Onskelista

Nu tanker jag vara sa frack att jag skriver en lista pa saker som jag behover/ ej kopt an till min lilla bebis som kommer i nasta manad (forhoppningsvis). Det underlattar val for dem som vill kopa nagon liten present :)
Vad jag redan har, eller vad jag har mycket av osv. Ja, ni forstar sakert :)
 
• Babysitter. En enkelare variant med plats for att fasta leksaker.
Typ en san, fargen spelar ingen roll :)
 
• Klader fran stl. 68 och uppat. Som alla andra foraldrar alskar jag Newbie :) (Hon kommer val vara ca. 4-5 manader nar det passar och da har det blivit host ute. Det galler att tanka efter :)
 
• Leksaker har jag en del, men lite nytt och som bara ar bebisens ar ju inte fel.
 
• Mobil att ha i vagnen. Den har virkade ugglemobilen ar jattesot (fast jag hade garna velat ha blommorna i en annan farg)
 
• En resesang. Perfekt att ha hos mormor och morfar eller om man stannar bort en langre stund.
 
• Min forsta bok/mitt forsta ar. Ni vet san bok man skriver in speciella saker som hander under det forsta aret, roliga detaljer, mysiga foton eller kanske forsta harlocken.
 
• Babybocker. Elliott slemmade ner nagra han hade alt. atit pa dem tills det gick hal pa dem. Nagon som ar forvanad?
 
• Sangklader till spjalsangen. Har ju en del, men tror nog lillen dar inne i magen kanske vill ha nagot "eget" :)
 
Jag har babygym, hoppgunga, barsele och gastol. Jag har inget emot beganade grejer, snarare tvartom. Elliott ligger i sitt rum i drommarnas land och sager har ocksa en bebis i sin mage (ja, ungen ar knapp och helt overtygad om det). Och den bebisen vill ha allt som finns med Mickey eller Minnie pa :) Eventuellt Bamse.
 

Gardagens operation

Som bekant var vi i Lund igar, for Elliotts operation. Stackaren skulle vara fastande sa det var inte latt att forsoka roa och fa honom att inte kanna efter att han egentligen borde vara hungrig. Och oturligt nog blev det en timmes extra vantetid for dem fick ta nagra akuta operationer. Hade dem inte satt igang med nalstickning, lugnande osv nar dem gjorde, sa hade jag nog fatt be dem att ge honom dropp. Men den proceduren slapp vi eftersom jag hant inte mer an tanka det, sa kom skoterskorna. Sa det var en duktig och talmodig ung man som kunde vanta sa lange.
 
Operationen gick bra. Nar lilleman efter en timme vaknade pa uppvaket blev han snabbt ledsen och fick en piggelin som han slukade pa tva roda. Jag har nog aldrig sett en liten unge ata en glass snabbare. Och eftersom vi anade att han hade ont da han var valdigt ledsen sa fick han en extra dos morfin. Detta gjorde att vi fick stanna pa sjukhuset ganska lange, men vad spelar det for roll nar lilleman har ont?
Inget annat dog an att sova pa mig, sa jag fick snallt lagga mig i sangen pa uppvaket, med lilleman snarkandes pa mig. Nar vi val kom inte pa rummet efter en timme slukade han en youghurt i rask takt och en stund senare fick han en marmelad macka som han kletade ner hela sangen med. Ja, av det som han inte slickade sig.
Sedan serverades det russin, festis och sma kex ur var medhavda lilla matsack. Han laste och drog sonder Bamse tidningar och flydde faltet sa fort en skoterska narmade sig hans rum. Dem ar nagra elaka typer som sticks och ska undersoka en i tid och otid. Kl. 19 var det antligen dax att aka hem.
 
