Siste november

Min fina snubbe. Jag vill bara lagga upp massa billder sa alla kan se hur fin och mysig min lilleman ar :) Idag var en stor dag i lillemans liv. Dagens borjade med 2 sprutor i laren. Han blev lite lessen, men det gick snabbt over. Han vager nu 7070 gram och ar 67 cm lang. Borjar bli en stor kille, fast det kommer jag val saga fram till den dagen han slutar vaxa :) Efter denna bedrift gick vi hem till Sandra och Leia. Satt och pratade en stund och ungarna snackade och dreglade ikapp. Smelle fick prova hennes hoppgunga. Tror nog det kan bli poppis att inforskaffa en sadan.
Vi gick en lang promenad i kylan. Skont att komma ut och rora pa sig, har varit inne en del dem senaste dagarna.
 
I eftermiddag har jag tvattat och borjat packa. Ett trakigt men nodvandigt men. Imorgon blir det ont om tid for Bettans kalas som borjar kl. 17. Och sondag ar resdag, vi flyger kl. 15.00 fran Kastrup. Sa packningen maste i princip vara klart imorgon. Morfar/Bengt kom forbi med lillemans stol. Wiho vad glad lilleman blev. Och dem tva fick skvallra ikapp lite. Dem har inte hunnits ses vi akte. Over en manad sedan. Sa det var mycket snack och skratt fran dem tva.
 
Snart landar Robert, har inte kollat om planet ar i tid, men jag hoppas att han kan ta 21.46 taget hem. Jag sitter och kollar pa en tontigt film pa tv, Big, medans jag packar och ater lite chips hihi.
 
En glad liten snubbis i feststassen
Alskade snubbis
Snubbe undersoker stolen
Hej da mamma, nu ska jag skutta omkring
Massa hopp :)
Prylar upp Pingu lite
 
 
 

Julklappar

Puuuh nu sitter vi i sangen och tar igen oss efter en dag pa Vala. Hittade nagra julklappar. Skont att jag kommit en bit pa vagen. Har ett par stycken till att handla. Men det tar jag i London :) Ganska lugnt och skont pa Vala. Parkeringen ser alltid sa skrackinjagande ut. Massvis med bilar, men det var "lagom mycket" folk. Lilleman fick ett nytt spjalsangsskydd. Det rosa ar himla fint, men det ser lite for tjejigt ut med en rosa lampa ocksa. Kopte ett med Elsa Beskow motiv. Sma tomtenissar eller vad det ska forestalla. Dyrt som attan, sa nu far lilleman inga fler julklappar :p Tanja akte hem for sen stund sedan. Vi har gatt och "lillemannat" oss hela dagen. Undras hur manga ganger vi har sagt lilleman idag? :)
 
Ni far njuta av lite bilder istallet. Jag ar lussebulls sugen (mormor kom forbi med glutenfria lussebullar, det tackar vi for) och lilleman kraver krubb NU.
 
Har sitter jag och bestammer!!!
Lillefisen ar lite uttrakad :p
Tanja och snubbedubbe <3
Slapp mig mamma!!!
Mys hos moster Tanja
Nya spjalskyddet och kossorna och faren har fatt komma upp i en ordentlig hangare
Nalle!!!!!! Sluta braka med mig
 

Nej tack mamma!!!!

I detta nu ligger lilleman och protest sparkar pa mig. Orsak? Jag gav han lite ersattning. Det verkar vara ett TACK men sa javla mycket NEJ TACK nar det galler ersattning. Jaha, kanske jag ska ge mig nu? Jag forsokte lura honom med att amma lite forst och sen snabbt byta till flaska. Nahe sedar den finten gick vi inte pa sa lilleman. Sluta upp med det tramseriet!!!! Han blev sa arg att han gick upp i brygga. Ligger man hela dagarna och gymmar sa borde vi se lite resultat. Och det gjorde jag nyss. Han ovar aven pa sina sma ninjasparkar.
Okej, jag ar besegrad Elliott!
 
For att demostrera ytterligare ritade Elliott denna bilden till mig.
 
 

En rosa hand och en gron fot

Aven denna dagen har varit fullspackad. Jag vaknade nagerlunda utvilad. Aven om Elliott vaknade/tappade nappen flera ganger sa sov jag bra. Jag ammade honom vid 22.30 och sen igen imorse vid 9. Tjoohoo. Ganska skont sager jag. Moster Bettan kom forbi en svang och jollrade ikapp med Smellan. Vi tiggde till oss skjuts till Coop. Behovde kopa mer kortison (hydrokortison) och mjukgorande salva till Elliott. Darefter sa gick vi in pa OB och kopte lite glodlampor och jul krimskrams.
 
Pa hemvagen gick vi in pa Flugger farg och kollade pa glasfrostnings plast (eller vad man ska kalla det). Vara fonster i London som vetter ut mot gatan har fri insikt = mindre kul. Da vi har bade en korsning och ett overgangsstalle precis utanfor sa resulterar det i att folk tittar upp hela tiden. En del omedvetet som man gor nar man ar ute och far. Men i vilket fall som helst vi vill slippa att ha en teaterscen i lagenheten. Just nu har vi en tunn spetsgardinsaktigt trams framfor fonstret. Inte sa kul.Eller snyggt. Sa pa lordag far vi kvickt knalla dit igen och handla.
 
Under eftermiddag sa at vi sen lunch/tidig middag/vissas afterwork med mamma och hennes fd. kollegor. Vi at pa Speakers. Gissa om jag at en ryggbiff med bearnesas? :) Kan ju nastan pasta att jag dromt om bearnesas i England. Deras sas smakar mest vinager eller fett :( Det var mycket kackel i honsgraden later lilleman halsa. Som for ovrigt ligger utslagen i sangen. Hoppas att det haller i sig tills jag ska lagga mig.
 
Nar vi kom hem julpyntade jag upp resten av grejerna. Spikade upp julstjarnorna. Och gjorde adventsljus, jag tande alla fyra. Vi kommer anda inte vara hemma under alla adventarna (?) sa dem kan lika bra vara jamt uppbrunna :)
 
Elliott har fatt tva tuggisar, en rosa hand och en gron fot. Vi skymtar lite tander som ar pa antagande. Han tyckte inte att det var sadar kul direkt. Visserligen var dem inte kalla nar han fick tugga pa dem. Sa imorgon ska han fa gora ett nytt forsok och se om han tycker det lindrar. Kanske en mix av kommande tander, kliande och stickigt skinn som gor att han sover sa daligt.
 
Imorgon ska vi traffa moster Tanja. Julklappsjakt pa Vala ar vad som star pa schemat. Och pa fredag ar det promenaddejt med Sandra och lilla Leia. Lilleman halsar att han kommer dela med sig av sina bast busknep. Typ som att kraka mamma i huvudet nar hon lyfter mig eller hur snabb man maste vara for att kissa ner mamma nar hon tar av min bloja (kanske inte sa aktuellt for Leia dock).
Jag ska minsann gora mig en marangsviss nu. Har typ 4 portioner chokladpudding i kylen. Det kommer vara slut innan kvallen ar over kan jag meddela er. Ska strax skypa med Robert och sen ar det marsch i sang.
 
