Ny vecka

Tiden gar sa forbaskat fort. Jag hinner knappt med. Nar man var liten var ett sommarlov pa drygt tva manader en smarre evighet. I bra bemarkelse. Nu gar tva manader pa ett kick. Och det ar exakt (nja inte pa pricken kanske) vad som ar kvar innan den lilla krabaten i magen kommer ut. Fast tiden far ju utvisa om det blir en bebis som kommer ha svart att halla tider :) Lilleman drog till med 17 dagar sa jag raknar val med att ga lite over tiden.
 
Vi ar tillbaka for inskolning pa forskolan. Igar stannade jag hela tiden, Elliott blev ledsen sa fort vi kom innanfor dorren. Och klamrade sig fast och kallade mamma och jaja (haha av vilken javla anledning da kan man undra). Idag korde vi pa med avlamning och sen hamtade honom efter drygt 1.5 timme. Han blev ledsen saklart nar jag gick, men lugnar ner sig efter en stund och sen ropat mamma ett par ganger. Men han hade lekt och farit omkring som en virvelvind.
 
Jag tror han har fatt sig en kompis som ar lite aldre an vad Elliott ar. Han star och vantar pa Elliott pa morgonen och kallar pa honom och vill kramas. Elliott ar inte riktigt med pa noterna, men jag forsokte forklara for lilleman att det ar okej att kramas om man vill. For Elliott trodde nog att han forst ville slass eller dra i honom. Dem bada ar valdigt sjalvstandiga och tar ingen "skit" eller vad man ska kalla det :)
Och det ar ju kul som foralder att se, att han hittat sig en "kompis" redan. Vet inte riktigt om man ska kalla det kompis i deras alder, dem ar ju sa sma annu.
 
Jag ska egentligen duscha nu, men jag giter minsann inte. Slar ett getoga pa Sveriges Masterkock. Jag ar ganska besviken pa domarna och de tavlande. Domarna dels for att dem valt sana bakatstravare och forsoker desperat harma Masterchef US. Det blir liksom sa stelt och jag blir irriterade pa dem. Kryllisen Markus gor ett ganska bra jobb. Och angaende dem tavlande. Hur kan man stalla upp i Masterkock nar man inte ens smakat falafel eller har nagon som helst aning om hur man gor det? Det ar riktigt daligt, fast den killen akte ju ocksa ut i forra veckan. Javla potatismos manniska.
 
 
Elliott forsoker dra fram datorn som ligger under soffan. For att kolla pa Mickey (saklart).
Chillar efter att ha atit lunch
Molling i ett notskal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakar brod

Det ar nog forsta gangen i mitt liv som jag bakar riktigt brod. Alltsa brod som ej ar glutenfritt. Fast dem gangerna jag bakat glutenfritt brod pa kan nog raknas pa en hand. Brukar bli scones nar jag gor nagot i brodvag. Gar bra mycket snabbare och ska inte heller jasa. Sen ar glutenfritt mjol inte det lattaste att handskas med.
 
Men jag slog till mer att gora surdegsbrod till lilleman. Jag koper bara surdegsbrod till lilleman, da jag inbillar mig dels att det ar nyttigare an vanlig vitt rostebrod och dels battre for honom (innehaller kallpressad narodlad rapsolja). Tre dagar lang har processen varit. Inte for att det ar sa mycket jobb egentligen, man ska mest kolla till den och arbeta ner den nar den borjar vilja jasa over kanten.
Eftersom brodskrallet ska vila over natten inpackad i en handduk (javla brod, vilket lyxliv du lever) sa kan jag inte synda och provsmaka. Hemmet doftar just nu som ett bageri. Helt underbart!
 
Idag kopte jag dem allra forsta babykladerna till lillan i magen. Det ar allt lite skillnad nar det ar andra barnet. Man har redan gjort allt en gang. Jag har sa mycket klader fran tiden nar Elliott fortfarande var en flicka, sa jag behover inte kopa sa mycket :) Nar Elliott lag och slappade i magen tror jag att jag handlade dem allra forsta plaggen typ i v. 15.
 
Det har blivit ett avbrott i inskolningen pa forskolan da lilleman blev forkyld i helgen. Saklart blev mamman i detta hushallet ocksa smittad. Det holl som tur sig till bara forkylnig och allman trotthet. Har hort att flera som fatt dras med maginfluensa och feber. Men det vill vi inte ha hit igen. Det har vi redan haft denna vintern. Pa tisdag ar det tillbaka i gangorna igen. Jag tror Elliott langtar tills dess :)
 
Nagon vill garna vara med pa bild nar jag forsoker fota dem nya babykladerna :)
 
 

