) Pa sondag ska vi gora julgodis. Jag tankte gora julgodis som kanske inte ar julgodis egentigen, som Elliott kan ata.
 
Busfro!
Leksaker ar till for att klattra pa, sa det sa.
Badbollen leker med en badanka
Mycket spannande
 
 
 
 
 
 
 

Effektiv dag

06.45 ljod alarmet i detta hemmet. Mollo tjot och var allmant missnojd pa sitt rum. Han fick komma och gosa med mamma en stund i sangen. Innan klockan hade slagit 10.30 hade vi hunnit med foljande: druckit valling och varm choklad, atit frukost, tvattat och klatt pa oss, plockat undan morgonens rora av leksaker, satt igang tvatten, startat diskmaskinen, snabbstadat inne pa toaletten, dammsugit och tvattat golvet och bytt sangklader i alla sangarna. Har ligger vi inte och drar oss. Lilleman fick se ett avsnitt av Micke Mouse clubhouse, sa han svavade uppe i det bla i 20 min.
En timme senare hade jag hunnit duscha, lagt lilleman for att vila och kollat pa ett avsnitt av Revenge. En jakligt effektiv morgon. Jag ma inte vara en morgon manniska, men jag har faktiskt inga problem med att stada undan eller ta disken pa morgonen.
 
Igar vilade jag middag med Elliott sa jag tog val igen for latheten. Vi passade pa att besoka mormor och morfar nar vi var ute pa arenden. En liten parvel holl lada och lekte med alla kastrullerna. Som vanligt med andra ord.
 
Idag stod det aven storhandling pa schemat. Vi akte till Center syd for vi skulle ha presenter till julklappspelet som ager rum pa julafton. Vi hade kul och tog god tid pa oss. Sedan gick vi in i leksaksaffaren Jattekul och Elliott valde en liten vaska med dalmatiner fran Jabadabado. Bara for att han ar varldens basta unge.  Men sedan gjorde vi ett stopp pa Kvantum pa vagen hem. kl. 17.00. Den tiden pa dygnet man helst inte ska vara ute. Och verkligen inte nar det ar juletider och Kvantum hade dessutom 5 % i storkopsrabatt (sag det i brevladan nar vi kom hem), vilket resulterar i massvis med folk.
 
Stallet var packat med folk. Och Mollo sprang los. V hade inte med vagnen till Center syd. Fast aven om jag hade haft det hade jag inte packat ur den ur bilen bara for att hamta ut ett paket. Naja, 25 nummer fore mig kunde jag val sta ut med.. Efter att ha kollat igenom tidningsutbudet och alla yvkort ville han mest rulla pa golvet. Krypa. Dra en tant i kjolen. Kasta nappar pa folk. Eller bara halsa och vara allmant charming. Foraldrar har nog latt for att tappa fattningen i sana situationer. Men det tanker inte jag gora. Han gor inget fel och han tyckte ju det va sa kul att ranna runt bland alla manniskor. Och 15 min kan jag val sa ut med :) Jag var nagot svettig nar vi satte oss i bilen. Dels av att springa efter honom hela tiden. Fast det var lite stressande, med sa mycket folk ar det latt att han blir trampad pa. Aven fast jag holl ett halvstadigt tag i hans jacka.
 
Sa snart ungen har slutat skaka spjalorna och somnat ska jag minsann ta min nykopta bok och chokladen och dra mig in till sangen :)
 
En begynnande virvelvind
 
Myser hos mormor
Min fina Elliott
Fina, fina snubbis
 
 
 
 
 

Flirtis

Det blir en del bilder pa min lilla Molling. Sahar i efterhand kanske arsdateringen var onodig, da han bara ar 1.5 ar :) Alla bilderna ska vara osedda sedan tidigare, om jag inte missminner mig.
 
Flirtar pa moster Bettans 20 ars kalas. December 2012
Ev. en framtvingad kram. Men ack sa sota :) Samma kalas dec. 2012
Har det bra pa mammas mage i plurret. Februari 2013
Bad med kompisen Leia. Februari 2013
Bus pa lekplatsen i Stockholm. Oktober 2013
Med utsikt over Grona Lund. Oktober 2013
Bus pa Junibacken. Oktober 2013
BUSUNGE! Juli 2013
Ett obevakat ogonblick senare. Juli 2013
Min lilla badboll. Juli 2013
Liten lilleman vill pussas. London november 2012
Liten fis i London november 2012
Spanner musklerna! November 2012
Glad liten kille. Mars 2013
Nytagen bild pa min lilla skruttis. Vad langt har han fatt,
En alldeles nyfodd Elliott. Juli 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Invigning av rummet

