Vad vi gjort den senaste tiden

Det har varit lite si och sa med bloggeriet den senaste tiden. Med sma barn ar det latt hant att en massa annat kommer i mellan. Alltid nagot som ska goras nar man far en halv timmer over.
 
Dem senaste dagarna har vi sysselsatt oss med koslapp i Svalov. Ja, ni horde ratt. Vi tog bilen tidigt (for att vara en smabarnsfamilj) narmare bestamt kl. 9 och korde till Svalov, for att kolla pa nar kossorna slapps ut pa gronbete. Eftersom varen ar lite sen sa var det inte sadar idylliskt med hogt gront gras och solsken. Men vafan det sket kossorna i och hoppade runt som sma kalvar.
Elliott var val mattligt road, han tyckte mest det var intressant att kolla pa alla dagis och skolbarn. Mormor, morfar och moster Tanja var med oss och inspekterade detta spektakel.
 
Hela helgen tillbringade vi i Saxtorp med solsken och vackert vader. Jag och Robert gravde upp en buske=ett bra dagsverk. Jag har traningsvark an i rumpan. Det blev till och med lite farg pa min arma kropp. Vi grillade korv tva dagar i rad. Mycket underskattat, flintastek och annat trams slang dig i vaggen.
 
Idag var det antligen dax for babyrytmik. Det blir latt trakigt nar man bara ar hemma hela dagarna utan att traffa andra manniskor. Och i detta fallet andra bebisar. Lilleman alskar andra barn. Han blir sadar fortjust och vill leka (kanske inte alla som uppskattar hans lekar, da den innefattar bank med liten nave eller knipas i ogat).
Efter att han atit lunch efter all lek motte vi moster Angelica och gick en svang pa stan och at lunch. Mollo skulle tvunget ha en randig body, en kepa och en t-shirt. Jag tittade pa nagra plagg till mig sjalv, men det ar fan sa mycket roligare att handla till lilleman. Mina leggings som jag i princip alltid anvander borjar bli haliga, men istallet for att kopa nya lagar jag dem. Haha. Snalheten har ingen grans vettni!
 
Senare i eftermiddag ska vi nog premiar cykla med lilleman i hans nya cykelsits som han fick i 9 manaders present av mormor och morfar.
 
Kul med ladan
Ninjakid
Lite vilopauser i vagnen maste ocksa hinnas med
Korvbrod sitter aldrig fel sager Elliott.
Bus med min alskade mormor
Knycker nycklar fran morbror Wictor
Fina killar pa koslapp i Svalov
Wohooo
Glada kossor
Roligast att leka i leksaksladan
Get me out of here!
Nya tillskotten i garderoben.
 
 
 
 

Telenor

Igår var ett närmast historisk dag. Vi bytte från Telenor till Telia, och det borde kvala in som årets bästa beslut. För att ni ska få lite mer förståelse varför jag ogillar Telenor så mycket, så tänkte jag skriva ihop hur våra erfarenheter med dem har varit.
 
För exakt 15 dagar sedan ringde jag Telenor och ville byte Roberts Lyca kontantkort till Telenor. Dels är Lycas täckning skitkass och sen borde det bli lite smidigare om vi båda har samma bolag. Denna processen skulle ta 6 dagar, enligt kundtjänstmedearbetare och deras hemsida. Vi blev lovade ett datum som det skulle komma igång.
Dagen efter fick vi ett sms från dem att dem inte kunnat få något godkännande från Lyca eftersom kontantkortet inte var registrerat. Men det hade vi redan dubbelkollat två gånger. Jag ringde och pratade med Telenor om detta, och dem skulle prova på nytt.
 