Det var sa skont att ha Tanja med oss. Hon akte snabbt som blixten till Max sa fort lilleman och jag rullade ivag in till operationen. Tyvarr var det bland det forsta Mollo sag nar vi fick komma tillbaka till rummet, en tom MAX kasse som stod i fonstret. Da han vet precis vad MAX ar och vad for gott man kan fa dar. Lilleman satt och dividerade med oss att dar minsann stod en MAX kasse i fonstret. Jag kunde riktigt se honom tanka "men ta fram min hamburgare mammjavel, jag vill ha kak".
Vi hade inte atit nagot mer an en sketen risifrutti. Vi fick gomma oss en i taget pa rummet, sa att lilleman inte skulle se oss. Han hade nog flogit i taket om han sett oss kalasa pa nagot atbart och han inte fick.
Stackaren lyckades jag fa i valling tidigt pa morgonkvisten nar han lag och sov. For sen efter kl. 5 var han tvungen att vara fastande. Sa det var bara till att stalla klockan och ga upp och ge honom valling. Han drack hela flaskan och sen vande han pa sig och somnade om. Vilken tur, vi behovde all somn vi kunde fa.
 
Elliott somnade for en stund sedan, aven om han drog fram som en tornado har i formiddes. Sa maste han vila och ta det lugnt. Jag fick plocka undan saker som han normalt sett klattrar pa. Da detta ar strangeligen forbjudet! Det budskapet gick inte direkt fram, det gor det ju inte annars heller. Men det ar precis som om han vet att nu far man INTE klattra och skutta omkring och da far han ett extra behov av att gora det. Det ar latt att saret spricker(det gjorde det sist) och det vill jag inte att det gor igen.
 
Lite kul ar det att vara pa sjukhuset nar dem har ett stort leksakskok man kan leka i.
En spillevink har jattekul at sig sjalv, nar han fatt lugnande.
Ehhh vafan gorru mamma...
Bus med moster Tanja :)
 
Ej pa humor!!!
Mysig liten unge <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabba ryck

Det hant inte ens ga ett dygn innan jag fick ett samtal dar vi blev tillfragade om Elliott kunde opereras imorgon bitti. Vi var ju som bekant pa aterbesok igar. Och det gick saklart bra. Eller dem konstaterade att allt var bra. Men Elliott daremot vill inte bli undersokt, pilla pa, tilltalad eller ens vistas i narheten av ett sjukhus eller en vit rock. Han har ju akt in och ut pa vardcentraler, barnmottagningar och sjukhus en hel del i sitt korta liv. Ibland sticks det i fingret eller far nagra ackliga kortison tabletter. Det hander aven att nagon dummis lyssnar pa lungorna med ett kallt instrument.
 
Usch jag blev rent nervos och hispig. Men det hade jag inte tid med. Jag behovde handla lite Mollo gott och forbereda bade Elliott och hans lilla vaska han ska ha med. Och mig sjalv. Tanja ar supersnall och foljer med och hjalper till :) Inte sa latt att fa nagon att ta ledig en hel dag, speciellt inte med sa kort varsel. Men hon lyckades flexa pa jobb. Jag tror dessutom lilleman tycker det blir roligt att "janja" kommer med.
 
Idag sa har Elliott ocksa varit en full dag pa dagis. Han bade at och sov dar. Han hade varit lite mammig vid laggningen, men det gick bra anda. Vi har varit mycket sjuka och sen var det sportlov forra veckan. Eller ja full dag, 5 timmar. Men det var faktiskt 5 valbehovliga timmar idag. Jag hade tid pa MVC kl. 10.00 och allt var bra med lilla bebisen. Efter detta stotte jag pa mormor pa vag till apoteket, dar jag skulle kopa emla kram och deskutan (sant man tvattar sig med innan en operation). Men jag hade lamnat bade vaska och plankan hemma, sa hon var snall och raddade situationen :) Sedan tog vi en fika pa sjukhuset innan jag hastade vidare pa diverse arenden.
Nar jag hamtat lilleman fran dagis, traffade jag Fia en stund med sina sma killar. Det var pa tiden :) Vi har planerat att gora det sa lange, men jamt ar det nagon forkylning eller annat som satt kappar i hjulet. Det forsta Milo och Elliott gjorde var att pussas. Awwww sa sott!
 