Kopta hos leksaksaffaren pa Eriksgatan
Jingeljul
15 kr tomteljus fran OB
Fina, fina, fina Elliott <3
Snoopy doopy
Luktar saaa gott!
Jag vill inte bli fotad mer :( Jag vill ha en kram mamma
Nu ar det battre :)
 
 
 

Vilar mig

Har sitter jag i soffan som en jast eller sager man past katt. Jag har fatt gjort mycket idag. Borjade dagen med att julpynta sa smatt. Lite tomtar och annat tjaffs kom upp. Ljusslingan som jag brukar ha pa balkongen har gatt sonder, sa det blir en ny i ar. Imorgon ska jag dekorera adventsljusstaken och aven inforskaffa ljus till den.
 
Vi hade gaster har idag. Mamma, mormor, morfar, Wictor, Bettan, Daniel och Angelica var pa middag. Vi smaskade i oss lax med hollandeisas (stavning pa det tack) och till efterratt at vi marang sviss med allt tankbart tjaffs till :) Det var bara Bengt och Robert som fattades. Lilleman var i rampljuset som vanligt. Han ar en popular unge. Undra hur det kommer vara pa lordag? Fast da har han konkurrens fran lillkusinen Leia. Dem kan nog ha kul ihop, tugga pa varandras hander och fotter :)
 
Forflyttade mig in i sangen med en Elliott som aldrig vill sova. Han ar en pest att natta. Glom dem gangerna jag skrivit att han somnat tidigt, han vaknar igen efter en timme. Tappar nappen hela tiden och skriker. Han ar jattetrott nu, han somnade for en timme sedan och har tappat nappen 3 ganger sedan dess. Jag tycker att nar han ar sa trott borde han ju inte vakna sa latt bara for att han tappar nappen. Dem senaste natterna har han vaknat eller tappat nappen hela tiden. Igar natt tror jag att han tappade nappen 10 ganger. Vafan ar det normalt? Att tappa den ja, men att "vakna" och skrika efter den? Ar det sa det kommer vara nu? Eller ar det dem forbaskade tanderna som spokar? Hur som haver sa onskar jag mig lite normal somn. Imorgon ska vi iallafall bege oss och kopa tuggleksaker.
Vi provade med ersattning idag vid 20 tiden. Men nahe du. Har dricks ingen latsasmjolk sa lilleman. Jag trodde att han kanske skulle kunna komma battre till ro med ersattning pa kvallen. Jag far prova imorgon igen om det slinker ner da istallet. Och eksem har stackaren ocksa fatt. Min lilleman :( Laste pa vardguiden att barn kan sova samre om dem far eksem. Kanske ar en kombination av alltihopa? Hoppas bara att det blir battre. Elliott behover fa riktigt somn dar han inte stors eller vaknar hela tiden. Och det behover jag med :) Pa fredag ska vi till BVC, hoppas att hon har nagra bra tips sa nagot kan bli battre.  
 
Allt ska tuggas pa sager Elliott
Mycket ska klas pa innan vi kan ga ut
Finkladd innan gasterna kom, men det akte lika snabbt av igen. Och pa med pyjamasen
Myser hos mormor
 
 

Bilder pa lilleman

<3
Gott med fingrar.
Redo for promenad
 
Bus i blicken

Borjan pa veckan

Inatt sov vi ganska gott, aven om jag inte somnade forran vid 2 snaret. Jag fastnade framfor datorn alldeles for lange och sen hade jag svart att somna. Men lilleman hade en bra natt och sov anda till kl. 8. Efter lite morgon ammning sa somnade vi om igen till 10.30. Vilka latmaskar. Fast jag behovde ordentligt med somn. Det blev inte manga timmar i helgen.
 
Idag har vi traffat Ida. Var ett tag sedan, jag blev sjuk till hennes fodelsedag och sen var hon uppe i Umea och vi akte till London. Tiden gar snabbt. Vi at sen lunch pa stan och gjorde av med lite kosing inne pa H&M. Jag kopte nya strumpor, en korallfargad troja och vantar. Hittade inga har hemma nar vi skulle ut, jag tog nog med alla jag hade till England. Men eftersom vi inte har sa kallt dar, sa har dem bara blivit liggande. Tankte inte alls pa att ta med dem hem till kalla och graa Sverige.  
 
Just nu sitter jag och ar hungrig. Kollade pa en repris av Masterchef US. Vafan ska jag kolla pa matlagningsprogram nar jag ar hungrig? Jag har ingen storre lust att stalla mig och laga mat :( Vill hellre ata prickig korv mackor och en kallt glas oboy.
 
Lilleman har precis lagt sig for natten. Skont da far jag lite tid for mig sjalv. Fast jag ska inte klaga, han somnade vi samma tid igar. Och da kunde jag kolla alla Revenge avsnitt jag missat. Det tackar vi for. Sa mycket spannande som jag missat. Och jag har redan sett veckans program. Vad ska jag nu gora pa torsdag?
 
Imorgon ska jag bannemig ner i forradet och leta upp julpyntet. Som vanligt svammar fb over med alla bilder pa folks tingeltangel och da blir jag ocksa sugen pa att julpynta :) Far se om jag har lust att dra fram julgranen, i sa fall far det aka fram imorgon. Eftersom vi aker tillbaka till London pa sondag och ar inte tillbaka igen forran nagon dag innan julafton. Det finns ingen tid for nagot julgranspynteri da. Jag slar iallafall inte mitt rekord fran forra aret, da julgranen akte fram den 20:e oktober. Jag hade kopt massa nya fina silvriga julgranskulor. Saklart ville jag se hur dem sag ut i var fina blaa julgran, sa den akte fram redan da :)
 
Ha en trevlig kvall!

Antligen hemma

Nu har vi antligen landat hemma i Sverige. Vi kom sent inatt. Var hemma vid 2 tiden, jakligt drygt. Planet var over en timme sen... Att resa en fredagkvall har val sina nackdelar antar jag. Resan till flygplatsen var en mardrom. Tank er en fredag eftermiddag, ALLA ska hem till sitt. ALLA ska resa hem. Och ALLA ar ute pa vagarna. Ja, da ar vi ocksa ute och kor. Vi hade en timme pa oss att ta oss till flygplatsen. Det ar 2.4 mil dit. Hur sjukt att det kan ta sadan tid. I sjalva London flot det pa ratt ok, men pa M4:an (motorvagen) var det TRAFIK. Fast som tur var sa skulle vi av efter 3 avfarter. Det ska vi nog vara glada for.Nar vi val kom till flyplatsen sa var vi stressade och ville bara fa oss incheckade och klara. Egentligen var det bra att planet var sent, for vi hant ata i lugn och ro.
 