Biobesok

Till helgen har vi bokat in oss for vart allra forsta biobesok. Ja, saklart inte mitt da :) Utan lillemans. Jag sag att det kommit ut en ny Bamse film och Elliott gillar Bamse, sa det passer utmarkt tycker jag. Och eftersom vi har en fin biosalong i stan sa ska vi faktiskt ga dit. Moster Rebecca ska folja med. Sen lamnar hon for storstaden och studentlivet pa sondag. Tvara kast for somliga.
Jag slar vad om att Elliott kommer alska att ga pa bio. Tankte ta med en kudde (halla framforhallning) sa att han sitter och ser battre. Sen kan jag alltid muta honom med popcorn. Fast han kommer nog sitta still och bara ha ogonen for Bamse. Som ar 2:a favoriten efter Mickey. Nu galler det att hitta bra kvinnliga forebilder ocksa (forutom mamma da:) Fast man kallar kanske inte Bamse och Mickey for forebild. Ni fattar nog vad jag menar :) Jag vill inte att han ska gilla pojksaker bara  for att han ar pojke. Jag tycker det begransar barn sa mycket, att dem bara "far" leka eller tycka om saker som har med deras kon att gora. Sant hor hemma pa medeltiden. I detta hemmet  kommer jag uppmuntra till att barn ska vara just barn. Om Elliott vill leka med bilar eller med en dockvagn, da gor han det. Och han far lov.
 
I vanlig ordning var vi pa forskolan idag. Redan kl. 9. Ahhhh vad det skar i hjartat nar jag maste ga och Elliott blir ledsen. Jag vill bara ta honom och ga darifran och aldrig mer komma tillbaka. Han hade fatt bappo (nappen) och lugnat sig ganska snart. For dem plockade fram kassen med gosedjur i,  som dem sedan sjunger sanger om. Elliott alskar som bekant att sjunga och dansa. Nar jag sen kom tillbaka vid 10.30 var han lugn sa jag vantade i korridoren  i ca. 15 min. Han satt sa duktigt vid bordet och la pussel. Ahhhh min fina lilla plutt! Han sag sa stor och duktig ut dar han satt. Men nar det andra barnet som ocksa inskolas borjade grata for att hans mamma kom, ja da kunde lilla snubbo inte heller lata bli att bli ledsen. Och da kunde jag komma in krama min lilleman igen. Nagra minuter senare var han uppe och sprang igen. Sa det ar tur att det gar over och han vagar ga ivag och leka igen.
 
Imorgon  och pa mandag ar vi lediga fran forskolan. Vi ska borja med tiderna som det ar tankt tisdag, onsdag och torsdag. Inte fulla dagar an, vi tar det i sakta mak. Kanske provar att lata honom ata lunch och sova dar i nasta vecka. Forhoppningsvis tar Elliott lite sovmorgon imorgon, jag har fatt vacka honom i princip alla andra morrnar. Hur typiskt? For 2-3 manader sedan sov han ALDRIG en hel natt och nu gor han inget annat. Och dessutom blivit varsta sjusovaren :) Jag klagar ABSOLUT inte. Det ar jakligt valbehovligt ska jag saga er. 
 
 Undra vem som langtar mest? Jag eller Elliott? Jag tror han kommer bli overlycklig
och kan knappt vanta tills jag ser hans reaktion :)
Eftersom min kamera laddare kommit bort har jag inte nytagna kamera bilder att visa :( Far skaffa en ny. Detta ar en glad bad-snubbo for en dryg manad sen :)
 
 
 

Andra veckan pa forskolan

Idag lamnade jag over lilleman till hans froken direkt nar vi kom dit. Eller ja, jag gick in och tog av mig ytterkladerna och sa god morgon. Men sen var det en kram och avvinkning av mamma och ivag till alla kompisarna. Nar jag och mamma kom dit vid 11 var han jatteledsen. Flera barn hade blivit lite gnalliga och gratiga sa blev Elliott ocksa smittade av det. Men denna gangen var inte mamma dar. Min stackars lilleman. Han lugnade sig efter nagra minuter, sa dem behovde inte ringa efter mig. Jag tycker han ar jatteduktig och sa modig. Det gar battre med barnen som han garna velat dra eller sla till. Det ar ju saklart en vanesak for honom ocksa att anpassa sig till andra barn. Men for den sakens skull far han ju inte gora som han vill med andra barn.
 
Jag ar stolt over min lille son. Elliott ar sa duktig, snall, kreativ, gosig, full av bus, pratglad och framfor allt sa har han borjat att vela mysa jattemycket. Han kan komma helt apropa och dra mig i byxbenet for att han vill ha en kram eller komma springades med varldens leende for att kasta sig upp i soffan och gosa ner sig bredvid mig. Det blir annu mysigare nar han helt sjalv drar upp min troja och ska saga hej till bebisen och ge den en puss. Och sa lagger han sig med sitt lilla huvud pa min mage och myser. Det blev mycket av ordet mysigt kanner jag :)
Men jag har ju en sa mysig unge!
 