Efter att lilleman kom hem fran mormor och morfar igar spenderades resten av kvallen i hans nya rum. Nar vi kom in genom ytterdorren sa alades det snabbt ur ytterkladerna och in till alla leksaker. Han blev nog lite stalld, for dem var inte dar dem brukar. Jag tog Elliott i handen och visade han sitt rum. Wohooooo var han kommentar nar han kom in dar. Och sen lagades det mat i vanlig ordning. Han spelade aven nagon ny slags sport dar hans skottkarra ar typ en bandyklubba och kastrullerna ar bollar. Inget for den ljudkanslige. Matchen var over efter 10 min deklarerade en horselskadad mamma. Naval, detta var en stor dag i denna lilla killes liv. I hela sitt korta liv har vi delat sovrum. Forutom nar han sovit borta hos mormor och morfar.
 
Natterna har ju inte varit det lattaste och vi har vantat med att lata han fa ett eget rum. Men nu har det gatt sa bra en tid och han sover gott om natterna. Sa det var helt enkelt dax. Slutresultat: Vaknade vid 2.30 och fick nappen och sedan igen vid kl. 6. Men da fick han komma med in till mig. Han var ledsen och behovde en ny bloja. Han fick faktiskt sova i min sang och kl. 8 ringde vackarklockan (Elliott). Har kan vi inte ligga och dra oss mumlade han och pinnande ivag pa sina sma ben. Ni kan ju gissa vart han tog vagen? :) Jag kommer sakert vara lite trott framat kvallskvisten, da jag fick upp och ranna inatt. Men for att vara forsta gangen i ett eget rum far han godkant :)
 
Just nu star han i sin sang och pratar obegripligt Elliott sprak. Det ar dax att sova en timme, men nagon hor inte pa det orat. Han brukar som bekant kolla pa Mickey Mouse clubhouse. Inte den svenska versionen, den ar sa tontig. Utan den engelska. Fast med handen pa hjartat ar den val ganska tontig den med. Men jag har iallafall lart mig dem tontiga latarna. I slutet av varje avsnitt sa sjunger dem en Hot-dog sang. Varfor den heter sa och varfor den passar in som avslut pa varje avsnitt kan man fraga sig. Men till saken. Elliott har lart sig att saga Hot dog. Och det ordet skulle jag vilja saga missbrukas kanske lite for mycket.
 
En annan sak som lilleman tycker ar hysteriskt kul ar laten: "Strangers in the night" Ni vet den gamla dangan fran 1800 fros ihjal. Jag kan ibland borja nynna och sjunga pa dem mest ovantade latarna och ofta kan jag bara 4-5 ord och resten blir till nynnande. For ett par dagar sedan sjong jag Imse vime (krak) spindel for 14765238 gangen i ordningen, nar jag bytte bloja pa Elliott. Att sjunga ar ett mycket enkelt och effektivt satt att fa honom lugn, nar han ar motstravlig. Men jag var lite trott pa den tradiga gamla visan och borjade sjunga "Strangers in the night". Och om han just inte hade kissat, sa hade han nog kissat pa sig av skratt. Mamma ar superdupermega kul, tyckte han. Jag fattar noll, men har fortsatt spinna vidare pa min kulhet.
 
Att gunga ar val som vantat kul enligt manga ungar. Men allra roligast tycker Elliott det ar att ha mamma gungande bredvid sig. Och att jag sedan hoppar av gungan. Han haller pa att kikna dar och da i gungan. Han kan inte fattta att han har en sa kulig mamma ;) Och jag kan inte fatta hur lattroad min unge ar ;)
 
Gunga pa mitt far ar kul det ocksa, sager Elliott.
Living on the edge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IKEA

Idag packade vi in oss i bilen och korde till IKEA, jag, Tanja och Elliott. I kundvagnen hamnade dar nya sangklader till lilleman, en korg for hans leksaker, nya bestick, fler tallrikar som taler att bli kastade i golvet och annat plock. Aven dem obligatoriska varmeljusen och ett par julblommar slank ner. Elliott hade kafferep pa barn/baby avdelningen. Han bjod aven in fler gaster (bara av det kvinnliga slaktet). Sen moblerade han om och monterade bort vasken i ett  av leksakskoken. Da tyckte jag att det var dax att vi skulle ga vidare.
 
I detta nu ligger lilleman och sover gott i sangen med sin krokodil och kanin. Jag ater chokladbullar och suktar efter ett glas vatten.
Imorgon ar jag barnledig tills lordag. Da ska jag slanga massa skrap, ga ner med julladorna i forradet och borja moblera och andra om har hemma. Jag ska gora Elliotts rum Elliott sakert. Sa att han kan leka och harja dar inne hur han vill. Och alla hans leksaker ska fa flytta in dar.
 