Lilleman hanterade flygresan kanonbra. Han var lite uttrakad, eftersom vi fick sitta och vanta 30 min innan planet var redo for start. Men tio minuter innan planet var redo for start sa somnade han. Och sov igenom nastan hela resan. Bara dem sista 15 min som han var vaken. Hur bra som helst.
Var fina lilleman ar sa duktig. Vi fick tre saten for oss sjalva :). Och vid boardingen sa trangde vi oss fore alla andra (ja, jag vet en dodssynd i Sverige, men det sket vi i) sa vi kunde komma langt fram i kon nar vi sedan skulle komma ombord pa planet. Men vi behovde inte oroa oss. Vi fick komma pa forst pa planet anda. Tack for bra service SAS. Mormor/mamma kom och motte oss pa flygplatsen. Valdigt skont att fa skjuts hem. Vet inte vem som var mest glad av att se mormor, vi eller Elliott :)
Val hemma somnade vi pa ett ogonblick, iallafall jag och lilleman. Elliott sov anda till kl. 11 idag. Vaknade upp vid 8.30 och ammade. Sen somnade vi om. Vilken tur att jag har en morgontrott bebis, fast a andra sidan ar det jag som lagt till oss med dem rutinerna :)
 
Idag ar en lugn och skon dag. Mormor och mormor + kom forbi och tog Elliott pa en promenad. Sa kunde vi aka till Coop i lugn och ro och handla. Mamma hade varit och handlat lite frukostmat till oss, men vi behovde fylla pa med mer gronsaker, blojor o.s.v. Ikvall ska vi njuta av lugnet (jag hatar det uttrycket egentligen haha) men efter en hektiskt och stressig manad. Ja, da ar det skont att vara hemma pa lugna och tysta junigarden.
 
Nu ska jag gora potatisgratang med ryggbiff. Lordagsmys mina damer och herrar. Ska bli skont.
 
"Pappa inga problem, denna resa klarar jag galant"
Min lille snubbedubbe <3

En dag pa stan

Vi har haft en dag pa stan idag . Borjade vid Harrod's. Ganska imponerande, men inget stalle som jag kommer ga att shoppa pa. Galet dyrt. En liten chokladbit kostade 3,5 pund. Men definitivt nagot man maste besoka. Speciellt kring juletid. Allt pynt och juleljus gor hela byggnaden sa fin. Det visade sig att harom dagen nar jag var pa H&M vid Knights Bridge, bara 100-150m bort lag Harrod's. Vi gick och bytte min jacka pa Karen Millen, mycket trevlig personal. Jag hade redan hittat en ny svart jacka med guld detaljer pa Zara. Sa efter bytet sa knallade vi bort och kopte den.
Robert behovde tillbaka och jobba ett par timmar, sa jag och lilleman gick och at pa Garfunkel's. Vi avrundade middagen med en Strawberry Sundae. Obeskrivligt gott. Men pa Harvest har dem annu godare sundaes. Robert kom efter en stund och at lite middag han med.
Matta och belatna gick vi bort till Regent street och Oxford street. Jag kopte en morkbla sammetsklanning pa Mango. Vi gick omkring och tittade pa alla fina affarer och julpynt.
 
Lilleman ar lite ilsken nu, sa jag far ta hand om honom nu.

Valdigt typiskt

Hela min dag har i princip gatt at till att trosta lilleman idag (kanns iallafall sa) och nar han antligen kommit till ro och somnat hyfsat tidigt 19.30 sa vaknar han 15 min senare nar pappa kommit hem. Hur frustrerande? Robert skulle ivag och jobba ett litet tag till, sa har sitter jag och palsungen i sangen nu. Lika bra jag ocksa lagger mig. Kanske jag ar lite utvilad imorgon, vem vet.

Lilleman alla namn

Lilleman har valsignats med massa namn. Han heter ju som bekant Elliott. Men vi har markt att det ar sallan vi faktiskt kallar honm Elliott. Sa vi maste ju bli battre pa det, ungen maste ju vara bekant vid sitt namn :)
Har kommer ett urval av smeknamn: Smelle (favorit nr1), Smelletolle, Smello, Smellemelle, Smellomello, Smelly, Smellefis, Lillefis, Lillepals, Lilleman (favorit nr 2), Drelly (favorit nr 3) Drellan, Drelleman, Drell och da och da Elliott. 
Undra vilket av dessa "underbara" namn som kommer funkar nar han borjar dagis eller skolan? Som ni ser variationen ar inte sadar jattestort. Om vi tar Drelly tillexempel. Det kan jag kombinera till det oandliga. Drelly melly, Drellet o.s.v. Vad ar det for fel pa mig? haha. Vem kallar sin unge drellet? Eller smelletolle for den delen? Vi har ett par ar pa oss att komma pa battre smeknamn. Ett som jag ibland kallar Elliott ar Elly. Det ar val okej? Kanske later lite feminint? Elle kanke borde vara battre. 
Hur som haver. Vi alskar vi lille Drelle mest i hela varlden. Det ar val det viktigaste? 
 
Fran en sak till en annan. Jag la Elliott pa mage nar han skulle sova middag innan idag. Gissa om det var poppis? Svar ja. Han somnade pa tva roda. Jag holl pa att fa han att komma till ro i 20 min. Sa jag gav upp och provade att lagga honom pa mage. God natt sa lilleman och somnade. Skont sager mamma. 
 
"Mamma jag heter Elliott"
Smellemys :)

Snart ar vi hemma i Sverige

Om bara ett par dagar ar vi hemma igen. Jag saknar lugnet, den friska luften, familjen och ostressade Landskrona. Jag later val som en gammal karring :p Men bara att titta ut pa gatan gor mig halvt stressad. Att ta en promenad ger inte mig nagon frisk luft. For det ar alldeles for mycket avgaser. Om jag gar till parken far man val nagerlunda frisk luft. Darfor det var sa skont att aka bort en helg till Devon harom veckan. Vi kommer sakna London anda. Det ar en haftig stad med sa mycket mojligheter. Hur coolt ar det inte att ta en promenad pa 15 min sa star vi utanfor en Calvin Klein affar? Aven om vi kanske inte handlar dar haha. Men anda. Eller knalla upp pa bron en fin dag och kolla pa utsikten. Och sen kommer jag ju sakna Robert.
Vi ar bara hemma en dryg vecka och jag kanner att den kommer bli ganska intensiv. Fast nagra dagar ska vi ha lugn och ro, jag och lilleman. For sen ar vi tillbaka i London igen. Och da ar det full rulle som galler. Mormor och morfar kommer over i en vecka. Nar dem sen akt hem sa kommer Tanja och stannar  en vecka. Ska bli jatteskoj. Dels ha dem over har och visa dem runt. Och sen sallskap, blir lite ensamt om dagarna. Jag kanner ingen har, an. Tankte anmala oss till nagon babykurs i januari. Sa jag far traffa manniskor och lilleman far traffa lite bebisar. 
 
Idag ar det nagot slags upplopp i London (centrala delarna, Piccadilly och daromkring). Studentjavlar som gnaller om nagot. Massvis med poliser ute. Jag och Elliott haller oss inne tills eftermiddag nar allt ska ha lugnat ner sig. Aven om vi kunde promenerat i parken sa ar det onodigt att utsatta sig for risker. 
Vi har stott pa ett par kalhuvuden har i London. En knappgok som flog pa alla som passerade honom, han borjade prata med oss, men Robert bara GOOOOD BYYEEEEE. Da borjade han skrika att han ville bara saga vilken fin jacka Robert hade och vi skulle inte tro att vi var nagot. Man blir latt uppskramd eftersom man vet inte om dem bar nagot vapen pa sig. Eller vad dem tanker gora. Och med en barnvagn ar man extra utsatt. Men dem skulle bara vaga. I min vaska ligger dar minsann ett hemligt vapen som ar redo att anvandas nar som helst.
Manga "hemlosa" sitter vid bankomaten och tigger. En del kanske gor det for att ganska naturligt satt att kanske fa tigga till sig pengar. Harmlost, om man nu far saga det om hemlosa. Men andra gor det sa dem se hur mycket pengar som tas ut, smsar sina vanner hur personen ser ut. Och sen foljer dem efter hon/han och sa blir personen nedslagen och ranad. Ja, vi lever ju i en stortstad. Sant skit hander, tyvarr.
Ett annat pucko som vi sag pa avstand harom kvallen nar vi hyrde film i Fulham. Han gapade och skrek och sparkade omrking sig. Vi gick over gatan och undvek honom. Javla pucko. 
 