Tyvarr fick mormor aka akut ner till sjukhuset i Lund i eftermiddes :( Jag sitter har hemma och haller tummarna att det gar bra. Usch fy katten for sant.
 
Elleman slocknade pa ett ogonblick nu ikvall, utan att ens forsoka klattra ur sangen. Jag far val ta tag i sangbiten i veckan. Men jag har pa kann att Elliott far sova i sin andra sang i mitt sovrum imorgon. Sa att jag har honom nara mig sahar direkt efter operationen.
 
Liten kille pa uppvaket forra gangen han opererades
Min lilla modiga lilleman <3
 
 

Egentid

Har sitter jag hemma i lugnet. Lilleman ar i Saxtorp hos mormor och morfar. Han har varit dar en "del" nu om helgerna. Eller det beror val pa hur man ser det. Varannan helg fran en lordag till sondag under nagra veckor i rad. Han trivs som firren i vattnet och han far ha kul med sina morforaldrar. Badar i det stora badkaret, plaga jerry, kolla pa Disney channel, kanske tigga till sig lite coco pops och vara ute i skogen och leka. I sin tur far jag vila mig och inte gora ett smack. Jag hatar ordet egentid egentligen och tycker det ar skittontigt. Varfor skaffa barn nar man vill vara for sig sjalv eller ha tontig egentid? Jadu, eftersom livet ibland ter sig annorlunda, som i mitt fall behover man andas lite grann och inte gora just ett smack. Jag ar med Elliott helt ensam 24 timmar om dygnet varje dag. Missforsta mig absolut inte, jag skulle aldrig for mitt liv vilja nagot annat. Men nar man ar helt ensam med ett barn (och snart tva) da finns det inte utrymme for nagra utsvavningar. Jag har gott om folk runt omkring mig som mer an garna hjalper till med passning och dylikt. Vilket jag ar mycket tacksam over. Men det ar anda ett tungt och stort ansvar att ha hand om barn helt sjalv.
 
Det galler sakert alla foraldrar, aven dem som bor ihop och delar ansvaret for barnen.
Forslagsvis kan man gora foljande: ligga pa soffan, duscha hur lange man vill (aven om jag inte tycker det ar speciellt kul), ata chips till middag, mala naglarna ifred, lasa bocker eller tidningar utan avbrott. Allt ovanstaende ar ju fullt mojligt att gora nar ex. barnet sover eller leker pa rummet. Men jag kan ligga pa soffan i tre timmar utan att behova resa mig. Och det mina vanner ar egentid for mig. Jag ar visserligen hoggravid, men om det stod mellan att ut och sla klackarna i taket och ligga och skrapa har hemma. Ja, da vinner min kara soffa alla ganger. Iallafall som det ser ut nu :) Hade nagon sagt det till mig for typ 3.5 ar sedan har jag pinkat i brallan av skratt.
Plus att jag saklart passar pa att ta sovmorgon. Men den ar inte lika viktig eftersom mollobollo sover sa bra om natterna nufortiden. Annat var det for fyra manader sedan.
 
Imorgon skall jag sjalv bege mig ut i Saxtorp. Det ar grillpremiar! Och det far vi inte missa. Sen blir det lite mys har hemma med min fina skatt. Pa mandag ska vi pa aterbesok i Lund for operationen Elliott gjorde i oktober. Allt kanns och ser bra ut, sa det ar sakert vad lakaren kommer konstatera ocksa. Enligt vad dem sa till oss i hostas,  ska lilleman opereras igen. Innan sommaren. Usch det ar inget jag ser fram emot.
Nar Elliott fick lugnande ca. 30 min innan han skulle sovas blev han helt hangig och faktiskt riktigt rolig. Han markte liksom sjalv att han blev som en rolig ragdoll katt. Jag tror det var mamma som sa att sa man reagerar pa lugnande eller nar man ska sovas. Sa ar man oftast nar man ar full. Lilleman kommer ju bli helfestlig :) Men inte for att han ska fa dricka sprit. Nagonsin! AHHHNAAA. Ungdomar nufortiden ar ju out of control. (Den som vill dra ett roligt "skamt "om vodka och mig  nu kan knipa igen:) Ni som inte forstar det bara ignorera denna meningen).
 