Laga mat ar livet!
Ur vagen mamma, har kommer jag!
Kanske inte helt nojd med nya haklappen..
What's this about mamma??
 
 
 
 
 

Julgranspynt

Hemskt vad bloggen blivit aktiv. Jag hinner knappt sjalv med. Jag och Elliott satte upp julgranen i eftermiddes. Lilleman var hjalpsam och strodde granglittret overallt (vi har en bla metallic glittrig gran) och sen avslutade han med att ta en glaskula och slanga den i golvet. Sen sa fick han minsann inte hjalpa till. Han fick kora sin leksaker i skottkarran istallet. Men det gick ingen nod pa honom.
 
Nu haller jag minsann kvall. Jag ska kolla pa "Identity theif" och eventuellt ata upp den jakla Ben&Jerry glassen som ligger och tar plats i frysen. For den som ar intresserad saljs det tva Ben&Jerry for 70 kr pa ICA (Kvantum).
 
 
 
Puss pa dig mamma.
 
Puss vid granen
Tjuvar min nasa
Sen fick han viktigare saker for sig
 
 
 
 
 
 
 

Premiar i snon

Idag vaknade vi upp till ett vitt och alldeles vindstilla landskap. Skont som omvaxling efter den forbannade stormen som holl oss i ett fast grepp i tva dagar. Nar vi pallrade oss upp strax efter 8.30 sa sag Elliott att det var alldeles vitt utanfor fonstret. Ohhhhhooohhhh var hans forsta kommentar. Allt som ar nytt ar spannande. Efter frukosten byltade vi pa oss klader och letade fram pulkan i forradet. Han visste direkt vad det var fragan om. 40 min senare var det en helnojd unge och en genomsvettig 25 aring som begav sig in igen. 
 
Nu ligger lilleman och sover middag. Jag ska snart gora lite spaghetti carbonara utan agg och parmesan till lunch. Det blir Oatly havregradde istallet, har aldrig provat pa det forut. Men det blir nog bra. Har hemma ar vi inte krasna.
Jag hade tankt att vi skulle passa pa och leka vidare ute i snon i eftermiddag igen, men det har faktiskt borjat blasa igen... Vi far se om det stoppar oss senare.
 
 
Mycket koncentrerad Elliott
Kom igen mamma!
 
 
 
 

Bortskamd

Elliott har varit super latt att natta dem senaste dagarna. Jag kan inte med ord forklara hur skont det ar. Jag har hela kvallen for mig sjalv och han knoppar in pa 5 minuter. Man ska passa sig for att ta ut saker i forskott! Men nu har det gatt ett par dagar, sa nu vagar jag minsann skryta lite :)
 
Natterna gar battre och battre. Det har som sagt varit sju svara ar med nattningar och att fa honom att sova hela natten. Vi har nya kramer har hemma. En Dove (hor och hapna) med sheabutter som fungerar utmarkt med hans skinn. Och aven en riktigt fet kram som heter A-derm fran apoteket. Tillsammans med tva oliak Locobase kramer (som ar riktigt feta) ar hans skinn valdigt mjukt och valdigt sallan eksemigt. Ahhhh gud sa skont. Han kunde likna en prickig korv nar det var som varst. Han skrek nar jag smorde in honom for kortision kramen gor ju att det svider och gor ont eftersom skinnet ar sa rott och "skadat".
 
Han kan fortfarande stoka lite om natterna, men ofta ar det bara in med nappen och sa somnar han om. Lite skillnad mot nar han kunde vara vaken ett par timmar under natten. Jag lovar man pallar en kort tid, men efter att ha haft det sa mer eller mindre i over ett ar. Ja, da ar minsta lilla framsteg valbekommet! :) Och Elliott mar ju saklart mycket battre nar han far sova ordentligt och slippa kliandet och smartan. Det kan gora vem som helst tokig.
 
Ikvall ar det tidig sanggang for mig. Det blev sent igar och sen lag jag mest och vred mig. Jakligt irriterande nar man inte somnar, fast man ar trott.
 
Mitt fina busfro :)
 
 
 
 
 

Att stada lister

Jag har vattorkat lister idag. Varfor finns lister? Vilken funktion fyller dem? Mer an att samla damm? Nagon klok typ som vet? Det hade ev. sett ganska fult eller lojligt ut, utan dem. Sa mycket ar jag nog villig att halla med.