Vi ska byta min jacka jag fick levererad igar. Den var alldeles for lang i armarna. Himla trakigt :( Och den var lte puffig over rumpan, sa det sag ut som jag hade en big ass. For sa mycket pengar maste den sitta perfekt. Och det gjorde den tyvarr inte. Men jag hittade en annan riktigt snygg jacka pa Zara. Sa om dem javla studenterna kan lugna ner sig och aka hem till sin 2 rumslagenhet dem delar med 7 stycken andra. Da kan vi aka till Harrods som vi planerat. Forsta gangen jag ska dit. Lar val bli sista ocksa, vad har man rad med dar? :)
 
 

En helt vanlig mandag

Lilleman har varit vaken mycket dem senaste natterna, riktigt ledsen och arg. Som om han har ont. Stackars min lilleman... Vi provar med minifom igen, kanske det hjalper. Vi slutade med dem for cirka tva veckor sedan. Och det gick bra, tyckte jag. Men vi provar en vecka och ser. Men han vaknar flera ganger mellan kl. 23-03. Ibland ar han vaken i en timme. Som tur ar somnar han ju om till slut och sover hyfsat gott fram till 8-9. Vad ska man gora? Kanske ar det hans tander som borjar poppa upp? Han fick sova i var sang inatt, efter att vi fatt ga upp 23 ganger sa trottnar man pa att resa sig.
 
Annars idag har jag inte gjort nagot intressant. Vi har sjungit i var sangbok :) Alltid poppis. Jag har sorterat i garderoberna och fyllt byran med Elliotts klader. Lite ordning sa man hittar. Nagon i detta hushallet ar expert pa att slanga in kladerna i garderoben (och inte ar det jag, jag lagger mina strumpor overallt) :) Det var tankt att vi skulle gatt pa en promenad i eftermiddag, men det ar gratt och trakigt. Stadade i badrummet istallet.. Haha, som om det skulle vara roligare? Nar Robert kommer hem i eftermiddag/tidig kvall ska vi knalla over till Fulham och hyra film. Jag vill se Resident Evil 4. Lange sedan jag sag den. Forhoppningsvis sa kan vi komma ivag och sen den nya Resident Evil pa bio (om det fortfarande gar vill saga haha).
 
Vad hander hemma i Sverige? Gor ni nagot roligt? Nagot kul som man behover veta? :)
 
Snubbe dubbe somnade pa soffan nu, eller rattare sagt han somnade pa min arm. Medans jag skriver. Man kan undra hur skont det kan vara egentligen? Nu ligger han iallafall nerbaddad och sover gott :)
 
 
Lite lek i gymmet hinner vi ocksa med
Ojojo, julklappar
Myser med pappa pa Bluwater
Lite juleljus, ja dem star inte speciellt symetriskt :p
Var julefagel 
 
 

Lillmans horna

Vara helger har i London ar det alltid full rulle som galler. Vi vill kunna gora sa mycket som mojligt ihopa och se saker och ting. Himla kul, men det blir inte mycket vila.
Denna helgen blev det lite lugnare. Vi var pa Bluewater igar (mega stort shopping center) och handlade lite. Nagra julklappar till ungarna och nagra till mig :) Jag har redan fatt mina hihi. Bland annat massa klader och en jacka fran Karen Millen. Skitsnygg. Far den levererad pa tisdag, provade den langre modellen i min storlek, sa hoppas att denna passar. Annars sa gick det bra att lamna tillbaka den i vilken butik som helst. Forever 21 finns pa bluewater sa det blev lite shoppat dar ocksa. Men nu ar det slutshoppat for min del. Enda shopping som kommer goras nu ar till jul. Lunch blev det saklart pa TGI, deras Jack Daniel's sas ar nog det godaste sasen i varlden. Jag ska forsoka klura ut om den gar att kopa nagonstans. Efter detta spektakel sa begav vi oss till IKEA. Handlade babysang, skotbord, en byra, lite julsaker, babystol och massa annat smatt. 
 
Idag ska vi bara halla oss hemma, vi ska ga en runda i Battersea Park och sen handla lite kycklig och brod m.m pa Waitrose. Co-Op affaren rakt over gatan har inte glutenfritt bord. Lite tradigt. Dem vet inte vad fiskrom ar heller...
Robert haller pa att skruva ihopa byran. Jag ligger i sangen och skriver lite och lilleman nannar gott i sin sang. Detta var forsta natten nagonsin som han sov i sin sang. Hemma pa junigarden har han bara sovit ihop med oss i sangen. Bara pa dagtid som han sovit i sin sang. Men nu far det vara slut med det. Jag vaknar hela tiden, sa fort han rullar runt eller sprallar m.m.
Det gick val sadar, han vaknade vid 02.30 och vart helt fortvivlad. Inget hjalpte, varken ammas, bytt bloja eller bli omkring buren. Efter ett tag lugnade han sig och kunde laggas i sin sang igen. Vi sov ganska gott resten av natten. 
Ikvall bli det sunday roast, grillad kylling med gronsaker och potatis och sky. Ska bli smarrigt. 
 
Det ar underbart vader ute, sa ska bli skont med en promenad. 
 Lilleman later halsa att han ar poppis bland det brittiska kvinnliga slaktet. Vi kan inte ga in i en affar utan att alla kommenterar hur fin och sot han ar. :) Det blir man glad av att hora :)
 
 Snubbis fina horna, stickers ar kopta pa Mothercare
Har sover jag gott med Lenny (hajen)
 
 

Torsdag 15:e november

Efter min valbehovda tupplur igar, sa var jag utvilad. Men vad gor det, nar man sover som en kratta pa natten? Jag kom i sang kring midnatt. Men somnade inte ordentligt forran vid 2. Lag och dromde en massa konstigt och vaknade till flera ganger. Ar inte det typiskt? Och sa vaknade lilleman vid 5. Vi somnade om till kl. 8 och sa var det med den somnen. 
 
Men det var ganska skont att komma upp tidigt. Vi har gatt en lang promenad i parken. Lite kyligare igar om man jamnfor med hur mild gardagen var. Det ar ett javla liv pa blaljusen har idag. Eftersom vi har en ganska livlig gata utanfor sa passerar ganska manga ambulanser och poliser. Lilleman ligger i gymmet och leker blaljus han med. Ligger och klagar och vill han nagot sagt. Nappen aker ut snabbt som ogat. 
 