Elliott har somnat gott for ett tag sedan. Ikvall maste jag komma i sang tidigt, dem senaste dagarna har jag lagt mig bade 23.30 och senare. Alldeles for sent for att jag ska vara pigg dagen efter.
 
Min glada lilla kille
Snohang
 
 
 

Forskole start

I onsdes var allra forsta dagen pa forskolan. Och detta spektakel tyckte Elliott var helfestligt! Massa barn och nya leksaker. Han gar pa Vattentornets forskola och det ar en promenad pa 5 minuter. Kanonbra. Cyklar man sa tar det 2 minuter. Dem har fina lokaler och stor lekplats. Pedagogerna tycker jag verkar bra. Pa Elliotts avdelning gar det 20 barn. Och hur man kan hantera sa manga barn det ar for mig ett fragetecken. Men det kan dem vad jag sett iallafall :)
Enligt forskolan ar Elliott valdigt nyfiken och inte radd av sig. Han pratar mycket och rora sig bade mycket och snabbt. Detta ska nog ga bra.
 
Mitt enda problem ar att han garna drar dem andra barnen i haret eller kladerna. Och ibland far dem sig en liten "small". Vad fan gor man at det? Hemma har han kunnat vara lite vild och knipts lite nar vi lekte. Eller klappat mig "hart" pa kinderna. Ibland en overslags handling. Ett par ganger har det varit sa pa forskolan. Jag vill inte forsvara honom och "han ar en pojke, pojkar ar busiga bla bla". For det ar aldrig okej att dra i nagon eller sla till nagon. Och jag tycker jag varit konsekvent och tydlig att man inte far gora sa. Och hemma har det gatt valdigt bra. Vi har inte varit sa mycket pa oppna forskolan den senaste tiden, da vi bara blev sjuka sa fort vi varit dar.
Dem sa pa forskolan att det ar naturligt att barn gor sa. Han ar bara 1.5 ar sa han har inte den forstaelsen an.
 Pa forskolan far barnen en tillsagelse och alla blir behandlade lika. Aven forklarar for barnet att man inte far gora sa, det kan gora ont pa barnet som blir dragen i eller att dem inte vill vara med. Ja, ni forstar sakert. Det verkar vara det basta sattet att handskas med sana situationer. Att bli arg och skrika pa Elliott och dra ivag honom i armen tror jag forstarker situationen. Fan det galler att tanka psykologiskt. Vilket som ar mest effektivt och som han kan forsta. Jag blir sjalv vansinnig om jag ser barn som slar andra barn och foraldrarna inte gar nagot. Men jag forsoker mitt allra basta. For han far absolut inte halla pa sa. Jag vill att han ska ha ogonkontakt och sta still nar jag forklarar for honom om han gor fel.
Det blev ett langt utlagg om detta. Men han maste kunna bête sig mot andra barn. Sen att han spelar allan och ar en vilding ar en helt annat sak. Om ni har nagra bra tips far ni garna dela med er :)
 
Idag var forsta gangen som jag lamnade honom en stund. Efter en snabb kram och vinkade av mig snabbt som ogat stack han ivag och lekte. Jag bestamde mig for att cykla hem och satte pa en maskin tvatt, plockade undan leksaker och baddade sangarna. Sant som jag brukade gora om morrnarna. Men nu har vi inte lika mycket tid att ligga och dra oss eller ata frukost i en timme. Nar jag kom tillbaka efter 20 minuter hade han inte saknat mig alls. Han blev jatteglad och kom och gav mig en kram och sen pinnande han ivag igen. Och det ar en himla befrielse att kanna. Pa mandag ska vi prova en timme. Jag har ingen press att skola in honom snabbt eftersom jag inte ska borja jobba. Sa vi kan ta det lugnt och ta dagarna som dem kommer. Han alskar hur som helst forskolan. Det blir nog bra detta! :) Jag far se till att ta lite bilder pa lilleman tills nasta vecka nar han leker pa forskolan.
 
Nu haller vi en efterlangtad helg. Ikvall blir det jag, mollo och popcorn. Imorgon ska vi ha filmkvall med Tanja. Pa sondag ska vi pa middag i Saxtorp. Varje gang vi kor till Saxtorp och Elliott borjar se traden antingen pa motorvagen eller om man kor genom Haljarp sager han "jaja, jaja, jaja" vilket ar Jerry (hunden). Han alskar jaja och ska alltid klappa och awwaawww sig med honom. Efter det ar det ner i bland mormors kastruller. Sa gor han hemma hos gammelmormor och morfar. Nar halsningsfraserna ar avklarade sa pinnar han ivag och ska laga mat.
 

Elliott i bland hogen av julklappar :)
Molle bolle busfro
Kom igen tjocka mamma.
 
 
 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0