Elling belling ligger och vilar middag och jag ater lussebullar. Min mormor var har och hjalpte mig att satta upp en julgardin. An ar det inte for sent att samla ett par vuxenpoang till! Fast egentligen kavlade hon upp armarna och satte upp dem sjalv. Sen av bara farten putsade hon 3 fonster. San fart vill jag ocksa ha :)

Mollo sover ganska gott om natterna, men han vaknade kl. 4 imorse och ville konferera. Jag ville INTE lyssna pa det orat. Vid 6 somnade han om ordentligt och sov till 8.30. Tacka gudarna for det. Jag ar inte skapt att borja min morgon 10 timmar innan solen gar upp. Helst inte innan klockan 8. 
Men han ar faktiskt en valdigt skotsam kille, med tanke pa att han somnade igar vid 19.30 och sov anda fram till 4. Sen att jag inte har vett att lagga mig i tid. Da far man ju skylla sig sjalv.

Avslutar med en bild pa Elliott nar han lekte i sangen efter operationen han gjorde i slutet av oktober.

Tiden som passerat

Nu javlar ar det dags att slanga in nagra rader. Jag vill sa garna kunna sitta och blicka tillbaka om sadar 4 ar och lasa om lillemans upptag, bus och allmanna framsteg. Och for att kunna gora det maste det ju sta nedskrivit. For mitt minne ar inte sa mycket att skryta med. Jag kommer typ ihag att det snart ar jul, men dar tar det ocksa slut.
 
Just nu ligger den lilla stinkbomben i sitt rum och ska sova middag. Uppkomsten av namnet kan ni ju gissa er till :) Jag sitter i soffan och vantar pa att han ska somna och mots av en besynnerlig odor. Det blev ett snabbt men stinkande blojbyte innan han atergick till att vila. Och ni som ev. tycker att det skulle vara opassande att skriva om bajs, krak, snor, fisar eller annat kroppsligt. Vanta bara. Nar ni val sitter dar med ert knyte sa finns den gransen inte langre. Ar det nagot foraldrar kan prata med vilken framlig som helst sa ar det om dessa ting. Utan problem. Haha.
 
Elliott kan numera stoltsera med ett (for mig) ganska digert ordforrad. Han kan saga: Mickey (favoriten, vi sager inte Musse Pigg utan Mickey Mouse), mamma, pappa, mormor, morfar (gissa er till deras lycka), lampa, buss, bappo (napp far skylla mig sjalv att jag skulle saga ett annat ord istallet for napp), ljus, macka, banan, Pippi (Langstrump) hast, boll och ibland tomte. Han ar en javel pa att upprepa ord, men utan att kanske veta deras betydelse. Men orden som ar ovan vet han vad det ar och kan peka ut dem om vi tillexempel ar i affaren eller ser en bild.
 
Som vantat ar han up to no good all the time. Han hittar alltid nagot han inte borde leka med och han ar snabb som en vessla. Fran nar han larde sig att ga sen sa overgick han till att springa. Igar nar jag kom hem fran Vala efter att Wictor och Rebecca Passat honom (sa jag i lugn och ro kunde gora mina arenden och lyssna pa hog musik i bilen) sa GLOMDE jag lasa dorren nar dem gick. Och vi bor pa andra vaningen med loftgang!!!!! Nar jag stod och packade upp kassen med mat tyckte jag det blev tyst. For tyst. Snabbt som fan ut i hallen och sag att ytterdorren var open. OOHHHH HERREGUD! Att ett hjarta kan borja banka i 190 pa bara en sekund.... Ute vid trappan star snubbo med sin skottkarra och ar i full fard med att kasta ner den for trappan. Jag rycker at mig ungen snabbt sa in i helvete och kan andas ut. Det ar en san radsla att man nastan borjar grata. Jag tackar min lycklig stjarna att han anda ar sa pass gammal att "vet" vad en trappa ar. Hade det hant i somras hade nog utgangen varit annorlunda. Jag var sa arg pa mig sjalv att skottkarran fick ligga dar nere pa marken och vandas.
 
Nar jag lag i sangen igar och skulle sova, kunde jag bara tank om. Tank om han fick for sig att ga ner. Tank om han hade "foljt" med skottkarran ner han han kastade den. Tank om han halkat. Usch!
 