Vi lar val inte ha julgran har detta aret, sa jag tankte att va lilla palm kan duga gott som jugran. Bara kopa lite roda julkulor och pynta den med. Vad tycks? :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar

Och sa har jag ocksa gett mig ut i julklappshysterin. Det har borjats sa smatt har i London, men det tar nog inte fart forran i december. Kanske precis som det ska vara. Och inte borja i oktober som hemma i Sverige. Jag och lilleman knallade bort till Sloan Square och gick omkring inne pa Peter Jones. En massiv affar som har 8 vaningar. Dar finns ALLT! Jag och lilleman infann oss ganska snabbt pa 3:e vaningen dar barnavdelningen finns. Lilleman lovade att inte titta, men han sag nar jag handlad en juklapp till honom. Ungar!!!! Men han lovade att han skulle glomma bort den tills jul. Storasyster fick en barbiedocka. Ni kan fa ta del av julklapparna, om ni lovar att inte beratta for dem. vi far ga tillbaka en annan dag, ska hitta en present till moster Bettans 20 arsdag om tva veckor. Pa hemvagen handlade vi en present till mormor pa hemligt stalle :)
 
Robert ar i Birmingham over natten. Han akte vid lunch och kommer hem imorgon, ganska sent. Sa lilleman bestamde hux flux att har ska bakas morotskaka imorgon. Bara att halla god min och gora som han vill :) Imorgon blir det en tur i parken. Har ska motioneras horreni. Jag ska absolut inte glomma att packa ner mina traningsskor nar vi kommer hem till Sverige. Vardelost att motionera i Converse. 
 
Jag slipper laga middag ikvall. Himla skont. Vi at indisk take away igar. Riktigt smarrigt. Sa vi hade massa mat over sa jag slapp gora lunch idag och jag slipper laga idag. Jag har aldrig riktigt provat indisk mat, tror jag iallafall. 
Vi kommer bestalla dar fler ganger. Latmaskar som vi ar bestallde vi hemkorning, resturangen ligger typ 50 m harifran. Men ar det gratis hemkorning sa ar det. Fast jag tror dock att dem gick hit med den. 
 
Vi har haft KANON vader idag. Lilleman hade sin bjornoverall som ar relativt tunn. Och sen tunn filt pa sig, som jag tog av efter en stund. Jag hade klanning, strumpbyxor och kofta. Endast. Ja, underklader ocksa :p men till saken, det ar mitten pa november och har gar jag omkring som om det vore september, eller till augusti.
 
Nu la lilleman av en Tikka Masala i brallan. 
 
Mormors present
 
Lillemans giraff. Tydligen har alla kandisars ungar denna griaffen. Da vill jag ocksa ha en sa lilleman! 
Bellas Ariel docka
 

En seg dag

 
Lilleman vaknade flera ganger inatt. Han somnade sa gott igar vid 21 tiden och da trodde jag att han skulle sova till tidig morgonkvist. Men icke. Han vaknade vid 01 tiden och sen igen vid 03 tiden och sen vid 04 igen. Ammade honom och sen marsch tillbaka och sova. Stackars Robert som skulle upp lite innan 06. Men vi fick ganska bra vila i helgen iallafall. Vi har inte gjort ett smack idag, packat upp och tvattat. Jag har inte ens haft lust att ga pa en promenad. Elliott har varit ganska ledsen till och fran idag. Han ar frisk i ovrigt, ingen feber eller sa. Kanske han bara ar trott efter helgen. Eller sa borjar tanderna komma?
Jag duschade innan sa jag kvicknade till lite. Aven om jag hatar Redbull hade jag inte tackat nej till en nu.
 
Robert kopte en massa skvallertidningarna innan sa nu ska jag lagga mig pa soffan och lasa lite. Finns val fa lander som har sa mycket skvallertidningar som England. Forresten, sag jag paparazzis springa omkring vid Sloan Square sist jag var dar. Eller nar jag gick forbi. Vi hade brattom hem, skulle handla pa apoteket och pa Waitrose (mataffar) innan det borjade regna. Sa jag kunde inte kolla narmare vad som pagick.
 
Ikvall nar Robert kommer hem (vid 19 tiden) ska vi aka och storhandla pa Tesco. Nu ar det skvaller och en lite burk Ben&Jerry som galler.
 
 
En superglad snubbis innan han somnade pa soffan
 
 
 

SAS

Himla kul att SAS ar i blasvader. Jag tvivlar val pa att dem kommer kursa. Men sadar lagom kul om det skulle ske. Jag lyckades boka biljetter med dem i fredes. Sa hoppas att dem haller sig vid liv. Brukar tycka om att boka med SAS, valdigt punktliga och man far ta med baggage utan extra kostnad.
 
Till lunch blir det bakad potatis och rakrora. Smarrigt, Robert ska ner och handla lite nu.
Har kommer lite bilder till. Orkade inte ladda upp en massa innan, sa jag gjorde nagra collage istallet :)  Men nu funkade internetet snabbare
 
Vacker natur
Fina fargglad hus i Dartmouth
Typ suuuuuuper cool lilleman!!!!
Mycket vackert
 
Dartmouth Castle

Helgen i Devon

Vi hade en kanonbra helg i Devon i en liten by som heter Stoke Flemming. En typisk morden i midsommer by. Hur som helst, fint litet mysigt familjeagthotell bodde vi pa. Inomhus pool som passade oss utmarkt. Lilleman badade for forsta gangen i en pool. Han verkade tycka att det var helfestligt. Vi var ute pa en lang promenad i omradet och fick se en san fantastisk utsikt over havet. Devon och Cornwall (som ligger precis bredvid) har underbar natur. Havet var alldeles gront och kusten sag ut som Thailand eller nagot. Aven om vadret var jattefint hela helgen, ca. 13-15 grader med stralande sol, sa kunde vi inte bada i havet haha. 
Pa var promenad besokte vi en fin (mycket) gammal kyrka fran 1200 talet. Svinkallt dar inne, men mycket vacker. Lag belaget uppe pa en kulle med utsikt over byn. Himla typiskt engelskt att bygga sa. I Dartmouth besoke vi ett gammalt slott som lag precis vid havet vid en liten bukt. Dar skaffade vi ett Heritage card = kultur kort eller vad man ska kalla det. Vi kan besoka over 400 olika slott, tradgardar, hus eller kyrkor gratis och far bra rabatter pa intraden pa andra stallen som dem sammarbetar med. Ganska smart ide, da det kan kosta upp till 10 pund for mig och Robert att ga och se ett enda slott. Sa for 15 manader (man fick 3 manader extra) sa kostade det 82 pund. Ar en liten kostnad, men det tjanar vi latt in pa. Man far obehindrat med besok. 
Sjalva staden Dartmouth paminde lite om Amsterdam och Medelhavet. Fargglada hus blandat med typiska hollandska hus (som jag sett bilder pa) som lag precis vid vattnet. Valdigt mysig stad iallafall. Vi at riktigt fish and chips dar. Ja en tre ratters meny hehehehehe.  
 
Igar efter att ha avnjutit en stor engelsk frukost for andra gangen sa korde vi till en litet samhalle som heter Totnes och kollade pa ett gammalt slott till. Byggdes nagon gang pa 1300 talet. Det var branta trappor upp hela vagen. Oj,vad kul med barnvagn lixom :) Pa handikappsskylten stod det "Vissa restriktioner" ehhh, jag skulle vilja se nagon i rullstol ta sig upp for dem trapporna. 
Efter detta korde vi och kollade pa Stonehenge. Ett maste om man kan ta sig dit. Ganska imponerande. Jag trodde nastan att det skulle vara storre. Men det var absolut vart att ha sett. Hur har dem gjort egentligen?
 