Dagarna gick och på onsdag kväll när bytet borde skett så ringde jag dem och påtalade att inget har hänt. Jag fick till svar att det skulle ske under torsdagen. Men inte skedde något byte då heller, och lika förbannat fick jag ringa dem och fråga varför. Och jag fick samma tradig svar att det skulle ske under morgondagen (fredag). Frågan är varför jag som kund skall nöja mig med det från första början? Men vad skall man göra? Jag kan ringa och gapa och skrika på dem, men det kommer inte gå snabbare för det. Istället valde jag att mejla dem på fredagen eftersom jag var så förbannat trött på att ringa dem hela tiden. Mejlet var allt annat än vänskapligt om man säger så. Jag fick svar dagen efter bytet tyvärr inte kunde ske förrän den 19/4 eftersom där inte låg en order på att numret skulle bytas. ÅHHHHHHHH! Många fula ord blev yttrade vid detta tillfället.
Man kan ifrågasatt vad dem egentligen gör? Jag, som kunde som ringde in 4-5 gånger och tjatar om detta jävla bytet. Att dem inte ens tar sig tid att kolla om denna ordern blivit lagd?
 
Vi kunde nu inte göra annat än att vänta tills den 19/4 eftersom "ingen" kunde göra något innan dess. Jag framförde mitt missnöje och sa att jag ville bli kompenserade med 1500 kr i värdebevis och rabatter på mitt abonnemang. Detta ansåg Telenor orimligt då jag trots allt hade en fungerade abonnemangs telefon.
Problemet är att Robert använder sitt Lyca nummer inom jobbet. Och eftersom deras täckning är skitkass och kan ligga nere 4-5 timmar under en dag, så är det inte till att lita på. Jag ansåg inte att det var orimligt och bad dem att ser över sina rutiner bättre.
 
Äntligen kom den 19/4 och vet ni vad dem inkompetenta människorna gjorde? Dem bytte ut mitt abonnemangsnummer till Roberts nummer. Så han stod utan kontantkort och jag utan mobilnummer.
Gissa om jag blev vansinnig? Människor är inte mer än människor och misstag kan lätt hända, det säger jag inte. MEN kom igen. Jag hade varit överdrivet tydlig med vad jag ville åstadkomma. Jag flög på telefonen kl. 9 på morgonen(mitt abonnemang, men Roberts nummer haha) och fick tag i första och sämsta kundtjänstpersonal, som skulle kolla upp det hela och ringa tillbaka mig om 10-15 min. När en timme hade gått efter att vi ätit frukost och klätt på oss började jag undra var fan hennes samtal blev av.
 
En stund senare fick jag svar i mejlen angående kompensationen jag skulle få av kundtjänst att jag kunde få två fria månadsavgifter a 149krx2. Jag har nog aldrig varit så arg på människor som jag aldrig träffat. Jag googlade fram Telenors VDs emailadress, presschef, nätverskchef och någon filur till och la till dem i mitt mejl tillbaka till Telenor. En timme senare och ett antal samtal hit och dit var mitt abonnemang avslutat på stående fot och en check på 1000 kr är mina. Jag gissar att det mejlet fick effekt.
Jag hade säkert kunnat få större kompensation. Men jag hade fått nog. Dock personen som åtgärdade allt detta var trevlig och neutral. Fast vad hade han för val? :) Nu vet jag hur man ska handskas med kundtjänstpersonal som inte vill göra sitt jobb i fortsättningen.
 
På eftermiddagen körde vi till Center Syd och skaffade oss ett familje abonnemang hos Telia. Aldrig mer Telenor!

Efter magsjukan

Vi har aterhamtat oss bra sen var hemska maginfluensa. Gud vad vi var sjuka. Eller ja det ar inte riktigt sant, Elliott ar fortfarande krakig. Han har varit det till och fran i en hel vecka. Var i kontakt med 1177 och var bvc skoterska i fredes. Han mar "bra" i ovrigt. Ingen feber eller ar hangig. Sa skulle avvakta, ge honom valling, vatten/saft och halla koll pa honom. Provade med lite lattare mat idag. Kokt ris, en liten macka och grot till.kvallsmal. Allt kom upp igen vid 20.30. Stackaren. Sa imorgon blir det samtal igen. Nu mast nagot goras. Min lille prins maste bli frisk snart. Ser att han tappat lite i.vikt. Han dricker bade vatten och ersattningen med god aptit =bra tecken. Det var en kort update, nu kallar sangen. Natti natti