Annars idag har jag fyndat en ny vindjacka och overdragsbyxor till lilleman pa en facebook loppis for 80 riksdaler. Perfekt till forskolan nu nar det blir var. For det har jag bestamt att det ska bli. Vad skulle man gjort utan facebook loppis? Dar gar att hitta allt. Jag som trodde tradera var stallet att fynda pa. Men har slipper man ju betala frakt och det ar ofta betydligt billigare. Pa tradera ar det ju auktioner, sa ibland skenar priset ivag. 
Aven om sakerna som saljs dar kanske inte faller mig i smaken, men da och da dyker det upp riktiga guldkorn. Och det ar ju det som en loppis :) Jag har aven kopt nya blommor och krukor till hemmet.
 
Nu ska jag aterga till min soffa. Undra hur manga ganger jag skrivit ordet soffa nu? Nagon som pallar rakna? :)
 
Har sitter den lille, han ser nastan lite sorgsen ut. Men han ar djuuuupt koncentrerad pa Mickey Mouse. (Vad annars?) Och da kravs det hans odelade uppmarksamhet, saklart. Sekunderna senare sken han upp i ett stort leende :)
 

Sma projekt

Tiden gar och det ar mycket jag vill hinna med att gora innan den lilla bebisen anlander. Jag har gjort om en hel del har hemma. Kopt nya gardiner, framkallat typ 100 nya bilder som jag satt in i ramar, moblerat om, slangt saker pa tippen (mormor var snall och tog med det till mig:) och i storsta allmanhet fatt lite ordning har hemma. Varfor ar det alltid sa att det alltid finns nagot att gora? Alltid nagot som star och skrapar eller saker som behovs slangas eller gas igenom. Eller ar det bara jag?  
Jag vill aven storstada hemmet. Ni vet, torka ur alla koksskapen, tvatta allt som gar att tvatta, frosta av frysen och stada ur kylen, putsa fonster m.m. Det hade jag tankt ta tag i nasta vecka nar lilleman ar tillbaka pa forskolan. Han har sportlov nu den lille spillevinken. I princip hela veckan ar uppbokad med diverse aktiviteter och traffa sma kompisar.
 
Igar var vi i Malmo med mamma, Bengt och Angelica. Mamma hade bokat tid pa tandlakarhogskolan (!) Det ar tydligen bra mycket billigare att ga och fa tanderna kollade bland studenter. Efter detta spektakel strosade vi mest runt omkring och gick i nagra affarer. Vi huttrade lite i den kalla vinden, men som lagom till eftermiddan hade lugnat ner sig och det var riktigt skont att spatsera omkring. Vi at lunch pa Mando Steakhouse.
 
Just nu vill Elliott sitta och halla mig i handen. Jag far absolut inte sitta och skriva pa datorn, inte utan att satta igang ett avsnitt Mickey Mouse. Och eftersom jag inte gjort det ar han nagot irriterad pa mig och forsoker halla min hand. Sa att jag inte kan skriva. Jag antar att jag far runda av skriveriet nu.
 
Ps. pa lordag ar det en manad kvar! Kan ni tanka er?! Ja, om ungen vill tillhora dem fa procenten barn som faktiskt fods pa sin beraknade dag. Jag haller som bast pa att tvatta igenom alla bebiskladerna och tankte packa BB vaskan i dagarna. Spannande!!! :)
 
Nya gardiner och nytt pynt i fonstert
Nytt foto pa nattduksbordet :)
Elliott haller efter hemmet
Nytt pynt pa Elliotts byra
Bytt till vita gardiner och nya ljus
Prickiga servetter maste man ha
En glad liten knubbis moter en i hallen
Ovar pa att ta pa sina skor sjalv
Solbranda typer i sovrummet och en liten Mollo fot
 
 
 
 
 
 
 

julgrisen

Alla mina analyser!

RSS 2.0