Ni far kolla pa bilderna istallet. Lilleman borjar bli lite gnallig. 
 
Jag o lilleman vid Stonehenge
En jakla unge kom med. Inte lilleman iutan den till vanster ;P
<3
Stonehenge 
Att man ska behova vanta pa att mamma och pappa ska bli klara...
Vacker utsikt
Blandade bilder fran Stoke Flemming
Bilder hemifran, Stoke Flemming och Dartmouth
Besok i gamla kyrkan och Dartmouth
Dartmouth Castle
Bad i poolen och ett stop vid kohagen
Stonehenge

Bokar resa

SAS hemsida haller pa att driva mig tillvansinne. Tre ganger har jag forsokt boka var hemresa och tillbakaresa. Men varje gang sa kranglar det nar betalningen ska genomforas. Irriterande da jag vill ha det gjort, speciellt nu nar lilleman sover. Sa jag kan gora saker och ting i lugn och ro.
 
En annan sak som haller pa att driva mig till vansinne ar denna javla surfplattan. Om jag stavar fel ar det ett helvete att backspacea och ratta till det. Ibalnd funkar det utmarkt att radera ibland gar den tillbaka till nagon sida eller hittar pa nagot annat skit. Hur irriterande ar inte det nar man haller pa att skriva nagot? Och annu varre, nar det inte sparas... Fula ord blir yttrande da. Sa vet nagon varfor det ar sa? Beratta for mig vad som ska goras. Eller ska jag bara lagga den framfor en buss om den bestammer sig for att bete sig? 
 
Snubbedubbe bara vaxer. Jag har ju hort att dem gor det i den aldern :p men han vaxer sa snabbt. Tank att han haft stl. 50 i klader en (mycket kort) period i sitt liv. Jag uppdaterade skotvaskan igar, da en body sag lite liten ut. Och mycket riktigt. Den gick inte att knappa. Och det ar stl. 62 i den. Misstanker att den kan vara felmarkt. Lilleman har en pyjamas fran Lindex, markt stl.56. Tror snarare det skulle varit stl.68. Snacka om felmarkt. 
 
Nu far jag satta fras och duscha, packa och forsoka boka denna forbaskade resan. 
 
Ha en trevlig helg. 
 
 

8:e november

Idag har det inte blivit mycket gjort. Eller jag har tvattat och stadat. Men inget roligt har blivit gjort.  Lilleman beslutade sig inatt for att vara vaken. Bebisskrabba. Han tyckte det var kul att vara vaken till kl. 01.30. = supertrotta foraldrar. Jag ska egentligen inte gnalla, Robert var uppe kl. 6 medans jag kunde sova till 9.20. Hoppas att lillepalsen somnar lite tidigare idag. Han somnade och sov jattegott kl. 20, men det varade inte sa lange :p
 
Men det ar skont att bara slappa och inte gora nagot. Kom precis upp fran badet. Hade i en massa sonderhackade Lush badbollar (dem ar sonderhackade sa att dem ska racka langre) Sa nu luktar jag gott :) Ikvall blir det creps till middag. Himla pahittigt , vi at det for ett par dagar sen ocksa haha. Men det slinker nog ner. 
Imorgon ska vi packa, allt ar pa tork just nu sa kan inte packa an. Och sen aker vi till Cornwall :) 
 
Snutte ligger o nannar i vagnen sovrummet. Av nagon anledning sover han bast i den. Iallafall under dagarna. Han ar likadan hemma i Sverige. Undra vad det beror pa egentligen. 
 
Nu hor jag att han leker med sin humla i vagnen. 
 
 
lille snutte <3
 
 
sahar sag mitt badvatten ut :)
 
 Nyvaken snutte i sangen 
 

Innan laggdax

Jag har atit syltmackor och druckit oboy. Tog med "riktig" oboy hemifran. Tur var det for den som finns har var inte speciellt god.

Vi har en tv dar man kan stoppa, spela in och spola fram pa. De tycker jag ar himla bra som smabarnsforalder. Hander flera ganger under en kvall att lilleman kallar pa oss nar vi tittar pa tv. Och da kan man bara pausa. Forsoker hitta vilken kanal Revenge gar pa. Utan framgang. Dem har visat dem forsta 3 avsnitten har, men dem har jag redan sett i Sverige. Maaahaaa. Kollat UK tvguide pa natet, men visar inget om nar dem ska sandas ingen. Ni forstar mitt dilemma va? Jag langtade heeeeela sommaren tills Revenge skulle borja igen. Och sa far jag bara se 3 avsnitt :(

Nej minsann, nu ska jag nanna.

Sloan Square

Det blev en lang, lang promenad idag ocksa. Vi gick samma runda som igar, bort till Sloan Square, men vi fortstatte till vanster denna gangen. Vi hamnade vid nagot som heter Knights Bridge. Vi kan inte ha varit speciellt langt bort fran Harrods. Sag  folk som bar pa Harrods kassar. Jag var ute efter en bikini till helgen, tog inte med mig nagon. Och enda affaren (vad jag vet) som ar billigt i narheten vad H&M. Finns visserligen Zara och Mark & Spencers i narheten, men jag ville till H&M. Lag typ en timmes promenad bort. Spenderade en bra stund inne pa H&M och provade bikinis, till den grans att lilleman borjade ata pa hangarna haha. Sa jag fick ge den stackare mat inne pa H&M. Men det var knappt nagot folk dar (hander nog inte ofta).
 
Ikvall blir det lugna puckar. Vet inte nar Robert kommer hem, sa far se vad och nar vi ater. At ganska sen lunch, vid 16 tiden. Sa det blir nog sen middag ocksa. Ska bli skont att komma bort till landet i helgen. All stress i London tar ut sin ratt.
 
 
Snubbe dubbe
 
 
 

Shopping

Jag fick fatt i samma svarta byxor som vi kopte i fredags. Kopte tva svarta till :) Gillade inte riktigt dem andra fargerna. Kopte aven en korallfrgad hoodtroja och en bla vast. Det ar lite for varmt pa dagarna nar jag gar pa en promenad i rask takt for att ha jacka. Sa jag har en sticka troja pa mig, men blir snabbt varm i den och det ar lite for kallt att ga i en t-shirt om man sager sa :p Tog inte med mig en hoodtroja eller tjockare troja, men nu har jag en :) Robert kopte nya strumpor och en gra hoodtroja. Sa tva hoodtrojor, tva par byxor, en vast, ett paket strumpor och en liten tvatthandske med Nemo pa for 51 £ = 520 kr. Allt detta pa Primark. Kvaliten kanske inte haller i en evighet, men det ar roligare att fa mer for pengarna :)
 
Snubbis lille tvatthandske eller vad man ska kalla det
Lillemans sota algtroja, tankte att han ska ha pa julafton :) Koptes pa Mothercare i sondes
Jag i min 14 £ vast :)
Sag hej till mina uggleskor :) Kopta pa NEXT (det ar inneskor sa ni vet :)
 

Lang promenad

Jag och Elliott var ute och gick en riktigt lang runda idag. Knallade over Battersea Bridge till King's Road och anda bort till Sloan Square, sneglade pa alla dyra och fina butiker. Var inne pa Zara och tittade runt. Sedan fortsatte vi till Town of Westminister, ner till Chelsea Bridge och langs Themsen hem. Puuh. Efter denna langa runda kravdes pannkakor. Anvande for forsta gangen glutenfritt mjol kopt har i England. Dem blev goda, och uppatna med socker, da vi bara har apelsinmarmelad.
 