Fodelsedagspresenter

Med tiden sa blir man ju inte lika tokig i presenter till sin fodelsedag. Jag sager inte att man inte vill ha paket, for vem vill inte ha det? Men man onskar sig inte direkt nagot.
Men jag kom minsann pa tva saker som jag onskar mig i fodelsedagspresent. Canvas tavlor pa lilla mollopollo/oss/familjen. Tycker det ar sa fint. Vi har 5 stycken har hemma, med blandade motiv. Och fler ska det bli.
Och naturdjurfilmer (heter det sa?). Jag ALSKAR naturdjurfilmer. Allra helst om Afrika eller livet i vattnet. Vi zappade forbi ett program om lejon i Afrika pa 2:an tidigare ikvall. Nasta vecka ar det del 2, vi langtar. Har snackar vi bra tv, och det ar sa forbannat skont att titta pa 1:an eller 2:an, for man slipper reklam.
Aven om vi syndar till oss filmer pa natet sa alskar jag att ha dvd filmer hemma. Fast hyllorna gapar tommar efter naturfilmer.

Sa ni som kanner er manad att investera i lite paket till mig, dar har ni tva tips

Sjukstuga

Vi har haft maginfluensa i ett par dagar nu. Bade jag och Elliott har klarat oss (peppar peppar). Men Robert har legat sedan onsdes eftermiddag. Nu ar han pa benen och mar battre. Han sov pa soffan i forrgar med ett stycke spann. Vi behover ju inte ga in pa detaljer, alla vet ju vad maginfluensa gar ut pa.
 
I eftermiddes gick vi pa en valbehovlig promenad i solskenet. Elliott gav oss sovmorgon till 9.30!!!!! TAAAAACKAR! Han vaknade vid 5.30 (sov hela natten utan avbrott, det hander inte allt for ofta) och fick valling, men sen somnade han om. Sa pa manga plan har denna dagen varit perfekt. Jag bakade aven egna frallebullar. Om ni nagon gang bakat med glutenfritt mjol vet ni vilket helvete det kan vara. Ibland blir dem torra, ibland liknar dem en blek klick pannkakssmet eller sa smakar dem disktrasa. Men mina blev PERFEKTA! Hurra! Till frukost imorgon blir det frallebullar.
 
Nu haller vi fredagsmys med Mission Impossible och losgodis. Elliott har slagit pa riktigt stort idag och somnade 19.30. Det ar for att vara sant! Hoppas att detta fortsatter :) 
 
Alsklings mollo
Spannande med leksakskorgen
Kladd med mackor. Sakrast att ta av kladerna :)
Hej da mackorna
 
 

Antligen fint vader

Tank vad sol och vackert vader kan gora for sinnet? Man slipper bylta pa sig sin tjockaste vinterjacka med tillhorande vantar och mossa. Vi var pa en skon promenade till Coop och OB idag i solskenet. Elliott gungade for forsta gangen i gungorna har pa Junigarden. Valdigt skoj tyckte han. Filmade honom, men jag har ingen aning om hur man lagger in en filmsnutt har? Vi filmar mycket, vilket ar kul att kolla tillbaka pa i framtiden. Och aven for Elliott nar han ar stor.
 
Annars har jag inget spannade att beratta. Om vi kanner oss ok imorgon ska vi pa babycafe och rytmik. Har varit lite si och sa ikvall. Jag var alldeles matt och kande mig lite varm innan. Elliott kandes ocksa lite varm, men ingen feber i sikte. Vi vill inte heller ha nagon, sa hall dig vack feber.
Det har med att stalla om klockan tycker sakert dem flesta ar skont med ljusare kvallar. Men inte lika kul nar man ska natta en unge.. Bahh. Lyckades fa honom att somna for 20 min sedan. Hoppas att det gar lattare om nagra dagar.
 
Elliott 1 1/2 manad gammal.
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0