Over till en lite roligare handelse som skedde tidigare i veckan:
 
Vi har alla kryddorna i en kokslada, som Elliott précis nar upp till. Och vi har manga kryddor. Jag alskar kryddor. Nog om det. Han brukar komma springade med en eller tva. Fast han inte far leka med dem. Jag brukar ta den ifran honom och saga nej, det leker vi inte med. Och visar honom att dem ska ligga i ladan. Men denna gangen satt han bakom koksbordet och tramsade sig i sina kastruller. Och sa far han fart pa sina ben, jag ser att han har en kryddburk i handen. Javla unge! Men nu ar locket av. Och sakta ser jag att innehallet ar ganska rodmorkt. Fan hoppas inte det ar chillipepparn tanker jag.
Men saklart var de det. Och han hade chillipeppar runt munnen. Amen vafan. Snabbt grabbar jag tag i honom och ska skolja munnen under vasken. Pa vagen dit sager han mmmm, mmmm. Som jag lart honom att gora nar det ar gott eller nar vi ater. Allt for att uppmuntra honom till att det ar gott att ata och att man ska forsoka prova allt.
Jag har aldrig provat att ata chilipeppar direkt ur burken. Men jag kan aldrig tanka mig att det ar gott ;) Han fick nog inte i sig mycket. Jag skoljde munnen och han fick dricka vatten. Ingen skada skedd. Tur att han ar van vid all sorts mat. Han har atit allt fran taco till currygryta med bade rod och gron curry. Dock mildare varianter som inte branner hal pa smaklokarna :)
 
Man kan tycka att man har standig koll pa sina barn, men denna ungen ar snabb! Allt gar pa en 10 dels ogonblick sa hittar han pa nagot.
Forra veckan kom jag pa honom att leka med toaborsten. Och inte vilken lek som helst. Ytterligare en rolig sak jag lart Mollo att saga ahhh efter att man druckit. Ni vet ahhh ljudet man gor nar man dricker en kall lask eller en kall ol. Vi har alltid toadorren stangd eftersom han garna kastar ner handdukar, pyjamaser, dvd filmer, majskrokar egentligen vad han far tag pa. Efter bljobyte eller nar vi gjort ett besok pa toaletten brukar han fa stanga dorren. Och sa gar vi ute i koket/vardagsrummet igen. Men inte denna gangen. Mollo lagger till manken och blir lurig. Han latsas stanga dorren och springer tillbaka nar jag kommit ur behorigt avstand. Snabbt in pa toaletten igen. Nar jag efter 5 sek undrar vart han tog vagen hor jag att han ar i det forbjudna omradet. Och jag mots av ahhhh. Jag vill egentligen inte veta om han drack vattnet som alltid samlas i koppen eller om han drack av borsten som droppat vatten. FYFAN! Ungen akte ner i vasken och blev skrubbad pa handerna och runt munnen.
 
Jjag har fatt hora att han ar lika busig som jag var nar jag var liten. Denna ungen maste nog kamma hem priset pa basta/varsta hyssen. Jag har flera ar att se fram emot av vad han ska hitta pa! I'll keep u up to date my fellow followers ;)
 
Nu har han somnat och jag ska passa pa att duscha och utfora det evinnerliga undanplocket av leksaker som ALDRIG tar slut. Dock har han lart sig att hjalpas at att plocka undan dem. Han ar en duktig kille!
Han ar aven en jakel pa att ata sjalv. Flera manaders traning av sjalvstandigt atande utan missoden har gett resultat. Allt som oftast brukade det bli kladdigt och det kravdes mer an ett ombyte av klader. Men nu kan han ata sjalv. Man far (saklart) halla ett oga pa nar han ar matt, da blir maten eller tallriken en maltavla att leka med. Han borjar garna kasta det runt sig eller vanda tallriken upp och ner med vad som ar kvar. Men man kan ju inte begara for mycket heller :)
 
Efter lunch ska vi ner pa stan och ga pa julmarknad. Forra aret bodde vi i London sa da missade vi allt med julmarknader. Vi gick pa den beromda i Hyde Park, Winter Wonderland. Men dar var cirka 5000 for mycket manniskor for att det skulle vara kul. Istallet gick vi rakt over gatan och drack afternoon te for typ 500 pix. Som hittat.
Och i eftermiddag ska Beckolini sitt myndighetskalas enligt den gamla tiden. Alltsa hon fyller 21.
 
Pa aterseende. Hall till godo med underbara bilder pa en underbar unge!
 
Jag kan ata pytt i panna sjalv mamma!
Ibland hamnar gurkan i haret.
Om man ater en bla cupcake kan det se ut sahar.
Tar tag i julpyntandet.
Inga mer pussar mamma, jag maste baka pepparkakor.
Jag-har-précis-slangt-kastrullen-i-golvet-mamma-far-inte-skalla-pa-mig blicken.
Kokar stensoppa i Karlslundsparken
 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0