Vi kommer inte att aka hem i helgen. Inget stammer i Roberts jobbschema, alla har fullt upp pa fredag och kan inte tacka upp for honom pa eftermiddag :/ Sa vi stannar tva veckor till wiho. Sa vi flyger hem den 23/11 istallet. I helgen ska vi aka till Devon, som ligger i Cornwall och bo over pa hotell. Ska bli himla skont sager lilleman, nu ar jag trott pa alla roda bussar. Robert fick en gratis natt pa hotell nar han skaffade sin bilforsakring, sa nu kom den antligen till anvandning :) Ska kolla upp vad hotellet heter sa ni kan fa se (och bli avundsjuka hihi)
 
Nu sitter jag nyduschad och Smellan nymatad. Snart ska vi bort till Wandsworth till Primark :)
 
 
Smellepuss
Lillemans foretag
 
 

Fina lilleman

Blir lika forvanad varje gang jag ser lilleman ha rullat runt. Nar jag at frukost sa hittade jag lilleman liggandes sa har i gymmet. Jag la han dar pa rygg och titta vad som hant. Min lille fis
 
 
Titta vad jag kan mamma!
Jag har saaaaa kul!

Smarrig frukt

Jag sitter och smaskar i mig jordgubbar och vindruvor och kollar pa TV. Himla gott. Lilleman sover inbaddad bland kuddar och filtar pa soffan. Han rakade somna dar sa jag ville inte vacka honom. Eftersom han numera rullar runt sa maste han packas in sa ingen olycka hander.
 
Tankte lagga upp lite fler bilder fran oss har i London. Snart blir det en dusch. Och hoppas att vi hinner till Primark innan dem stanger annars far det vanta till imorgon eller en annan dag. Ikvall blir det middag ute. Ingen skrapmat idag :)
 
Snubbis ligger och filosoferar
I bilen pa vag hit. Han verkar tanka "Ska vi verkligen kora sa langt mamma?!"
Min fina lilla skatt <3
Igelkott gympa
Pusskalas
 
I'm flying mamma. Var coola klocka i bakgrunden
Framfor Buckingham Palace
Har finns det papegojor i parkerna. Denna sag vi i Richmond
Snubbe leker i gymmet. Skrabban bara kastar av sig brallorna sadar :)

Hundar

Innan idag nar vi var pa vag till parken passerade vi en stolpe med diverse forbudsskyltar. Samtliga med anknytning till hundar. En forbjod dem att ga utan koppel, en att man maste plocka upp efter sin hund och en att man inte far ga med mer an fyra hundar. Vaaaa?! Vem kom pa det? Varfor just fyra hundra? Och vem haller efter att just pa denna trottoar sa far man inte ga med mer an fyra stycken. Jag har svart att tro att polisen stannar en om man skulle traska omkring dar med fyra sma pekineser och ge mig boter. Eller fyra labradorer for den delen. Jag har ocksa svart att tro att polisen vet att just pa denna biten trottoar sa galler detta forbudet.
 
Nar vi anda ar inne pa amnet hundar. Jag sag 3 kvinnor i parken idag som var ute med 17 hundar. Ehhh 17 hundar. Hoppas att dem ar dagmattar. Tank om polisen sett dem knalla omkring med alla dem pa den forbjudna trottoaren. Jag tror att dem akt in i finkan pa stort!

Mandag

Tiden gar snabbt. Igar var det tva veckor sedan vi kom hit.. Inte klokt. Jag har inte uppdaterat pa ett par dagar sa det blir ett dag-for-dag inlagg istallet :)
 
Torsdag:
Da var vi och kollade pa en bil i Glouster. Tva timmars bilresa dit. Ganska trevligt att se hur England ser ut pa landet. Tog lite bilder, men det vrakte ner sa det blev inget bra. Nagot bilkop/bilbyte blev det inte heller. Saljaren inbillade sig att HAN skulle fa pengar imellan. Nahe du. Det skulle vara precis tvartom. Var bil ar vard 15-20.000 kr mer an dem vi tittat pa, pa natet. Vi ar ute efter en Chelsea traktor, som "man" kallar Land Rover, Range Rover eller vilken SUV som helst. Fast det ska ju helst vara Land eller Range Rover. National bilen i UK. Pa hemvagen stannade vi till och at pa KFC. Jag kommer bli lagom tjock har :) Fast det var ett maste, har aldrig atit dar. Helt ok, tror dock inte jag talde kyllingen da den var friterad. Men man fick majs och pommes till sa det slank ocksa ner. Vi var hemma ratt sent, trafiken in till London var katastrof. Tog val narmare en timme och kora 7-8 km....
 
Fredag:
Vi bestamde oss for att aka till Lakeside och shoppa. M25:an dit var madness. M25:an ar motorvagen som gar runt London i en cirkel. Men den ar ocksa lattast att ta sig ut fran London. Nagon hade kort och krockat, det var inte mycket kvar av dem bilarna.. Laskigt att se. Folk kor som galningar har, allt ska ga snabbt, dem kor om varandra pa vilken sida dem vill. Aven om den tillatna ar hogersida. Normalt sett tar det lite mer an en timme att kora dit, tog val oss narmare tre timmar. Fast vi stannade och at pa vagen. McDonald's har har inte glutenfritt fick vi erfara :( Nar vi val var framme vid detta gigantiska kopcentret sa memorerade vi vart vi parkerat (vi aterkommer till detta amnet) och tog oss in i kopcentrat. Massvis med butiker. En del jag kande igen och andra som var helt nya. Till mig blev det nya byxor, en tjock troja, ett fint linne, inneskor , tva nya berlocker till mitt Pandora armband och ett par nya svarta stovlar. Lilleman fick lite nytt han med.En juldress (som ni ser nedan och ett sett med jeans, skjorta och troja) Vi hittade Taco Bell. Jag blev overlycklig for en kort sekund, Antingen minns jag fel hur gott det var eller sa hade dem oppnat en burk kattmat och inbillat sig att det var taco. Hur som helst, det var inte gott. Sa istallet blev jag besviken :(
Vi klippte oss ocksa. Snart dax for lilleman att kapa kalufsen, sa som den vaxer. Efter manga timmars shopping sa gick vi till bilen, som vi inte hittade. Vi letade igenom ett helt parkeringshus innan vi fattade att vi maste vara fel. Vi fick hjalp av en nodknapp med att hitta ratt, jag visste vi parkerat bakom en inomhusbiltvatt. Det visade sig att det fanns 4 st sadana i 4 olika parkeringshus. Samtliga lag i anslutning till Lakeside, sa det var fan inte latt att hitta haha. Efter ca en timme hittade vi ratt. Overlyckliga :) Sen korde vi direkt hem. En timme senare var vi hemma, cirka 22.30 vem ar och shoppar till sa sent? haha
 
Lordag:
Dax for storhandling. Jag hade kollat upp var narmsta stora Tesco fanns. Ligger 17 miles fran oss, sa inte direkt jattenara. Vi handlade allt fran mat till tvattkorg, julkort och klader. Affaren var jattestor, och skont att vara utan all stressen. Aven om dar var mycket folk kunde man handla i lugn och ro. Dem hade problem med att faglar smet in och ar broden som var dar, haha. Nar vi kommit hem sa packade vi upp, frostade av frysen sa vi fick plats med mer mat, stadade och Robert hangde upp gardiner och speglen. Medans allt detta tog plats sa lag lilleman pa golvet med alla sina djur. Och ratt som det ar ser jag att han ar supernara pa att rulla runt. Och mycket riktigt sa kom han runt :) Var lilla fis. 
Vi lagade mat denna dagen. Blivit lite mycket skrapmat dem senaste dagarna..
Jag gjorde potatisgratang med ryggbiff och ortmajonnas. Smarrigt :) Lilleman holl oss aven vakna mitt i natten denna natt. Vi vill sova lilleman. Men har verkar inte halla med om det. I Battersea Park hade dem fyrverkeri. Fira Halloween eller nagot. Trafiken var galen som vanligt. Dem dirigerade om den utanfor oss, sa det var mycket tutande pa bilarna. Och nattklubben rakt over gatan var fullproppad (med en massa ohmms= folk som ohm:ar nar dem pratar ohm, ohm, ohm hela tiden. Skulle kunna saga att dem ar som Stockholmare som ahaa:ar hela tiden. Fast vi bor ju i Chelsea far vi val rakna med alla sana :p)
 
Sondag:
Vi hade pratat dagen innan om vad vi skulle gora idag. Om det var fint vader aka till Brighton. Stanna i London och ga pa stan. Eller ga en langpromenad, kanske aka till Richmond. Eller bara vara hemma och ga pa en promenad i parken under eftermiddagen. Det blev att aka till Brighton, jattefint vader. Och det angrar jag inte att vi gjorde. Fast innan dess stannade vi till i Croyden. Och handlade pa Mothercare. Wohooo. Fisen fick en jultroja och leksaker. Och till lillkusinen hittade vi en jattefin vit klanning. Elliott trodde forst att det var till honom, sa han strejkade genom att kissa i blojan. Efter detta forsatte vi mot Brighton. Ett stop pa vagen till blev det. Lilleman ville ha lite gott kak. Han tackade genom att skita ner hela min hand, bilen, pappas halsduk och kladdade runt sina fotter i det. Bajsunge rent ut sagt. Vi skrattade sa vi kiknade, utom lilleman som blev ilsken for att ingen torkade rumpan. Sa typiskt nar jag rakar "glomma" att lagga nagot under honom, sa gor han en "liten" olycka i min hand. Nog om bajs nu :)
Brighton ar en jattefin stad precis vid havet (Engelska kanalen). Liknade Santa Monica beach med tivoli och annat ute pa piren. Sakert superfint att aka till pa sommren.
Vi at sunday roast pa ett fint hotell med vacker utsikt over havet. Tyckte mest vi tramsade oss och tog massa bilder pa lilleman :) Fullproppade med mat gick vi bort till piren och minglade omkring. Tog lite bilder, at sockervadd och spelade ett delfinkapplopning. Jag vann en haj till lilleman som vi dopte till Lenny. Det blev fort morkt och lite kallt sa vi bestamde oss for att ga en svang i staden och sen kora hem. Fina sma grander och pubar overallt. Mysigt. I bilen lekte jag och lilleman med Lenny, Ted the turtle och Mr Crabfish. Vi hade sa kul att vi somnade bada tva.
 
Idag ska vi dammsuga och ta en promenad i parken. Det ar fint vader ute. Maste ocksa gora lite situps och hoppa hopprep. Detta maskandet haller inte. I eftermiddag ska vi aka till Primark i Wandsworth ( ganska nara) och handla fler byxor av dem vi kopte i Lakeside. Typ mjukisleggings mjuka med liknar byxor. Dem skonaste jag nagonsin haft iallafall. Fanns i flera farger och kostnaden ligger pa 9 £.
 
Nu maste jag gora frulle. Lilleman har fatt sin, han ligger har och sparkar pa mig och vill komma upp :) Ha det sa bra. Ses pa fredag :)
 
Pingvin-Elliott. Drakten kostade 4 £ pa Tesco :)
 
I believe i can fly
4 £ pa Primark
Mamma, varfor ar jag sa cool alltid?
Sa glad blir man nar man ska handla pa Lakeside :)
Bilder fran Brighton
Fler bilder :)
Jag och pappa myser

Gymboree

Nar vi besokte Lush butiken idag pa Kings Road, fick vi tips om baby gymboree = baby rytmik m.m. Tjejen som jobbade pa Lush, jobbar ocksa med smabarn och haller kurser for bebisar. Vi pratade om barn och hon namnde detta och jag var inte sen att fraga henne vad det var. Ska tydligen finnas kurser har i Battersea/Wandsworth. Woho. Sa vi ska nog fixa in oss dar :)

www.gymboree.co.uk

1:a november

Solen skiner. Himlen ar helt bla. Lite kyligt i luften, men det ar ju faktiskt den 1:a november idag. Kanns inte som det. Snarare som en lite kylig september dag. Bra tycker jag. Hall dig borta sno och kyla. Fast inatt sa REGNADE det. England gjorde verkligen sjal for sitt rykte att det alltid regnar har. Fa ganger jag hort sa mycket regn komma pa en och samma gang.

Idag kom installatoren och installerade tvn och vara kanaler. Tanka sig jag har varit utan tv i nastan tav veckor. Vi har kunnat titta pa film, men inte nagra kanaler. Nu galler det bara att hitta vilka kanaler som ar vart att titta pa :) Vi far vart internet i veckan. Slipper vi fa vart talamod testat varje gang vi snyltar pa pizzerian :p Det ar gratis, men man maste betala om man vill ha battre hastighet. Och det ar det inte vart, tycker jag.

 

Jag och lilleman knallade bort till King's Road idag. Kollade i lite affarer och handlade en farsdags present till sondag. Traffade tva jattetrevliga tjejer i affaren. Lilleman gjorde succe om man sager sa :) Senare idag ska vi ivag och "storhandla", vad som nu gar in i var pyttelilla kyl. Vi har ett frysfack och tva hyllor som kyl. Men hitintills har vi klarat oss bra med det. Galler att planera och vissa saker behover inte vara kylt heller. Typ som nar vi koper en Ben&Jerry glass sa ar det ju bast att ata upp den :) Inte ska vi klamma in den i frysen inte.

I helgen ska vi aka till ett stort shopping center och borja handla lite julklappar. Hoppas att det blir fint vader, kanske vi kan utforska mer i London.

 

Elliott later halsa att han tycker London ar coolt!

 

Ska satta upp en spegel over bordet och sa smaningom nagon tavla eller sa vid var lilla palm..
 

Nya gardiner ska upp. Och komma pa ett battre att satta vagnen pa. Ps. Lagg marke till lilleman i soffan :)

Fina bilder i sovrummet
Fina lille Snubbis <3
 

 

 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0